BMW C evolution “E-lisabad" by krautmotors

Felvillanyozó átirata a BMW elektromos robogójának, mely hamarosan a rajtvonalhoz gurul.


A mű a krautmotors-hoz és Rolf Reick nevéhez kötődik. Az alapokat a BMW C evolution elektromos robogó szolgáltatta, mely kialakításának köszönhetően azonnal rendelkezésre álló, nagymennyiségű nyomatékkal és mintegy 160 kilométeres hatótávval rendelkezik.A gyári motort levetkőztették, leültették, valamint a hátsó lengéscsillapítót kiiktatták. A hátsó kerékre tapadós slick került, de a leglátványosabb részlet mégsem a motor merev hátsójánál van, hanem elöl. Egészen különleges látvány az első kereket takaró idom és a csutkakormányok látványa egy robogón. Mi volt a motiváció? Reick fantáziáját mozgatta, hogy elsőként építsen át elektromos motort és, hogy segítsen ledönteni az emberek és az elektromos járművek között álló falat. Alkotása ebben a szellemben épült, ezért csomagolta be a múltból merítő formavilágba a jövő technikáját.

Ettől függetlenül az origami szerű idomnál ránézésre sem az áramvonalasság volt a fő szempont. Az alkotó bevallása szerint nagymamája, 1920-as évekből származó "cubic tea set by erik magnussen" teáskészletéből merítette az ihletet. A motor nevének megválasztásánál is nagymamája kapott szerepet, így lett a motor neve "E-lisabad".

A motor a Pure &Crafted fesztiválon debütált majd szeptember elején fog igazi rivaldafénybe kerülni a glemseck101 nevű rendezvényen, ahol 1/8 mérföldön kell majd bizonyítani, hogy nem csak csinos, de valóban gyors is tud lenni.

Képek: www.designboom.com
Forrás: www.designboom.com