Ízelítő: AlpenMasters - Adventure

Univerzális karakterükkel a túraendúrók mintha csak az alpesi utakra termettek volna. A sok célra alkalmas magas motorok valóban kiválóan teljesítenek a hegyek között - ezért sokkal gyakrabban találkozunk velük, mint mormotával és havasi gyopárral.


Statisztikailag a manapság eladott motorkerékpárok közül nagyjából minden negyedik egy túraenduró. Aki a Stilfser Joch tetején megfigyeli az ajándékboltok és talponállók között hömpölygő motorok áradatát, azt gondolhatná: a maradék háromnegyed a völgyben maradt. A sok mindenre alkalmas modellek egyértelműen az alpesi motorosok kedvencei, ami nem is csoda. Hiszen végül is ezeken az egyre kedveltebb modelleken széltől védve utazhatunk, a hosszú rugóutaknak köszönhetően kényelmesen zötykölődhetünk végig az Alpok útjainak a szeszélyes időjárás okozta felfagyásain, egyenesen ülve pedig a kanyarokban nyugodtan szemmel tarthatjuk az ideális ívet és a szembejövőket egyaránt. A Suzuki V-Strom 650 már az AlpenMasters 2005-ös premierjén is ilyen tulajdonságokkal szállt versenybe, és pontosan itt, a Stilfser Jochon koronázták a hegyek első királyává. Tizenkét évvel később...

A teljes cikk a Motorrevü legfrissebb, 2017/11 számában olvasható! A lap megtalálható az újságárusoknál, illetve megrendelhető előfizetéssel! Utóbbival kapcsolatban további információ ezen a linken található!


Képek: fact, Rossen Gargolov