TVS Apache RR 310 - Pályafegyver Indiából

Az új Apache 310 RR nagyon csábítóra sikeredett és sokat is ígér.


Az indiai motorgyártásra egy ideje már más szemmel kell tekinteni, hiszen a hihetetlen mértékű fejlődés eredményeként már Kínát is lekörözték.

Minőségi portékákból sincs már hiány, több európai gyártó is összeállt a legnagyobb indiai cégekkel, köztük a Bajaj-jal és a TVS-sel. A TVS a BMW-vel áll partneri kapcsolatban, a paktálás tárgyát a G 310 R jelentette.

A jelek szerint a TVS sokat profitált a kapcsolatból, az új Apache 310 RR nem csak tagja akar lenni a mezőnynek, hanem domináns alakja is.

Az igyekezet a motor minden pontján tettenérhető, a design nagyon jól sikerült, szép részletekkel találkozhatunk a motor minden pontján.

A modell fejlesztése során a gyár 35 éves versenypályákon töltött tapasztalataiból és a rengeteg megtett körből, tesztekből érkező adatokból építkeztek. Persze sok részlet lehet ismerős már a motoron, a blokk is a BMW-ben megismert elforgatott hengerfejes, hátrafelé döntött hengeres darab annak minden előnyével és korlátával. Az egyhengeres, 312,2 cm3-es blokk 34 lóerővel és 27,3 Nm nyomatékkal rendelkezik, ami nem a legtöbb a mezőnyben, a gyártó mégis a legjobb súly/erő arányt ígéri... 0,147 kW/kg a pontos adat.

A térhálós csőváz fejlesztésénél, melynek gyökerei megint csak a versenypályákhoz nyúlik vissza, a legjobb irányíthatóság és könnyű manőverezhetőség elérése volt a cél pályán és utcán egyaránt. Ezentúl a váz súlyát is sikerült alacsonyan tartani. A motor elöl fordított teleszkópvillán, hátul pedig kettő karú alumínium lengővillán támaszkodik. Elöl 300 mm, hátul pedig 240 mm féktárcsa található. A motor súlya 169,5 kg. Az apróság kapcsán az aerodinamikáról sem feledkeztek meg, szélcsatornában tesztelték a gépet a maximális leszorítóerő és a lehető legnagyobb végsebesség elérése érdekében.

A fejlesztési fázisba egy igazán jó videón keresztül pillanthatunk bele:

A sportosságot annyira hangsúlyozni akarták,hogy még a motor fényezésénél is a "racing red" (piros) és "racing black" (fekete) színek közül lehet választani.

Képek: TVS


Címkék:tvs, apache, 310rr