Dakar 2018: 11. nap, Fájdalmas búcsúk napja FRISSÍTVE!

Sajnos Joan Barreda mellett, Dési János is kénytelen volt feladni az idei viadalt, mielőbbi gyógyulást kívánunk neki!!!


Dakar az Dakar. Itt minden apró hibáért nagy árat fizet az ember mindegy, hogy a mezőny melyik részén halad. Dési János az első napon kapott két órás időbüntetése után, napról-napra szépen lépdelt előre a mezőnyben, de sajnos őt is elérte a bajt. Ráadásul nem is technikai gond jelentette a véget, hanem egy tegnap előtti bukás aminek következtében eltörte a vállát. Fájdalmas a búcsú, de reméljük, hogy hamar sikerül majd felépülni a sérülésből. A teljes szerkesztőség nevében drukkolunk ezért és gratulálunk az eddigi meneteléshez!

Az összetett győzelemért küzdő Joan Barreda sem bírta tovább terminátor futamát, napok óta húzódó térsdérülése miatt ő is kénytelen volt feladni a harcot. A spanyol motoros minden évben megvillantja tempóját és képessíégeit, de a diktált sebesség többször soknak bizonyult már. Idén a második helyről búcsúzott.

Az osztrák Matthias Walkner ellentétben vele igyekszik a gyorsaság és megbízhatóság között megtalálni az arany középutat. A 11. szakaszon sem ő volt a leggyorsabb, hanem csapattársa, az ausztrál Toby Price. A végén persze már nem sok embert fog érdekelni a szakasz győzelmek darabszáma, sokkal inkább a győztes neve. Ennek fényében tudatos és érthető, hogy Walkner próbálja okosan beosztani megszerzett előnyét.

Toby Price visszabosszulta a tegnapot, ahol ő is a csoportosan eltévedők között volt. Összetettben már csak hét percnyire van a második heyezett Kevin Benavidestől aki a legjobb Hondás a mezőnyben. Napok kérdése és kiderül ki nyeri ezt az őrült évet.

11. nap eredményei:

1. Toby Price KTM 4ó 01p 33mp
2. Kevin Benavides Honda +1p 38mp
3. Antoine Meo KTM +6p 31mp
4. Ricky Brabec Honda +7p 34mp
5. Matthias Walkner KTM +11p 01mp

Összetett állása 11 napot követően:

1. Matthias Walkner KTM 36n 33ó 37p
2. Kevin Benavides Honda +32p 00mp
3. Toby Price KTM +39p17mp
4. Gerard Farres KTM +49p17mp
5. Antoine Meo KTM +59p 05mp

A szervezők az időjárási viszonyok miatt törölték a csütörtöki 12.napot a motorosok számára, így a megmérettetés pénteken fog folytatódni!

Képek: ASO/@World/A.Lavadinho, facebook


Címkék:dakar, 2018, 11. nap