Videóra videót - Tovább titkolózik a Triumph

Mai nap reggelére vártuk az új Speed Triple bemutatkozását, azonban nem teljesen azt kaptuk amit vártunk.


Azok a marketingesek... Mostanában többféle kampányt láthattunk, jól sikerültet és kevésbé jól sikerültet is. Volt olyan (Honda Goldwing), hogy az öt részes sorozat második fejezeténél már kiszivárogtak a gyári képek így a további felcsigázás már nem igazán működött.

A Triumph más utat jár, bár általában nem viszi túlzásba a varázslást. A Speedmaster, Bobber Black vagy éppen az új Tiger-ek bemutatója is elég őszinte volt. A Speed Triple azonban az angolok féltve őrzött, dédelgetett ikonja, a streetfighterek keresztapja akt másként is kezelnek. Két legenda, Carl Fogarty és Gary Johnson szerepeltetése, sejtelmes beharangozó videó és a végén egy dátum. Ez volt a kezdet. Reggel vártuk is a nagy bummot ami ezúttal egy újabb videó formájában érkezett meg. Kicsit olyan ez mint a kincs keresés...

Az új - reméljük már végleges - időpont február 5-e. Az új videóból azért már most is sok részlet kiderült illetve kémfotók is napvilágot láttak az újdonságok kapcsán. Igen, jogos a többesszám, hiszen lesz egy alap és egy Öhlins futóműves csócs modell. Az amerikai hivatalokból kikerült papírok alapján a nevük Triumph Speed Triple R és RS lesz.

Bár a külső továbbra is nagyon hasonlítani fog az elődre, azért lesz változás bőven. Az biztos, hogy a blokk átdolgozásra került, a hengerfej például teljesen új fejlesztésnek tűnik rajta. A motor várhatóan megmarad 1050 cm3-esnek, de ez nem jelenti azt, hogy ne erősödne meg a Speedy 2018-ra. Ahogyan, arról már korábban beszámoltunk a TFT kijelzőnek hála, a fordulatszám limit 500 fordulattal kitolódott, ami jelentős növekedést eredményezhet. A pletykák 150 körüli lóerőről szólnak és egy hallhatóan másabb, erősebb karakterről.

Jó hír lehet a vásárlóknak, hogy a TFT kijelző mind a kettő gépen megtalálható lesz, csak úgy mint az elektronikai csomag (kipörgésgátló, vezetési módok). Az alap verzión a kipufogó, LED fényszóró, ötküllős felni fogja az újdonságot jelenteni, míg az RS-en megannyi extra ami nem teljesen új a Triumph-nál. A komplett Öhlins futómű, Brembo fékrendszer, Arrow kipufogó dobok hamar az RS felé billentik a mérleg nyelvét, akár csak a feltételezett gyorsváltó.

Egy hét múlva ismét visszatérünk a Sreed Triple-hez!

Képek: Triumph