Triumph - Bajaj együttműködést jelentettek be a felek

Az angol gyártó az indiai óriással együttműködve szeretné növelni jelenlétét a közepes kapacitású motorok piacán.


Egyre sűrűbben hallhatunk arról, hogy a nagy múltú, patinás márkák ázsiai partnerekkel állnak össze. A cél általában a kis és közép kategóriájú motorok kedvezőbb gyártási költségének elérése, az ottani piacok meghódítása vagy egyszerűen a biztonságos anyagi háttér megteremtése, ahogy azt hallhattuk a Norton-Zhongshen partnerséggel kapcsolatban. A Triumphnál sem gondolkodtak másképp, a Bajaj Autoval kötött együttműködéstől -egymás erősségeit kihasználva- várják többek közt az Indiai piacokon való megerősödést. Nyilvánosságra hozott adatok alapján jelenleg mintegy 300 Triumph talál gazdára Indiában évente.

Az Indiai Bajaj kapcsán fontos megjegyezni, hogy bár a legnagyobb Indiai motorgyártó címet elvesztette, azonban korábban már bevásárolták magukat a KTM-be, majd a Husqvarnára is kiterjesztették az együttműködésüket.

A bejelentés során konkrét típusokat nem említettek de valószínűsíthető, hogy a Triumph kínálatában 250 cm3 és azt meghaladó motorok jöhetnek. Korábban már voltak ez irányú fejlesztések, sőt kémfotókon is feltűntek a 250-es családhoz tartozó naked és idomos, hivatalosan meg nem nevezett motorok.

Az új típusok értékesítését nem csak Indiában hanem a Triumph kiterjedt hálózatán keresztül viágszerte tervezik.

Képek: motorcycle.com