Marquez 1. - Dovizioso 11.

Lépéshátrányba került ugyan Dovi, azonban korai lenne még leírni őt!


A tegnapi jóslatok részben beigazolódtak, az FP3 vízes pályán zajlott, ami többeket, köztük Lorenzo és Zarco-t is földre kényszerített. Az időmérő előtti bemelegítésen (FP4-ben) Dovizioso is elesett a 10-es kanyarban ami kihatással volt a további teljesítményére.

Azonban a legrosszabbul a Q1-ben, szintén a 10-es kanyarban bukó Petrucci járt aki nem úszta meg sérülés nélkül az esetet. A Q1-ből végül Valentino Rossi és Bradley Smith jutott tovább, majd jött a mindent eldöntő Q2.

Az első etap során a Marquez, Iannone és Miller alkotta "Marquez vonat" volt a leggyorsabb, mellettük még Zarco és Vinales tűnt erősnek. Aztán a második nekifutásnál jött a tachtikai játék. Marquez nem szerette volna, hogy ismét társakja leljen így beugratta Iannone-t majd mikor az olasz elindult, Marquez leszállt a motorjáról.

Az önállóan futott körök Marquez elsőségét hozta (sorozatban negyedik éve), aki komoly előnyt épített ki a kör során (0,333 mp). Teljesítménye az utolsó szektorban elképesztő volt ami holnap jól jöhet még neki.

Második lett Vinales, aki még Marquez szerint sem leírható, harmadik pedig a szenzációs évet futó Zarco.

A Suzuki is újra bíztató jeleket mutatott Iannone révén egy 4. helynek örülhetnek, míg a KTM-es Pol Espargaro megcsípte a második sor végét ami a legjobb rajtpozíció az osztrák csapat számára.

A lártörésből visszatérő jack Miller ötödik pozíciója szintén megsüvegelendő, lehet, hogy Cal Crutchlow-nak lesz igaza a lábtörés pozitív hatásaival kapcsolatban? :)

Rossi a 7. míg honfitársa, a VB címért küzdő Andrea Dovizioso a 11. helyen zárt. Dovi azonban elárulta az eredmény közel sem mutatja a valóságot így holnap komoly felzárkózás várható. Bíztató lehet számára, hogy egy héttel ezelőtt a 9. helyről indulva nyert, Rossi pedig tavaly a 15. pozícióból ért fel a dobogóra Ausztráliában!

Holnap reggel érdemes lesz felkelni és a TV elé ülni! 7:00-kor indul a MotoGP!

Képek: redbull.com