hirdetés

Minden rosszban van valami jó, minden jóban van valami rossz

Túráztam, elfogyott a benzinem2010-05-12 12:39:03

Suzuki Intruder M1500  

Bookmark and Share

Az út szélén bukósisakkal és üres palackkal a kezében sétáló személyről, nekem egy benzinből kifogyott lúzer motoros jut eszembe. Úgy tűnt, csak nekem, másnak nem.


Hétvégén egy hosszabb túrán vettem részt a Suzuki Intruder M1500 tesztmotorral: Budapest-Kunmadaras-Debrecen-Balassagyarmat-Budapest. Minden adott volt egy kellemes túrához, jó idő, hétvége, motorverseny, családi látogatás. Minden ennek megfelelően is alakult, a tavalyi szezon után végre újra élvezhettem a motorozás minden pillanatát.

A túra második napján visszaúton Debrecenből Balassagyarmatra tartva úgy döntöttem, hogy a Hortobágyot nem járom meg aznap másodszorra is közúton, inkább autópályán megyek. (noha, ha a 66-os út kétszer olyan jó, mint a 33-as, akkor el tudom képzelni, miért annyira legendás útvonal :), ugyanis – bár annyira nem vagyok oda a chopperekért – megérintett a chopper feeling, ahogy a Hortobágy hosszú egyenesiben pöfögött alattam az Intruder, jobbra szürkemarhák, balra gémes kutak, előttem a délibáb, és persze tűző napsütés).

Nem szeretem az autópályát, mert unalmas, de az energiáimat a Mátrára akartam tartogatni, no nem kanyarvadászatra, hanem egy nyugis kis motorozásra, nézelődésre.

Az Intrudernek kellemes volt az autópálya, viszont feltűnt, hogy 130-as tempónál (esetleg fölötte egy kicsit) szürcsöli a benzint rendesen, szépen csökkentek a kijelző egységek, de nem foglalkoztam vele, tudtam, hogy hamarosan Füzesabonynál leszek, majd ott tankolok. A lejáró előtt kb. 15-20 km-el gyulladt ki a tankolásra figyelmeztető jelzés, de pont jött egy terelés 80-as sebességkorlátozással, tudtam, nem lesz gond a benzinnel.

A terelés feloldása után megnyugodva láttam, hogy 500 méter a Füzesabonyi lejáró, amit az Intruder becsületesen megvárt, viszont a lehajtón megadta magát, nem kapott a szíve több benzint. Megállt. Lúzer is voltam, meg szerencsés is: ha 2 km-el korábban állt volna meg, lettem volna bajban, ugyanis a terelés miatt egy sávon közlekedett az egyik irány, a leálló sávot igénybe véve pedig kettőn a másik irány, tehát nem nagyon tudom, hogyan és hova állítottam volna le a méretes Intrudert, anélkül, hogy bennem, vagy a motorban komolyabb kárt ne tegyen egy autós, vagy egy buszos. (Azóta is agyalok rajta, de tényleg nem tudom mi tévő lettem volna.)

Lúzer, meg azért, mert amikor Debrecennél megálltam matricát venni, simán tankolhattam volna, de lusta voltam, hát meg is bosszulta magát a dolog. Az Intrudertől meg nem szép, hogy nem szólt egy kicsit hamarabb…

Aztán megint csak szerencsés voltam, mert egy kis mérgelődés után egy benzinkútnak látszó tárgyat vettem észre, úgy 2 km távolságban. Séta indul. Itt mondjuk rögtön meg is ragadnám az alkalmat, hogy az összetartó motoros társadalmat egy kicsit kritizáljam: az út szélén bukósisakkal és üres palackkal a kezében sétáló személyről, nekem egy benzinből kifogyott lúzer motoros jut eszembe, aki benzinkútra indult és talán a célba éréshez segítségre van szüksége. Ezek szerint csak nekem, merthogy egy 10 perces séta során úgy 30 motoros ment el mellettem, jó fejek voltak, integettek meg minden, de azért csak nem álltak meg. Nekik nagyon szépen köszönöm! (A séta végén egy autós állt meg és vitt még néhány száz métert a kútig.)

Na mindegy, sikerült benzint vételezni, visszafelé már nem bíztam a véletlenre, egy pihenő motorost kértem, hogy vigyen el, nagyon kedves volt, szó nélkül vette a sisakot és elvitt társaival együtt, így azért gyorsabb volt, mint odafelé.

Motor indult újra, folytatódhatott a túra, kedvemet nem vesztettem, mintha mi sem történt volna, robogtam tovább a Mátrába, sokat elmélkedve az eseten, megpróbálva tanulni a történtekből: ne legyek lusta tankolni és ne lepődjek meg, ha nem állnak meg rögtön segíteni…

A kis kalandnak volt még egy érdekessége. Füzesabonytól vagy 200 km-re lévő Szécsénybe érve a benzinkút mellett elhaladva kit pillantottam meg? A srácot és a kis motoros csapatot, akik visszavittek a motoromhoz. Azt hiszem, ők is észrevették, hogy én vagyok, mert az áltagosnál intenzívebben integettünk egymásnak. Nekik még egyszer köszönöm!

Vissza a Tesztnapló bloghoz >>
6 komment
Értékeld!

Kommentek

Hozzászólást csak regisztrált és belépett látogatók írhatnak. Regisztrálni itt tudsz.

vtx1300elira

2010-05-16 07:40:52

Én is szaladtam már csecsre a 0-on ,benzinhiánnyal küszködve.Az körülbelül olyan volt mintha a forgalomterelésben ért volna a vég,vagy rosszabb.

hangszoro

2010-05-13 08:14:01

Ha már hasonlat, akkor FeR1 veled meg a székely és fia történet egyik esete történt meg.
Ülnek a tűz mellett, aszondja a gyerek:
-Idösapám, mondanék valami fontosat.
-Számolj el tízig fiam, ne kapkodd el
........... ..............
-Azt akarom mondani...
-Számol el még egyszer tízig fiam, hogy tényleg mondani kell -e.
...
...
Egyszercsak felpattan az öreg és elkezdi csapkodni a hátán a lángoló zekéjét
-Látja Idösapám addig számolgatok itten, hogy teljesen kiég a kabátja......

FeR1

2010-05-12 16:59:15

Áh, értem, megtévesztett a szerencsi pont, de látom, van benne Balassagyarmat is, így már világos

zotya13

2010-05-12 15:57:06

A történet és természetesen maga az írás is Gajdos Barna kollégánk nevéhez fűződik.
Ez egy olyan blog, amelybe a szerkesztőség összes tagja fog írni, ha valami érdekes történik vele.

FeR1

2010-05-12 15:08:24

Nahát Zotya, ez nagy sztori!
Argó című filmet láttátok? Ott mondjuk kicsit fordítva meg ferdítve van a helyzet. Megy a Bodri a kannával, mert kifogyott a kocsiból a nafta. Áll az út szélén egy kopasz Harley medve(aki éppen Bodriékat akarja kicsinálni, de ezt a Bodriék nem tudják) kap tőle egy kis benzint a kannájába, majd vissza viszi a motorján a kocsihoz, Bodri leszáll, amikor is egy shotgunnal telibedurrantja a kannát a Svéd(a hárlimedve), ami felrobban, Bodri levegőbe és...kezdődik egy jó kis lövöldözés
Örülj neki, hogy nem így végződött, hanem egy jókedvű integetéssel!

hangszoro

2010-05-12 13:32:06

Minden jó, ha jó a vége. - tartja a mondás
Látod, ilyenkor jó, ha az embernek vannak mániái! Van aki plüssmacit gyüjt, egyesek bicskákat, míg másoknál mindig van üres kanna, vagy palack...... :-)

Benzinem még nem fogyott ki menet közben, de egyszer nyitott plexivel fogtam egy (bazi nagy!) repülő rovart. Meg kellett állni, megnézni, van -e még mivel nézni. Alig szálltam le a motorról, már megállt mellettem egy srác, hogy tud -e, kell -e segíteni valamit.
De mint ahogy nem mind arany, ami fénylik, így nem mind rendes, akinek motor van a sejhaj alatt.