Van akinek nem való a nyugdíj

A jó öreg Troy Bayliss 49 évesen tér vissza és száll harcba egy újabb bajnoki címért.


Troy Bayliss egy igazi őrült aki csodás dolgokat hajtott végre a versenypályákon. Három különböző Ducati nyergében lett világbajnok a Superbike mezőnyben de nyert MotoGP futamot is Valenciában beugróként! Visszavonulását követően volt még egy vissszatérése az SBK mezőnybe de az sajnos csak helyettesítésről és rövid távról szólt. Azonban most újra fejlemény van!

A hír igaz és ezúttal nem is csak egy beugrásról van szó. Troy Bayliss valóban felfüggeszti nyugdíjaskodását és jövőre elindul az Ausztrál Superbike bajnokságon. A küldetéshez természetesen egy Ducati-t választott, méghozzá a 1299 Panigale R Final Edition-t. Bayliss a Ben Henryvel (korábbi ausztrál SBK versenyző) közösen alapított és tulajdonolt csapatban, a DesmoSport színeiben fog indulni. A háromszoros superbike világbajnok csapata természetesen gyári támogatásban részesül.

Baylissben munkált a vágy korábban is de a dolgok tavaly év közepén váltak igazán komollyá, amikor egyik versenyzőjük, Callum Spriggs megsérült. Bár nagy volt a csábítás akkor még nem érezte készen magát a feladatra Troy papa. Aztán tesztelte a motort illetve versenyzett 300-as gépekkel is és újra beszippantotta őt a verseny láz.

Bár eredetileg egy másik fiatal versenyzőt szerettek volna látni a sérült Callum helyén, azonban a tesztek után Bayliss szomjazott a versenyzésre és a hőn áhított ausztál SBK bajnoki címre, így a döntés megszületett. Mielőtt elhagyta a kontinenst versenyzői karrierje elején kétszer is az összetett második helyig jutott hazája bajnokságában. Emiatt érez egy pici hiányérzetet és ez az a skalp amit jövőre meg akar szerezni. Szavaiból süt a motiváció és az edzés munka terén sem áll rosszul. Saját bevallása szerint még vár rá egy kevés munka de készen áll az újbóli bevetésre.

A nagy visszatérés kapcsán természetesen mindenki lázban ég, a rajongóktól kezdve a szervezőkön át a helyi Ducati képviseletig. Nem meglepő, hogy a 49 éves Bayliss lesz a legidősebb a rajtrácson, de ha összejön neki a bravúr akkor a világon is ő lesz a legidősebb SBK bajnok.

Az őrület 2018 február 23-25 között kezdődik, jó lesz szemeinket a sorozaton tartani.