Újdonság áradat a Harley-Davidson-tól

Nem kevesebb mint nyolc új modellel készülnek a 2018-as ünnepi évre, ahol a cég 115 éves évfordulóját ünneplik majd.


A Harley-Davidson 115. évfordulójának megünneplésére nagy erőbedobással készülnek a milwaukee-ak. Nyolc vadonatúj Softail modell bevezetését tervezik, melyek a Dyna motorcsalád kemény teljesítményét hivatottak elegyíti a Softail motorcsalád custom megjelenésével.

A vállalat történetének legnagyobb termékfejlesztési projektje keretében tervezett új motoroknál az egyik kulcs terület a motorok váza volt. A merevebb és jelentősen könnyebb vázak használatával kívánják kihasználni az új kettős kiegyenlítő mechanizmussal rendelkező Milwaukee-Eight® 107 és 114 motorblokkok nagy forgatónyomatékának teljesítményét. Az új váz olyan előnyöket vonultat fel, mint a legtöbb modellt jellemző megnövelt oldaldőlésszög, a jobb kanyarstabilitás, a jobb gyorsulási képesség, a finom kezelhetőség, valamint a kisebb súly és az elődjeihez képest könnyebben emelhető fel az oldaltámaszról.

Valamennyi 2018-as Softail modell lelkét a Harley-Davidson Big Twin cirkálókon kínált legerőteljesebb motorblokkok, az új Milwaukee-EightTM 107 (1745 cm3) és 114 (1868 cm3) V-Twin jelentik. A Milwaukee-Eight motorblokkok megtartják a legendás 45 fokos V-Twin hengerszöget, amely az egységes vezérműtengely dizájnnal ellátott szélesvállú felső résztől a karcsú alsó részig keskenyedik, így kölcsönözve a motorblokknak a dagadó izmok hatását.

A motorok megalkotásának folyamatáról a következőket mondták el a gyár emberei:

Paul James, a Harley-Davidson Motor Company Termékportfolió vezetője:

„Az új Softail család a cég történetének legkiterjedtebb kutatási és fejlesztési programjának eredménye. Kutatásra és tesztelésre fordított órák ezreibe került ezeknek az új cirkálóknak komplett tervezése teljesen az alapjaiktól. Arra összpontosítottunk, hogy a teljes motorozási élményt egy teljesen új és magasabb szintre emeljük, ahol az eredetiség, a hagyomány és a lélek a legmodernebb technológiával karöltve olyan motorozási élményt teremtenek, amelyet érezni kell ahhoz, hogy el lehessen hinni."

Brad Richards, Harley-Davidson Motor Company stílusért és dizájnért felelős alelnöke:

„A Harley-Davidson dizájnjának hitelességét a részletekről való gondoskodás biztosítja a tervezés elejétől a végéig - ezt »nehéz megalkotni és nehéz lemásolni«. A Harley-Davidson motorkerékpárok nem tucattermékek; ezeket tulajdonosaik generációról generációra adják tovább. Minden egyes csavart és alátétet megnézünk, minden eldolgozást és apró részletet megvizsgálunk. Az új Softail váz egy remekmű, és minél inkább lecsupaszítod a motort, annál jobban megmutatkozik nagyszerűsége. Ez a dizájn azt a csapatmunkát dicséri, amelyre a stíluskialakítási és tervezési folyamatokhoz szükség van."

A fentiek elolvasását követően ajánljuk a galéria átpörgetését és az alábbi videó megtekintését:

Képek: Harley-Davidson