hirdetés

A kis jövevény

Avagy egy motorvásárlás története 2008-12-16 11:25:44

motorvásárlás  

Bookmark and Share

Már egy jó ideje motoszkál a kis fejünkben (többesszámban írok, mert közös motor), hogy kéne venni egy olyan motort amivel többet tudunk motorzni, mint amennyit szerelek. Mivel elég sok kritériumot állítottunk fel, a vásárlás így igen hosszúra és nehézre sikeredett...
Az alapkoncepció, hogy olyan motort vegyünk ami mendkettőnknek tetszik, kényelmes és leér róla a testvérem lába. Ez azért nehéz egy kicsit mert 187 cm-es termetem és nálam egy jó fél fejjel alacsonnyabb bátyámnak nem könnyű feladat közös motort találni.
Ami biztos volt, hogy nem sportmotor lesz. De ezen kívül minden előkerült: naked bike, chopper, túraenduro, és túragépek. A fantáziánknak csak a rendelkezésre álló keret szabott határt. Mégpedig elég szűken. Úgyhogy elég hamar átalakult a dolog az "ötszázezer forintból jót, szépet és nem öreget" projekté. Hát ez nem könnyű.
Gondolkodtunk Yamaha Viragon, de túl kicsi. BMW F650-n, de túl magas, Kawasaki ER-5-n, nah ezt én annyira nem támogattam úgyhogy elvetettük. Suzuki GS 500. Ezzel semmi baj, mindenkinek tetszik, utánaolvastunk, megbízható is, hát rajta ráülünk a telefonra.
Kimegyünk a helyszínre, hát az állapota nem volt "tökéletes". De messziről sem.
Sebaj nézelődünk tovább. És egy újabb nehézség, azok amik kereten belül vannak, vagy nagyon öregek, vagy le vannak harcolva. Persze szerencsétől függően lehet jó vételt találni, de az most nekünk nem volt.
Utolsó lehetőségként nézzük a CB500-at, kb. 6 hirdetés, hát az nem sok. De egyszer csak megakad a szemünk az egyik példányon.
'98-as 17.000 km, képről teljesen rendben van. Felkerekedtünk megnézni. "Élőben"  is rendben van, próbakör is rendben van, egy két apróságtól eltekintve minden ok.
Megvettük.
Szombat este, sötét, és esik az eső. Kiváló motoros idő. Kisebb aggodalommal tekintettem az előttünk álló kb 200 km-es út elé. De belevágtunk, mert kemények vagyunk. Illetve csak voltunk, mert a második benzinkútra kiálltam, mert ezt nem kéne forszírozni, nem látok semmit. Motor vissza, be a kocsiba és irány haza, miközben agyalok, hogy hogyan lehetne elhozni a kicsikét. Otthon rátapadok az internetre, hogy lesz-e valamikor kicsit is jobb idő. És volt, másnap. Irány vissza, fel  a motorra, hazáig fülig érő szájjal. Két megállóval (muszály volt megállni melegedni) ugyan, de hazaértünk minden gond nélkül.

Vissza a Zotya blogja bloghoz >>
1 komment
Értékeld!

Kommentek

Hozzászólást csak regisztrált és belépett látogatók írhatnak. Regisztrálni itt tudsz.

hangszoro

2009-12-01 22:54:13

Jó érzés motort venni, nem?