High by vagyis Háj báj - Harley‒Davidson Fat Boy

Mese nincs. A Fat Boy a Harley‒Davidson modellpalettájának az egyik legnépszerűbb darabja. Mindig is egy ikon volt. Nem lesz ez másként az alaposan megújított Fat Boyjal sem.


Modelltörténet
A Fat Boy kétségkívül a Harley‒Davidson egyik legikonikusabb modellje, hírnevében talán csak a háborús hős WLA vetekszik vele.
Willie G. Davidson és Louie Netz több mint két évig tervezte. A prototípus 1988-ra készült el, mellyel Willie G. Davidson még abban és a rá következő évben is meglátogatta a Daytona Bike Weeket. A Fat Boy fejlesztésében döntő szerepet játszott e két, Amerikát átszelő tesztút és az azon tapasztalt visszajelzések.

Az 1990-ben piacra dobott újdonság legfeltűnőbb eleme a két diszkosz felni volt, amelyek máig a Fat Boy védjegyének számítanak. A Fat Boy hatalmas népszerűségéhez az is hozzájárult, hogy több világsikerű filmben is feltűnt. Legemlékezetesebb jeleneteit a Terminátor 2-ben, a 2015-ös Terminátor Genisysben, a Sons of Anarchyban és a Wild Hogsban láthattuk...


A teljes cikk a Motorrevü legfrissebb, 2017/12 számában olvasható! A lap megtalálható az újságárusoknál, illetve megrendelhető előfizetéssel! Utóbbival kapcsolatban további információ ezen a linken található!

Képek: Égő Kata, Mező János