hirdetés

Traktorokkal vonulnak motorok ellen?

Végre kipróbálhatjuk2010-04-28 16:02:01

Honda VFR1200F, Yamaha Ténéré XT1200Z, motoros  

Bookmark and Share

Lessen be a Motorrevü képzeletbeli ablakán. Ismerje meg munkánkat, tudja meg, min dolgozunk éppen.


Kaptunk pár tesztmeghívást, csupa érdekes modellel kapcsolatban.
Ezek már nem találgatások, nem a gyár által megadott információkból összeállított hírek, hanem valódi tesztek. Nem marketingszöveg, ez a valóság lesz!
Nem olyan régen arról számolhattunk be, hogy a Yamaha Motor Hungária meghívott minket az új és nagy Ténéré tesztjére, amely egész jó bulinak ígérkezik: Párizstól Toulousig tartó, kb 800 km-es, kétnapos túra keretein belül zajlik a teszt.
Bár azt hiszem, mai hír, hogy egy csomó - vagy 800-an vannak  - francia gazda vonul traktorral Párizsba, mert valami ellen tiltakoznak. Ez extrém esetben még a tesztet is veszélyeztetheti, például, ha minden utat lezárnak. Bár a Ténérének el kell tudni mennie úttalan utakon is. Lehet, hogy ez a Yamaha húzása? Így akarják bebizonyítani, hogy mi mindenre jó az újdonság?

A bejegyzés címe tehát persze nem igaz teljesen, ezt csak képletesen kell érteni, hiszen a gazdák nem a motorosok, vagy a teszt ellen vonulnak, bár egy generális útzárral annak is betehetnek. Bár szerintem nem fognak. Erre a tesztre jövő héten kerül sor, hétfőtől csütörtökig. Elméletileg benne lesz a hatos Motorrevüben a teszt eredménye.

Quick insert image


Kaptunk még egy meghívást, ezt a Hondától. A VFR1200F duplakuplungos bemutatójára, melyet valahol Hamburg mellett fognak tartani. Miután nem lehetünk állandóan csak teszteken, ráadásul arra a hétvégére esik, amikor a Duna Plazás esemény lesz, ezért megkértük Fiedor Ferit, hogy menjen ő. Fiedor Ferenc motoros fenegyerek, motoros fenerendőr, a motoros rendőrök oktatója, kevesen motoroznak nála biztosabban, úgy gondoljuk, ó választás lesz. És legalább egy újabb stílussal is megismerkedhetnek Olvasóink, ha a mienket esetleg már unnák.
Ezt a tesztet is a hatos Revüben lehet majd fellelni.

Vissza a John McField gondolatai a világról és a motorozásról bloghoz >>
2 komment
Értékeld!

Kommentek

Hozzászólást csak regisztrált és belépett látogatók írhatnak. Regisztrálni itt tudsz.

hangszoro

2010-04-28 22:23:56

A Blues Company ettől átfogóbban fogalmaz, mert szerintük a "...motorosok jó emberek..." Bár Ti Ferik ezúttal mindkettőben benne vagytok.
Én egyszer -aratáskor- a felemelt vágóasztala alatt suttyantam át egy kombájnnak, de az ottani emberek nem tapssal jutalmaztak, valami egészen mást ígértek....már ugye ha megálltam volna, de nem!
Jó lehet egy ilyen tesztmotorozás, de én nem hinném, hogy alkalmas lennék ilyesmire, túl nagy lenne a kísértés, hogy egyszercsak "ellopják" tőlem.....itthon meg valahogy majdcsak forgalomba helyeztetném.....mert böhömnagy és nehéz a Teneré, de nekem -lévén amúgyis túraendurólépesméz-- nagyon bejön! Feszítenék rajta, mint pók a lucernásban!
Várom a cikk(ek)et, érdekel, meg azért 800 km alatt van idő kitapasztalni a motor viselkedését. Jó lenne ezt a motorkereskedésekben is bevezetni!!! Bemész, helló, ez tetszik, kipróbálnám. Persze vidd csak, két nap múlva hozd vissza, itt a tankolókártya, érezd magad jól.....upsz elkalandoztam. Megint.
A napokban olvastam a BMW - Honda összehasonlítást, simán a Hondára voksoltam, de egy GS vs. Teneré esetében meg a Teneré nyerne nálam. Hé! Én most akkor szélsőséges vagyok, mert nyilván nem szeretem a BMW-t? Ami ugye eleve hülyeség, mert mindet szeretem( az F650 meg kifejezetten tetszik), aminek két kereke van (egymás után szerelve) és motor hajtja, csak ez most úgy eszembe jutott, hogy rövid időn belül kétszer is lehúztam magamban a német precizitást. Na nem mintha a japánok a trehányságukról híresültek volna el......

FeR1

2010-04-28 19:57:26

Csupa-csupa jó dolog. A traktoros útzár nem jelenthet problémát, nekem legalábbis nem
Nem is olyan rég, jöttem haza Nyíregyházáról, Eger felé elkanyarodtam, hát nem kilométeres sor áll az úton? Mondom, előregurulok, megkukkolom mi az. Mert én már csak ilyen kukkolós fajta vagyok. Pont egy patakhídon félpályás útjavítás folyik, elöl beszorulva egy szőlőkombájnnal, tudjátok, ami magasszéles,a hasa és a föld között van vagy 130centi. Gondolkoztam, mitévő legyek, arra jutottam, hogy amíg a gépkezelő centizget, meg nézegeti, hogy merre-hova, megkérem,hogy ne mozogjon két pillanatig semerre, én átbújnék alatta Éppenhogy, de átfértem a kerekei között, a hasa alatt. Szerencsétlen autósokban mégjobban felnyomva a pumpát a motorosokkal szemben. Már a nemnormálisabbjának. Mert a normálisabbak értékelték egy kis tapssal Én meg elviharzottam a naplementében
Szóval a traktorzár nem akadály.
A VFR-es teszt biztosan jó lesz, hiszen a druszám ez a Fiedor, és tudvalevőleg a Ferik jó emberek