Dakar 2018: Red Bull KTM Factory Racing Rally Team

A narancs csapat bemutatkozott, és készen állnak a megmérettetésre.


Pár nap választ el minket a 2018-as Dakar rajtjától. A sorozat jubileumi 40. megmérettetése továbbra is "idegen" kontinensen kerül megrendezésre. A 15 napos küzdelem során Perun, Bolívián és Argentinán keresztül fog vezetni a versenyzők útja. Idén több mint 500 induló vág neki a megmérettetésnek. köztük a magyar Horváth Lajos azaz Dakaros Laller, akinek természetesen külön szurkolunk!!!

A versenyzőkre váró útszakasz az alábbi videóban megtekinthető:

A KTM gyári csapata is egy videóban mutatkozott be, a csapatot a címvédő Sam Sunderland, Toby Price, Matthias Walkner és Antoine Meo alkottja. Ő tőlük várja az oszták gyártó a sorozatban 17. győzelmüket az év legnehezebb tereprally versenyén.

A versenyzőik kezébe igazán éles fegyvert adott a gyár, a két éven át fejlesztett új KTM 450 Rally képében. A motor az első megmérettetésén győzelemmel debütált, a végleges verziót az EICMA-n is megcsodálhattuk Milánóban. Az új motorblokk és elektronikai fejlesztések pontosabb gázreakciókat, az új váz és lengőkar élesebb irányíthatóságot míg az átdolgozott tank és érezhetően keskenyebb idomok jobb manőverezhetőséget eredményeznek. Kérni aligha lehetett volna többet, a fejlesztések eredményét meglátjuk a végső elszámoláskor. Íme az új motor és versenyzőik mozgásban:

 

A megmérettetés január 6-án veszi kezdetét!

Képek: Future7Media


Címkék:dakar, rally, 2018, ktm