Micsoda építés

Kawasaki Z650 Flat Track köntösben.


A francia motorépítő brigád, MRS Oficina, a Kawasaki France-tól kapott megbízást egy Z650 alapú izgalmas alkotás elkészítésére. Nos, így fest az eredmény:

A képek önmagukért beszélnek, nagyon egységes és gyári hatású az elkészült flat track gép. Az egy darabból készült tank és ülésidom valamint a szintén egyedi kipufogó rendszer mágnesként vonzza a tekintetet.

A lámpák, indexek és egyéb sallangok leszerelésre kerültek, szükség sincs rájuk, no meg a rajtszám tábla amúgy is jobban mutat a motoron. A gyári felni szettet, fűzött kerekek váltották fel, elöl 19" méretben, valamint flat track céloknak megfelelő gumit szereltek rájuk. A fékrendszerhez is hozzányúltak az alkotási folyamatban, elöl egy tárcsás Beringer rendszer felel a lassulásért.

Az MRS Oficina épített már café racer-t is a francia Kawasakinak, akkor egy Kawasaki Vulcan 650 volt a kiindulási alap.

A piaci trendeket figyelve tényleg az a kérdés, hogy milyen gyorsan tudja felszívni magát a Kawasaki a vintage piacon. A Z900RS érkezése sokat lendíthet a dolgon, pláne ha gyorsan jön belőle két-három változat. Azonban az is biztos, hogy a Z650 is jó alap lenne a paletta bővítéséhez.

A motor mellett a fotók is megérnek egy külön misét, melyet a párizsi Studio Harcourt készített a motorról. Nem véletlenül váltak híressé, technikájuk egészen különleges.

Képek: Studio Harcourt