Donington visszatér?!

A jelek azt mutatják, hogy ismét szerepet kaphat a legendás helyszín.


A MotoGP szervezői közzétették a jövő évi naptár tervezetét, ahol a Britt Nagydíj helyszínénél azt olvashatjuk, hogy később lesz bejelentve.

Azt tudjuk, hogy a walesi pálya építése körüli folyamatos problémák a projekt ellehetetlenedéséhez vezetett. Emiatt a futamokat szervező Dorna újra kívánta tendereztetni a helyszín sorsát, lehetőséget adva ezzel a Donington Park új tulajdonosának a visszakerülésre. A Dorna részéről azért is fontos lehet a változtatás mert az idei Silverstone-i futamon jelentős visszaesés volt tapasztalható a nézőszám tekintetében. Egész pontosan 17 000-rel kevesebben látogattak ki a pályára idén mint egy évvel korábban.

Angol újságírók látták is a legendás pálya új tulajdonosát, Jonathan Plamert, a misanói paddockban. Egyes értesülések szerint már az alku is megszületett sőt már a szerződést is aláírhatták a felek. Ez a helyzet a versenyzők és a nézőknek is egyik szemünk sírós, másik szemünk nevetős lehet, hiszen sokan szerették a Silverstone-i pályát és a futamok is jók voltak rajta, de a legendás Donnington Park sem volt akármilyen helyszín és ott is láthattunk csodás versenyeket, befutókat.

Így fest egy kör belülről utcai motorral és egy profi versenyzővel, Sylvain Guintolival:

Képek: amcn.com.au