Csődbe mehet egy akkora cég mint a Touratech?

Sokkoló hírek láttak napvilágot a német kiegészítő óriásról.


A niedereschachi (Németország) központtal rendelkező túra kiegészítőket gyártó óriás szóvivője, Ingo Schorlemmer úr meglepő és szomorú híreket tett közzé a múlt hét végén, amikor is bejelentette, hogy a cég fizetésképtelenné vált.

A közleményben írtak szerint a cég alkalmazottjait tájékoztatták a kialakult helyzetről. A munkavállalók a fizetésüket megkapták, jelenleg zajlik a cég gazdasági helyzetének átvilágítása és az esetleges szerkezetátalakítási lehetőségek vizsgálata.

Hogyan kerülhet a csőd szélére egy fejlődő piacon, prémium motorokhoz is kiegészítőket gyártó vállalat, akik több mint 400 oldalas színes katalógusban kínálták portékájukat?

Ennek megértéséhez egy hosszabb eseménysor megvizsgálása szükséges. A megnövekedett kereslet miatt a cég vezetősége újabb logisztikai központ létesítése mellett döntött, hogy ki tudják szolgálni a rendeléseket. Azonban az építkezés során gondok adódtak és a kivitelezési munkálatokkal megcsúsztak, ami termelési és logisztikai problémákat okozott. Itt dőlhetett fel az első dominó a fizetésképtelenséghez vezető úton, de a pontosok okok vagy később vagy soha nem fognak kiderülni.

A forgalmazók mindenesetre folytatják a termékek forgalmazását és remélik, hogy sikerül úrrá lenni a nehéz helyzeten.

Touratech AG céget, 1990-ben Herbert Schwart és Jochen Schanz alapította. Az ötletet és a tapasztalataikat a túrázók igényei tekintetében saját utazásaik során gyűjtötték be, majd konvertálták mindezt bevétellé. Pici cégből, a világ vezető kiegészítőket gyártó cégévé váltak, több mint 40 motor modellhez forgalmaznak kiegészítőket, a sisak és ruházati termékek mellett.

Reméljük, hogy az évek alatt felhalmozódott tapasztalat elegendő lesz a nehéz helyzetből való kilábaláshoz is!Címkék:touratech, csőd