MotoGP Sepang: A játszma folytatódik

Dovizioso volt a leggyorsabb száraz és vízes pályán egyaránt.


Ma éjjel illetve reggel megtartott szabadedzések javarészt vízes körülmények között zajlottak, azonban ez Andrea Dovizioso-t egyáltalán nem zavarta, mindkét szabadedzést behúzta. Dovinak mennie kell, hiszen 33 pont hátránya van a világbajnoki éllovas Marc Marquezzel szemben és már csak kettő futam van hátra az idei szezonból.

Marqueznek látszólag elég "csak" kontrolálni az eseményeket, hiszen ekkora előny birtokában már lehetne taktikázni. Na de ebben a mezőnyben, pláne egy ilyen őrült évben? Érdekes lesz figyelni Marquez hétvégéjét több szempontból is. A nagy kérdés, hogy folytatja-e a határok feszegetését az edzésnapokon (amit rendre meg is talál), hogy aztán a versenyen tű pontosan tudja, hogy hol mit lehet vagy változtat a stratégiáján és visszavesz, majd úgy megy bele a csatába.

A Ducatinak fekszik a malajziai pálya, ezt bizonyítja Jorge Lorenzo FP3-as harmadik helye is. Jorge nagyon szeretne már egy győzelmet elcsípni a Ducati nyergében, kérdés, hogy ambícióit fellülírja-e a csapatérdek.

A Yamahások továbbra is a megoldást keresik a nedves körülményeket nem kedvelő motorjuk beállítására, bár az FP2-ben Maverick Vinales negyedik, míg Valentino Rossi a hatodik helyen zárt, a hátsó tapadás és az érzet továbbra sem jó az elmondásuk alapján.

Rossival kapcsolatban megjegyzendő, hogy az első szabadedzésen a 12. helyen zárt, mivel nem tetette fel a puha keverékű gumikat. Ha az FP3 esős lesz, amire komoly esély van, akkor Rossi kénytelen lesz már az időmére első szakaszában (Q1-ben) megküzdeni a többiekkel, hogy továbbjusson a Q2-be.

Egy biztos, ebben a kiélezett hajrában már holnap reggel érdemes a TV elé ülni és figyelni minden rezdülést. A MotoGP időmérő edzése reggel 8:10-kor kezdődik.

Képek: Ducati