Japán irigység

A Yamaha designerei gyönyörű custom csomagot alkottak több modelljükhöz is, azonban ezek csak Japánban lesznek elérhetőek...


A Yamaha Y's Gear never hallgató házi kiegészítő gyártó részlege gyönyörű, '80-as évek hangulatát idéző csomagokat alkotott az Mt-09-hez, az SCR950-hez és az SR400-hoz, azonban ezek kizárólagosan Japánban lesznek elérhetőek.

A probléma pedig itt kezdődik, hiszen ez az európai szem számára is kedves és kívánatos. Ha a háromkerekű Niken-t "ránk szabadították" akkor ezt is illett volna. Az Authentic névre keresztelt alkatrész kupac retró fényezéssel ellátott csere idomokat és egyéb kiegészítőket tartalmaz.

Egészen pontosan, az MT-09-nél új sárvédőből, légbevezetőkből, tankból, hűtő takaró- és ülés alatti idomokból áll az alap szett. De még itt sincs feltétlen megállás, hiszen a magnézium színű kerekek, a helyzetjelzős lámpa vagy a három lyukú kipufogó tovább emelheti a motor összképét.

Az SCR950 esetében kicsit szerényebb a lista, ott új tank és oldalsó idomok valamint egy korhű rajtszám matrica adja a stílust.

Az SR400-nál szintén a tank, az oldalsó- és ülés takaró idomoknál keresendő az eltérés.

Szerény véleményünk szerint ezek az átalakító szettek Európában is működőképesek lennének...

Képek: Yamaha