Fontos tudnivalók a zárónapról

Változott a program


Az I. Nemzetközi Motoros Filmfesztivál a mai napon elérkezik az utolsó napjához. Azonban, ahogyan arról tegnap már hírt adtunk a facebookon, a várható jó időre való tekintettel az első, 14:00-kor kezdődő blokkot kivettük a műsorból. Ezen kívül változás még, hogy a nap lezárásaként betervezett Moto Syberia helyett az Egy hét című alkotást vetítjük.

 

A mai program tehát a következőképpen alakul:

 

 


 

15:40-től

 

Dust & motorcycle: A Mono 500 két rövidfilmben mutatja be a motoros utazás szépségeit igazi westernbe tájakon.  Főszerepben az élmény, és egy Royal Enfield.

 

Varázs szőnyeg expedíció: Négy magyar motoros nekivág élete legnagyobb kalandjának, motorral felfedezni Közép - Ázsiát. 30 nap, 15 000 km, megszámlálhatatlan élmény.

 

 


 

17:40-től

 

Sivatagi darazsak: Három olasz vespás elhatározta, hogy feleleveníti a múltat, amikor a Vespák a Dakar szereplői voltak, igaz, ezúttal a Budapest – Bamakó Rallin.  Tíz napos viszonytagságaik egy apró szeletét, egy napjukat ismerhetjük meg rövidfilmjükből. Marokkó, Tata - Tatouin szakasz.

 

A Föld sivatagjai: Michael Martin az egyik legismertebb világjáró motoros. A geológus végzettségű fotóművészt gyermekkora óta vonzzák a sivatagok. Első nagy útjára 20 03-ban került sor, amikor is két éves Föld körüli útra indult, nem kisebb célkitűzéssel, mint végigjárni bolygónk sivatagjait. Elke Warner operatőrrel közösen lenyűgöző sorozatban dokumentálták útjukat.

 

 


 

19:40-től

 

Moped Metal: A Turbometál egy igazán dinamikus fiatal csapat, sajátos hangulatú autós tesztjeikkel lettek ismertek.  Munka közben szerettek bele a motorozásba, annak is a mopedes válfajába. Náluk nem számít a lóerő, nem számít a köbcenti, annál inkább a feeling.  Két éve rendeznek mopedesek számára egyre nagyobb szabású találkozót, közös motorozást Mopedmetál néven. Rövidfilmjeikben ezt a fantasztikus szubkultúrát mutatják be.

 

Egy hét: Ben Tyler, a húszas évei közepén járó fiatalember megtudja, hogy heveny rákbetegségben szenved. Az orvosok szerint alig tíz százalék az esélye a túlélésre. Azonnal el kellene kezdeni a kezelését, ám Ben ehelyett hirtelen ötlettől vezérelve vásárol egy régi motorkerékpárt, és elhatározza, hogy nekivág az országútnak. A barátnője, Samantha őrültségnek tartja mindezt, és nem hajlandó elkísérni. Ben útnak indul, és a Montrealtól a Vancouver-szigetig tartó, egyhetes odüsszeiája alatt van ideje átgondolni az életét. Rádöbben a kapcsolata ürességére, de megtalálja élete értelmét is. (forrás: port.hu)

 

Minden vetítés ingyenes!

Helyszín: Bem Mozi (1025 Bp., Margit körút 5/b)