Talmácsi Thaiföldön húzza a gázt

Talmácsi Gábor visszatért Thaiföldre, na de nem csak várost nézni. Videó a hírben.


Talmácsi Gábor aktív versenyzői pályafutása után sok területen kipróbálta már magát. Az idei évben a MotoGP közvetítések során tevékenykedett szakkommentátorként ami igen jól állt neki. Rengeteg hasznos háttér infót kaptunk tőle és hát ha valaki akkor ő tudja, hogy adott szituációban mi járhat a pilóták fejében. De nem ez az egyedüli tevékenysége. Többek közt mentorálással/edzősködéssel is foglalkozik ennek keretén belül többször segített már a thai motorosoknak a helyes technika elsajátításán. Egy korábbi tréningről szól az alábbi videó:

Thaiföld azért is érdekes mivel 2018-tól MotoGP futamot rendez az ország. A futamot októberben tartják a Chang International pályán, de már februárban láthatjuk ott körözni a GP hőseit a téli tesztek során. Talma ugyan nem ezen a pályán köröz, hanem a Bira Circuit nevű pályán de ez mit sem von le az élvezetekből. A pálya képe cseppet sem hasonlít a mostnai divat szerinti letisztult "tilke" pályákra. Dús növényzet a pálya mellett, pici bukóterek és hát inkább a rijekai pályára emlékeztető aszfalt.

Talma ezt írta facebook videójához:

"Ilyen az egyik köröm a thaiföldi Bira Circuit-on egy kölcsön motorral. A versenypályáról annyit érdemes tudni, hogy 2410m hosszú és 1988-ban épült. A pálya picit dobál és ráz de ennek ellenére élveztem a motorozást és a mai napon 1:05-ös köröket értem el. Ettől az évtől a MotoGP is jön Thaiföldre, a tesztek februárban, a verseny pedig októberben lesz a Chang International pályán amelyen eddig még nem sikerült motoroznom."

valamint ezt:

"Bizony, és az aszfalt sem egyenletes, vigyázni kell milyen íven megy az ember. Nem mindig a pályarajz alapján számítható ideális ív a ténylegesen ideális."

Eek fényében nézzünk egy gyors kört a pályán:

Képek: Talmácsi Gábor, facebook