Műalkotás: Ducati XDiavel by Fred Krugger

Teljesen új karaktert kapott az XDiavel a belga motorépítőtől.


Minding érdekes dolog különböző tervező guruk meglátásait, ötleteit megfigyelni egy-egy gyári motor átépítésekor. Az XDiavel-ből készült már sok minden, azonban a belga Fred Kruggernek sikerült új irányba elvinni a motor megjelenését.


A Thiverval nevet viselő motor (nevét egy Párizs külsőn lévő kis versenypályáról kapta) küllemét uralják a vízszintes futó, hosszú vonalak. A hatás eléréséhez a térhálós csőváz takarásba került. A vonalak egyedül a hátsó hengernél szakadnak meg, ugyanis a V2-es motort továbbra is látszani hagyja a koncepció.

A legradikálisabb változások a tankot és az ülésidomot érték, de megannyi apró részlet teszi teljessé a képet. A kipufogó is elköltözött gyári pozíciójáról, az ülésidomban, a lámpa alatt kapott helyet.

A koncepcióhoz nagyon illik a matt és fényes fekete valamint a króm színek játéka. A beazonosíthatóság érdekében az első lámpát nem cserélték le, továbbra is a gyári darab funkcionál.

Az Xdiavellel kapcsolatban megjegyzendő, hogy alap kivitelében is hódított, 2016-ban Red Dot Design és a Good Design díjakat is elnyerte.


Forrás: MCN

Forrás: MCN