A Wunderlich nem bír leállni

Egymás után érkeznek az átalakított vagy koncepcióként megálmodott modellekről szóló hírek a Wunderlich műhelyéből. Aktuális terveiken egy BMW power cruisert vízionálnak. Lenne realitása az R 1600 C Vision névre hallgató koncepciónak?


A BMW nagyon ügyesen fedi le a kínálatában lévő lyukakat, azonban a német, kvázi házi tuning cége a BMW-nek, Wunderlich cég talált azért rést a pajzson. Anno volt a BMW kínálatában egy R 1200 C névre hallgató cruiser, aminek a gyártása vagy tíz éve megszűnt, közvetlen utódja azóta sem érkezett.

Erre hívja fel a figyelmet a megalkotott koncepció, melynek alapját az R 1600 C adja. A designer, Nicolas Petit víziója annyira jól sikerült, hogy bár elsőre meghökkentő a látvány, mégis azonnal mehetne gyártásba.

A motor első traktusa látványos telelever rugózást és egy kerek lámpát, míg a lapos tank és ülés párosa egyedi, dinamikus vonalakat kapott. A nineT vonalon már találkoztunk ezzel a fajta, állítható, eltávolítható hátsó résszel rendelkező kialakítással, mely valóban remek ötlet szüleménye.

Érezhető a "mindenből a legjobbat" vezérelv a tervek megalkotásánál, a csúcs Brembo nyergek is erről árulkodnak. Reméljük a BMW-nél is a homlokukra csapnak a vezetők, hogy ez nekik miért nem jutott eszükbe, majd gyorsan, változatlan formába kiadják a terveket gyártásra.