Vectrix custom a Shiny Hammer-től

Itt nincs középút, ezt a formatervet valaki vagy imádni vagy utálni fogja.


A képeken egy robogót láthatunk, melynek az alapját az amerikai Vectrix cég, Lengyelországban készülő VX-1-e adja. Villany robogó, annak minden előnyével és hátrányával, pont. Nem lenne túlzottan érdekes a sztori, viszont a Shiny Hammer (Samuel Aguiar) alkotta custom robogó egészen elképesztő lett. A mester a Bikeexif.com-nak adott interjúában elmondta, hogy a "Hope" (remény) névre keresztelt motorhoz az ihletet a következőkből merítette: iPhone, Porsche 356 és a Pokémon.

Nos, picit hunyorogva egy iPhone-t valóban belelátni a formába. Még a Porsche részletekkel sincs gond, a csodás ívek, a polírozott felületek és a kerek órákhoz tényleg vehette a 356-tól az ihletet. Na de mi a Pokémon? Mivel nem ismerjük a művet így lövésünk sincs, de higgyük el, hogy az is benne van valahol.

A formavilágból a kormány fölött áthaladó híd és óracsoport valamint a kormányt körülvevő carbon elemek kiemelkedőek valamint a korábbi pápa mobilra emlékeztető ívelt hátsó lámpa.

A burkolat alatt nincs semmi meglepő, a Vectrix VX-1 változatlan adatokkal rendelkezik. Elméleti hatótávolsága 274 kilométer, míg az elérhető legnagyobb sebessége 120 km/h. Ennél az alkotásnál, koncepciónál, ezeknek az adatoknak amúgy sincs nagy jelentősége, itt a mindent a szemnek elv érvényesül.

Samuel Aguiar a következőket mondta el a mű megszületése kapcsán: "Olyan design szerettem volna megalkotni ami mindenféle agresszív élt nélkülöz, amit egyből meg akarsz ölelni."

"Az egész nagyon sima, kedves és kellemes. Az idő nagy részében a fék használata nélkül lehet használni a motort, a két irányba forgatható gázkarnak köszönhetően. A motor kezes, az úttartása remek. A csendes karakterének köszönhetően többen nézik meg mintha hangos lenne és még hallhatod is, ahogy beszélnek róla, ami vicces. Éjszaka motorozva vele, nindzsának érezheted magad, amit én szeretek."

Ennek fényében nézzük meg a galériában található képeket.

Képek: shinyhammer.fr