Lüthi a MotoGP-ben folytatja

A svájci versenyző is kategóriát vált az év végén.


A svájci Thomas Lüthi 2005-ben a 125 cm3-es kategóriában szerzett világbajnoki címet. 2007-ben lépett fel a 250-esek közé, majd a Moto2-ben folytatta, a kategória megjelenésétől (2010).

Lüthi az idei évben csatában van a Moto2-es világbajnoki címért, hátránya jelenleg 26 pont a listavezető Franco Morbidellivel szemben. Morbidelli zsebében már futamok óta ott van a következő évre szóló MotoGP szerződése melyet a MarcVDS csapattal kötött. A ma reggel bejelentett hír, miszerint Lüthi a MotoGP-ben folytatja, külön érdekessége, hogy a két fő riválisból csapattárs lesz a következő szezonban. Lüthit ugyanis szintén a MarcVDS csapat szerződtette le. A MarcVDS követi a saját ütemtervét, most, hogy a két versenyzőt leszerződtették, jöhet a motor kérdése. A legvalószínűbb forgatókönyvnek az tűnik, hogy továbbra is maradnak a Hondánál.

Kíváncsiak leszünk, hogy elő tud-e rukkolni hasonló teljesítménnyel a két újonc, mint, ahogy azt az idei évben a Tech3 csapatnál teszi Zarco és Folger.

Lüthi szerződtetése egyben azt is jelenti, hogy már csak az Avintia Ducati két ülése elérhető a következő szezonra, melyre Mika Kallio, Xavier Simeon, Tito Rabat és Hector Barbera tűnik a legesélyesebbnek.

Képek: MarcVDS