Bővül a MotoGP mezőnye

2018-ban már nem csak Cal Crutchlow fogja az LCR Honda színeit képviselni!


A szokásoknak megfelelően a nyári szünet környékén felpörgött a pilóta piac, gyorsan tényekké is válltak a korábbi pletykák. Azt már tudtuk, hogy a Moto2-t jelenleg vezető olasz, Franco Morbidelli fogja átvenni valamelyik Marc VDS pilóta helyét a MotoGP-ben. Sokan Tito Rabat távozására gondoltak, végül azonban Jack Miller indította el a dominót, amikor aláírt a Pramac Ducatihoz, Scott Redding helyére. Redding nagyon szeretett volna továbbra is a MotoGP-ben maradni, végül az Aprilia-nál kötött ki az újonc évében nehézségekkel küzdő Sam Lowes helyén.

Miután az Aspar csapat is bejelentette, hogy változatlan felállásban (Bautista-Abraham) vágnak neki a következő szezonnak így már csak az Avintia Ducati és a Marc VDS Honda egyik ülése kapcsán vártunk híreket. Esetleg Mika Kallio felöl, köszönhetően az ausztriai remek teljesítményének köszönhetően.

Azonban nem innen, hanem az LCR Hondától érkezett a következő bejelentés, miszerint Cal Crutchlow csapattársat kap 2018-ra. A szezon korábbi szakaszában pletyka szinten már lehetett hallani arról, hogy a sorozatot szervező Dorna és a Honda is nagyon szeretne egy japán versenyzőt látni a király kategórában, ez jövőre meg is valósul. A Moto2-ben versenyző Takaagi Nakagami kap lehetőséget Lucio Cecchinello cspatánál. Nakagami közvetlenül a Hondával áll szerződésben, csapattársához hasonlóan.

Több ember álma vált valóra a szerződés létrejöttével. Az kijelenthető, hogy újonc szempontból is izgalmasnak ígérkezik a következő szezon.

Képek: LCR Honda