Ennek a motornak győznie kell

Bemutatták a 2018-as MotoGP Ducatit, amivel most már tényleg a bajnoki cím megszerzése a cél.


A Ducati hosszú mélyrepülését követőn, Gigi Dall'Igna érkezésével jó irányba fordultak a dolgok. A léc egyre magasabbra került, a csapatban is egyre több ismerős arc bukkant fel, 2017-ben pedig már az utolsó pillanatig küzdhetett Andrea Dovizioso a világbajnoki címért. A Desmosedicinek már nem csak az ereje volt az erénye, sőt lassan eltűnt az összes problémás terület a motor kapcsán. Elektronikai és aerodinamikai fejlesztésekben is az élen járnak, ékes bizonyíték erre egyedi fejidomjuk.

A fejlesztőmunka azonban sohasem állhat meg, ma bemutatták a 2018-as Ducatit, legalábbis a színeket és a nagyjábóli megjelenését. Természetesen idejekorán nem lőtték el a puskaporukat, az új aerodinamikai elemek majd csak a téli tesztek során fognak feltűnni. Tavaly is lehetett csodálni minden szegletét és idén is így van ez. Nagyon agresszív az összkép, egyedül a fura fejidom-oldalidom és első kerék közötti nagy tér a fura, de ezt már lassan megszokjuk a Ducatinál. A szürkével megbolondított színösszeállítás illik a képbe, már csak a győzelmek kellenek, hogy beteljesüljön a rajongók és a MotoGP projektben résztvevők álma.

2018 egyik nagy kérdése a házon belüli csata alakulása lesz (pályán és a szerződések, anyagiak terén egyaránt), Lorenzonak felejthető első éve után bizonyítania kell, míg Dovizioso megerősödve szállhat harcba ismét a bajnoki címért.

A Ducati Borgo Panigaléban lévő gyárában tartott bemutató az alábbi videóban, teljes terjedelmében megtekinthető:

Képek: Ducati


Címkék:ducati, motogp, 2018