Van visszaút?

A Skully kiterjesztett valóságos sisakja feltámadhat a csődből. Az új tulajdonosi kör bizakodásra adhat okot.


A Skully sisakja egy nagyon ambiciózus, ígéretes vállalkozásnak indult, azonban a történet váratlan és szomorú fordulatot vett a tavalyi év során. Bár a fejlesztésekhez biztosítottak voltak a feltételek a közösségi finanszírozás útján összedobott pénznek köszönhetően, fejlesztésekre még sem jutott pénz. A cég alapítói az elkezdett projekt helyett leginkább saját életszínvonaluk emelésére és kiadásaik fedezésére fordították a befolyt összeget, csődbe víve ezzel a sikeres jövő előtt álló cégüket.

A Skully kiterjesztett valóságos sisakja high-tech kialakítást ígért, beépített mikrofonnal, audio rendszerrel és kivetítővel. A telefon hívások fogadásán, GPS térképek megjelenítésén, hangvezérelhetőségen túl, beépített hátsó kamera kép kivetítést és e-tint néven futó, sötétíthető plexit is ígért a rendszer. Az előrendelt termékek gyártási és szállítási ideje azonban egyre csak csúszott, míg a pénz kiszivattyúzását követően csődöt nem jelentettek a tulajdonosok. A vásárlók, befektetők hoppon maradtak, se sisakot nem kaptak se a befizetett pénz nem került vissza hozzájuk. Csúfos befejezés ez a reménykeltő rajt után, azonban van még remény.


Az elmúlt napokban érkezett egy bejelentés, ami még jót is hozhat a márkának illetve a korábbi vásárlóknak. A Skully Inc. körül kettő új név került elő, mégpedig Ivan Contreras és Rafael Contreras-é. A két sikeres üzletember nagy szerepet játszott a Torrot és a Gas Gas márkák megmentésében is, szóval él a remény, hogy a Skully nevet is visszahozzák az életbe.

A cég nevét Skully Inc.-ről Skully Techologies-ra változtatták míg székhelyét áttették Atlantába. Az új cég új weboldalt is kapott, mely a termék után érdeklődőket hivatott tájékoztatni.

Október 16-ra élő bejelentkezést terveznek, aztán regisztrációs lehetőséget a korábbi támogatók számára, akik visszakaphatják pénzüket vagy megkaphatják a régóta várt sisakjukat.

Reméljük, hogy ez valóság lesz és nem virtuális valóság! A technológia mindenesetre zseniális, nem véletlen, hogy az Aprilia a Skully-val is próbált együttműködni, majd a csődöt követően egy új partnerrel, új területen folytatott fejlesztéseket a kiterjesztett valóságos sisakok kapcsán, melyről bővebben korábbi cikkünkben olvashatnak.