Dakar 2018: 6.nap, új név az összetett élén

Dési János továbbra is menetel, az élmezőnyben izgalmasan alakulnak a dolgok.


A mezőny átért Bolíviába, az élen volt egy kis átrendeződés. Az, hogy mennyire kemény napokon van túl a mezőny azt jól szemléltette az egyik angol motoros beszámolója. Elmondta, hogy az ötödik mért szakasz után hosszú-hosszú összekötő szakasz és főleg a vége volt fárasztó amikor a táborhoz közeledtek. A nézők elállták az utat, mindenki szerette volna megérinteni őket, készíteni egy szelfit. Azt gondoljuk érthető ha egy versenyző tizenhárom nyeregben töltött óra után nem erre vágyik... Pláne ha hajnal négykor indul a nap.

A hatodik nap programjának egy részét törölni kellett a motorosok számára, hiszen 4 700 méterrel a tengerszint felett nem voltak alkalmasak a körülmények. A motorosokra így végül egy 194 kilométeres mért etap várt. A rövidített távon a KTM francia pilótája, Antoine Meo volt a leggyorsabb, megelőzvén a másodpercre azonos időt futó Toby Prince és a Hondás Kevin Benavides alkotta duót. A Honda argentínja ezzel az összetettben is átvette a vezetést. Erre azért különösen büszke mert hazája színeiben erre korábban még senki sem volt képes.

Joan Barreda nem volt elragadtatva a tegnapi hideg, csapadékos körülményektől, nem is jutorr előrébb a szakaszon.

Dési János, bár nem hallat magáról de gyönyörűen megy előre, minden nap jobb helyen zárja a napot és lépdel előre az összetettben. A 6. szakaszt a 68. helyen teljesítette amivel összetettben feljött a 81. helyre. Szorítunk érte csak így tovább!!!

Most egy nap pihenő következik majd folytatódik az őrület.

6. nap eredményei:
1. Antoine Meo  KTM 1ó54p10mp
2. Kevin Benavides Honda +30mp
3. Toby Price KTM +30mp
4. Diego Martin Duplessis Honda +1p13mp
5. Daniel Oliveras KTM +1p55mp

Összetett állása 6 nap után:
1. Kevin Benavides Honda 16ó33p20mp
2. Adrien Van Beveren Yamaha +1p57mp
3. Matthias Walkner KTM +3p50mp
4. Joan Barreda Honda +9p33mp
5. Toby Price KTM +9p39mp

 

Képek: ASO/@World/A.Lavadinho


Címkék:dakar, 2018, 6. nap