Teljes a Red-Bull Honda Superbike csapata

Jake Gagne lesz Leon Camier csapattársa 2018-ban.


Ez a kérdés is eldőlt, az amerikai Jake Gagne lesz a korábban bemutatott Leon Camier csapattársa a Red-Bull Honda WSBK csapatánál. Jake nem tekinthető teljesen friss igazolásnak, hiszen ő volt az első aki Nicky Hayden halálát követően felült a futamok óta a garázsban Hayden emléke előtt tisztelgő Hondára. A helyszín Laguna Seca volt.

A 24 éves versenyző sikerrel vette az első akadályokat és a szezon utolsó futamait is a csapatnál töltötte helyettesítő szerepkörben. Érdekes kérdés, hogy sikerül-e új impulzusokkal működésre bírni a papíron jó technikát.

A mostani hírrel kapcsolatban kettő fontos megjegyzést kell tenni, az egyik a 2011-es Moto2 világbajnok Stefan Bradl helyzete aki kéz sérüléséből épül fel, Jake Gagne szerződtetése viszont azt jelenti, hogy számára már nincs hely a csapatnál. A másik hír, hogy jövőre kettő amerikai pilótát is láthatunk majd a sorozatban, hiszen az eddig a Supersport-ban vitézkedő PJ Jacobsen is fellépett a top ligába, éppen a Red-Bull Honda szatelit csapatába, a Triple M Racing Team-be...

Képek: http://www.cyclenews.com