MV Agusta F4 RC 2018

Egy újabb limitált szériás superbike az utakra.


A limitált sorozatok több márkának is sikert hozott az elmúlt években, a műfaj egyik legnagyobb ásza viszont vitathatatlanul az MV Agusta. Az új F4 RC (Reparto Corse = verseny részleg) sorozat leginkább a külsőségek terén különbözik a korábbi verziótól, tagadhatatlan tény, hogy a gyári superbike csapat köntöse igen jól áll neki. A rajtszám megválasztása sem a véletlen műve, a 37-es szám továbbra is az eddig megszerzett világbajnoki címekre utal.

A motor szíve természetesen az alap F4 RC-ből származik, mely gyári kivitelben 205 lóerővel rendelkezik. Természetesen az erőhöz méltó és finomságú elektronikai csomagot párosított az RC-hez a gyártó. Szó szerint minden állítható, a gáz érzékenységétől kezdve, a motorfék erőn, maximális nyomatékon át egészen a fordulatszám határolóig. Az alap elektronikai csomag része továbbá a dőlésfok szenzor, három giroszkóp és kettő gyorsulásmérő is.

Nagy meglepetést nem okoz, hogy a váz és futómű terén is csupa-csupa finomsággal találkozunk. A speciális króm-molibdén térhálós csőváz és a komplett Öhlins csomag - NIX30 telók és TTX 36 központi rugóstag - garancia a tökéletes kapcsolatra és tapadásra út és motor között. A csúcs kategóriás Brembo fékek a Bosch fejlett elektronikai csomagjával - hátsó kerék elemelkedés kontroll - kiegészítve gondoskodnak arról, hogy a nagy vágtáknál a megállással se legyen probléma.

Akinek ez még mindig nem lenne elegendő, megrendelheti a motorhoz tartozó kiegészítő csomagot is, mely egy igazán stílusos fa dobozba csomagolva érkezik. Ebben található a képeken is látható 4 az 1-be SC kipufogórendszer a hozzá tartozó kittes ECU-val, verseny tanksapka, karbon alkatrészek valamint az eggyüléses idom is. A kipufogó és ECU kittel az alap 205-höz továbbí 7 lóerő társul, így már 212 LE fog a pilóta rendelkezésére állni.

Bár ebből valmivel több készül mint a Lewis Hamiltonnal közösen megalkotott F4 LH44-ből. Egészen pontosan az ottani 44 darab helyett itt 250 kézzel készült példány lesz, amire lecsaphatnak a műkedvelő gyűjtők. Ára nagyságrendileg 13 - 13,5 millió forint körül alakul. Olcsónak nem nevezhető de minden csak viszonyítás kérdése. Az LH44 21 millió feletti ára után...

MV Agustáknál megszokott mennyiségű kép található galériánkban, jó nézelődést kívánunk!

Képek: MV Agusta


Címkék:mv agusta, f4, rc