Harley-Davidson Street 750 Turbo Custom, több mint motorépítés...

Páratlan alkotás a japán Cherry's Company műhelyéből.


A Tokióban tevékenykedő Cherry's Company nem először és gyaníthatóan nem is utoljára hívja fel magára a figyelmet egy-egy alkotásukkal. Számukra mindegy, hogy német vagy amerikai (jellemzően) alapanyagból kell-e dolgozniuk, az eredmény ugyanaz, egy semmivel sem összetéveszthető csoda.

Harley-Davidson építésből láttunk már sokat. Olyanból viszont amikor nem az alap értékeket kívánják kihangsúlyozni, hanem valami teljesen új karaktert és küldetést adnak a motornak már kevesebbet. A japán Cherry's Company alkotása ilyen, messziről nézne nem biztos, hogy bárki is a Harley-ra tippelne. A cafe racer - street fighter karakter teljesen más dimenzióba helyezi az alapként szolgáló Street Rod 750-et. A videókat végignézve látható, hogy itt minden alkatrész megkapta a tiszteletet, iparművészeti alkotás az egész és pont.

Az oldalra kitett hűtő és turbó elhelyezése legalább annyira tökös látványt nyújt mint az első futómű vagy a hátsó lengővilla. Szavak helyett beszéljenek a képek és a motor. Az első videót már csak azért is érdemes megtekinteni, hogy egy életre a fülünkbe ragadjon a Harley-Davidson, helyes, japán kiejtése! ;)


Képek: Cherry's Company