hirdetés

Ha megtörtént a baleset...

2008-11-03 15:58:26

In Case of Emergency  ICE  baleset  

Bookmark and Share

A mai napon kaptam egy e-mailt, melyben egy kezdeményezésről van szó. Szerintem hasznos, de döntse el mindenki maga.

Idézem a levélből:

"A mentősök, tűzoltók stb. arra jöttek rá, hogy baleseteknél és más szerencsétlenségeknél, a szerencsétlenül járt személyeknél fellelhető a mobil telefon.  A mentőakciónál azonban ők nem tudják, hogy a számtalan név közül kit értesítsenek hozzátartozóként a balesetről. Ezért olyan ajánlást tettek, hogy mindenki tegye be a mobiljába a szükség esetén értesítendő személy(-ek) nevét és számát.
 
Ilyen esetekre jött létre az ICE (In Case of Emergency) nemzetközi név!
 
E név alatt bejegyezhetnénk azoknak a személyeknek a nevét és telefonszámát, akiket az ilyen esetekben értesíthetnek a mentők, tűzoltók, ill. a rendőrség."

Az ötlet nem rossz, sőt szerintem nagyon is hasznos lehet. Persze lehet ellenérveket találni, mint például ha eltűnik a telefon akkor meg lehet viccelni az ICE-ként beírt személyt, de azért általában mindenkinek a telefonjában, van egy anya, apa, hugi, öcsi és nem folytatom tovább a sort amivel ugyanezt el lehet játszani. Vagy pl. mi van külföldön? Szerintem bárki bármilyen nyelvű (mondjuk egy kínaival azért lehet küzdenék) telefonon meg lehet találni a telefonkönyvet és ha megvan nem kell a nevek között kotorászni amit egyébként egy külföldi úgyse ért, hogy ez most név vagy valami egészen más.

Úgyhogy hajrá ICE-t a telefonba.

Vissza a Zotya blogja bloghoz >>
0 komment
Értékeld!

Kommentek

Hozzászólást csak regisztrált és belépett látogatók írhatnak. Regisztrálni itt tudsz.