Jönnek a Tigrisek!

Várható volt, kémfotókon is szerepeltek már, most a Triumph is megerősítette érkezésüket egy videóval.


Eddig is sejthető volt ugyan, azonban most már a Triumph által is megerőstett tény a Tiger család átfogó felfrissítése 2018-ra. Bár a videóban csak megcsillannak a motor/motorok különböző részei azért több dologra lehet következtetni az újdonság vagy újdonságok kapcsán.

Az új, helyzetjelzős első lámpa, TFT kijelző és pár látható vonal kijelöli az utat, azonban sokkal nagyobb jelentőséggel bír a fűzött kerekek látványa és a felvillanó feliratok a videóban. A többféle felni arra utal, hogy a mostani 800-as sorozathoz hasonlóan továbbra is lesznek aszfaltra és terep használatra dedikált példányok. Ez valószínűsíthető a nagy testvér 1200-as esetében is ami azonos névhasználatot kaphat. Egyes hírek szerint az eddig csak a 800-as off-road modellen megtalálható 21" első kerék is megjelenhet a 1200-as Tigeren is, melynél eddig 19" volt a legnagyobb méret.

A videóban feltűnő feliratok, "Új Tiger Triple motor" és "Új Tiger technológia" is messzebb mutatnak egy átlagos ráncfelvarrásnál. Ami a blokkokat illeti, nincs mese, haladni kell a korral, az EURO4-es szabálynak meg kell felelnie a gépeknek. Nagy kérdés például, hogy a 800-as gépekhez vajon a Street Triple 765-ben megismert blokkot veszik-e alapul. Hírek szerint erő tekintetében a 800-as modell 95, míg az 1200 gép 139 lóerővel gazdálkodhat majd.

A bemutatót november 7-én tartják Milánóban.

Képek: Triumph