hirdetés

Egy évvel öregebben

2010-02-17 11:55:41

Puma Brutale csizma  

Bookmark and Share

Egy éve tart Égő Katalin Puma Brutale csizmájának tartóstesztje. Azt le kell szögeznem, hogy az elmúlt időszak alatt egy cseppet sem kíméltük. Nem csak a hosszabb túrákon, de a mindennapi használat során is komoly strapabírásról tett bizonyságot.


Nagyon komfortos viselet – kb. két hetes betörési időszak kivárása után - amit sok-sok egész napos viselés után is elmondhatok. A megerősítések ellenére még használhatóan lehet benne járni, amit a sportosabb verziókról már nehéz lenne elmondani, de azért ezt sem több km-es gyalogtúrákra találták ki, a gyaloglásnak a bokacsont dörzsölődése vet gátat, ami a sarok fémerősítése miatt van.
Még az első teszteken tapasztalt nehézkesebb cipzárjárásra később már nem volt panasz, bár a nyár közepén egyszer a jobb csizma húzózárja alul szétnyílt, amikor kicsit megrémültem, de egy jó alapos visszahúzás után már ismét zárt, és többet nem jelentkezett ez a probléma.A bal páron található váltóbetéten komoly kopásnyomok nem találhatók, hasonlóan a talp is közel 90%-os. Egyedül a csizma orrán, a talp és a felsőrész találkozásánál sejthető a kezdődő leválás nyoma. Ennek oka azonban főleg az, hogy a magasabb motorokról – pl. Honda Transalp - csak ez a kis terület jelenti számomra a talajkapcsolatot, ami értelemszerűen nem tesz jót a kényes résznek. A varrások teljesen épek, az elhasználódás semmilyen jelét sem mutatja a csizma. A cipő orrán enyhén már lehorzsolódott a bőr, de ezt bőrápoló szerrel láthatatlanná lehet még tenni. Míg az új lábbeli fénykorában meglepően jól bírta az esőt, csupán jó másfél óra motorozás után tört utat a csapadék, a többszöri elázás után ez már nem áll. A víz általában a cipzár felöl érkezik, de a Puma nem is állítja, hogy vízálló lenne, nagy esőben illik rá esőcsizmát húzni.

Bebizonyította, hogy egy egyszerű túra/sport-túra csizma is lehet egyszerre funkcionális, biztonságos és látványos. Mi tagadás, még most is kategóriájának egyik legmutatósabb darabja.

Vissza a Tesztnapló bloghoz >>
0 komment
Értékeld!

Kommentek

Hozzászólást csak regisztrált és belépett látogatók írhatnak. Regisztrálni itt tudsz.