Dakar 2018: 7. szakasz, Barreda nagy bukása ellenére is győzött

Joan Barreda nagy tempót diktált és nyert, de a térde megsérült a bukásban, nehéz lesz a folytatás.


A pihenőnapot követően Le Paz és Uyuni közötti (302 km összekötő, 425 km mért) szakasszal folytatódott a jubileumi 40. Dakar küzdelme. A Hondával versenyző Barredának kockáztatnia kellett, hogy visszahozza a korábban eldobott perceket. A tempójával nem is volt gond, azonban a táv utolsó negyedében hatalmasat bukott. Az esést követően úgy érezte, hogy eltört a térde. Ettől és a fájdalmaktól függetlenül folytatta a küzdelmet. A bal lábára nem igen tudott terhelni illetve a balos kanyarokban letenni sem tudta a lábát így viszont sok időt veszített ismét. Ettől függetlenül még mindig ő lett a nap győztese, de a folytatás nem lesz egyszerű számára. Az időzítés természetesen a legrosszabb, hiszen most jön a kétnapos maratoni szakasz, ahol a csapat segítsége nélkül kell boldogulnia a versenyzőknek...

Barredaval ellentétben a francia Yamahás Adrien Van Beverennek jó napja volt. Ugyan kapott 2 perc és 51 másodpercet a spanyoltól de még így is ő áll az összetett élén, több mint három perces előnnyel. Érdekes volt Beveren nyilatkozata:

"Jó szakaszom volt, Barreda ugyan megelőzött, nagyon gyors volt. Nagyjából 30 kilométerig vele maradtam az előzés után de aztán úgy döntöttem, hogy visszaveszek, ő teligázon ment. Számomra ez már túl nagy kockázatot jelentett, amit nem akartam meglépni. A cél persze az, hogy gyorsak legyünk, de az sem árt ha két keréken maradunk."

Ami Dési János illeti, továbbra is jó hírekkel szolgálhatunk. A hetedik szakaszt az 57. helyen! teljesítette, amivel összetettben feljött a 73. helyre. A pihenőnapon a következőket mondta a rallyecafemagazin.hu-nak:

„Nekem mindig a célba érés a legfontosabb a Dakaron! Sajnos kaptam 2 óra büntetést, úgyhogy eléggé hátra kerültem az összetettben. Próbálok erre nem gondolni és minden nap célba érni, ezáltal pedig minél előrébb kerülni. Tegnap borzalmasan hideg volt a 450 km-es összekötőn, sajnos ez várható Bolíviában, valamint eső. A körülmények nem lesznek egyszerűek, de próbálom kicsit összeszedni magam a mai pihenőnapon és holnaptól újra gyors lenni."

Drukkoljon mindenki, hiszen a Dakaron az mindig jól jön!

7. szakasz eredményei:
1. Joan Barreda Honda 5ó11p10mp
2. Adrien Van Beveren Yamaha +2p51mp
3. Kevin Benavides Honda +8p02mp
4. Toby Price KTM +8p43mp
5. Pablo Quintanilla Husqvarna +8p53mp

Összetett állása 7 nap után:

1. Adrien Van Beveren Yamaha 21ó49p18mp
2. Kevin Benavides Honda +3p14mp
3. Joan Barreda Honda +4p45mp
4. Matthias Walkner KTM +8p18mp
5. Toby Price KTM +13p34mp


Képek: ASO/@World/A.Lavadinho


Címkék:dakar, 2018, 7. nap