A DUCATI NEM ELADÓ!

Sokszor szerepelt a hírekben mostanában a Ducati esetleges eladása okán. Kérő volt bőven, sokan már oda is adták például a Harley-Davidsonnak. Azonban a valóság az, hogy a Ducati-t ezidáig nem adták el és mostantól hivatalosan sem eladó!


Hónapok óta tartó pletyka hadjárat végére került sor, a Ducati a Volkswagen csoport tulajdonában marad. Ezt erősítette meg Rupert Stadler (Audi) Claudio Domenicalinak (Ducati elnök) írt levele.

A kérők között olyan cégek, márkák szerepeltek mint a Harley-Davidson, Eicher Motors (Royal Enfield tulajdonosa) vagy a Polaris. Ezentúl befektetői csoportok, bankok is sorban álltak, de még Amerika legnagyobb Ducati kereskedője is beszállt a harcba.

A hír több szempontból nézve is pozitív, hiszen a stabilitás minden márka életében fontos, pláne egy olyan izgalmas időszak előtt, mint amilyen előtt a Ducati áll. A sok éves küzdelem és kemény munkának köszönhetően versenyben vannak a MotoGP világbajnoki címért, a Superbike VB-n és az utcai modelleknél is valódi forradalom készül a V4-es korszakkal. Az új erőforrást már bemutatták, melynek döbbenetes adatai itt elolvashatóak. Versenyképessége és a benne rejlő lehetőség a V4-es modellpaletta megalkotására több mint igéretes.

A közelgő EICMA 2017 kiállításon debütál a Panigale V4 és ez még csak a kezdet...