Ha bírod az utcai versenyeket, de a Man TT messze van

Wales 2018-ban utcai futamot rendez egy igazán méltó és őrült útszakaszon.


Az utca versenyzés hazája a Isle of Man sziget és Írország. Gyönyörű táj, legendás versenyek, de utazási szempontból picit bajos. Legalábbis hosszú...

Nos akit csak ez tartott vissza annak lehet igazán jó hír, hogy Wales-ig is elegendő lesz utazni 2018-tól, hiszen jön a Welsh Road Race. A szervezőmunkában Derek Smith és a korábbi Britt Superbike és TT győztes Steve Plater is kiveszi a részét.

A pályát is Platter mutatja be az alábbi videóban. Egyszerűen zseniális, ahogy a szűk, dimbes-dombos vidéki útról áradozik, na meg a tájról ami tényleg gyönyörű. Persze mindenkit megnyugtat, hogy a farakások a verseny idejére eltűnnek az út mellől csakúgy mint a legelésző állatok amik addigra vagy asztalra vagy a helyükre kerülnek. Külön pozitívumnak értékeli a táj érintetlenségét, ami egy esésnél jól jöhet. Egy biztos, a kanyarokat látva és a fokozatokat hallva, őrülten gyors lesz az átlagtempó is.

A verseny lebonyolítási módja a TT-t fogja követni, időfutam, párok 10 másodpercenként rajtoltatva. Egy kör hossza nagyjából 8,5 km lesz.

A versenyt 2018 augusztus 4-5-én tartják, versenyzőből nem lesz hiány, már most több mint 80 indulóról beszélnek...

Lehet gondolkodni és cselekedni!

Képek: drivetribe.com