hirdetés

Párizsba beszökött az ősz...

2010-05-03 17:23:07

Honda VFR1200F, Yamaha Ténéré XT1200Z, motoros  

Bookmark and Share

Lóg a lába neki, így nem lehet jót motorozni. Ha nem lógna, jobb lenneElnézést, az én arany gondolataim előtt egy kis kultúra, ha már Párizs és ha már őszi az időjárás:

Párizsban járt az ősz

Párisba tegnap beszökött az Ősz.
Szent Mihály útján suhant nesztelen,
Kánikulában, halk lombok alatt
S találkozott velem.

Ballagtam éppen a Szajna felé
S égtek lelkemben kis rőzse-dalok:
Füstösek, furcsák, búsak, bíborak,
Arról, hogy meghalok.

Elért az Ősz és súgott valamit,
Szent Mihály útja beleremegett,
Züm, züm: röpködtek végig az úton
Tréfás falevelek.

Egy perc: a Nyár meg sem hőkölt belé
S Párisból az Ősz kacagva szaladt.
Itt járt, s hogy itt járt, én tudom csupán
Nyögő lombok alatt.


Mielőtt valaki vadul elkezdené bennem ünnepelni a XXI. századi költő óriást - a vers nem az enyém, hanem Ady Endréé. De nekem is pont így jutott eszembe, meg is írtam volna, de megelőzött, mert előbb született, mint én.

Tehát az a helyzet, hogy Párizsban ülök a hotelszobában, ahol azért ülök, mert holnap kezdődik a Yamaha Super Tenere tesztje. Az ilyen kis országok általában a sokadik csoportba vannak beosztva, valami csoda folytán most az elsőbe kerültem, tehát a legelsők között lehetek, azok között, akik ráülnek, sőt kipróbálják, sőt sokat mennek az új Tenerével. Tegnap éjjel értem haza Kunmadarasról, ahol a dragbike EB volt, éjfélig írtam, képeket válogattam, hajnalban folytattam, egy kicsit a szerkesztőségben is ezt csináltam, majd kirohantam (ülve) a repülőtérre, a repülőn bekómáltam Harry Potter hangos könyvvel a fülemen, de amíg még előtte ott ültem, elkezdtem írni a kunmadarasi cikket. Ezután jött a kóma. De lehet, hogy már közben, mert még én is csak néztem, amikor most beleolvastam.
Ólomszürke az ég, lóg az eső lába....

....így nem lehet jót motorozni. A mogorva taxisofőr szerint holnap is ez lesz.
Holnapra van kb. 400 km, meg fotózás, szállás St. Nectaire-ban lesz, lsd Google map.

Aztán utána Toulouse a vége, majd csütörtökön haza, érkezés 21:00 Ferihegy, virágokat oda, onnan berohanás a szerkesztőségbe, hogy meg legyen a Tenere cikk is még a hatos számban.
Na, szellős kis hét, nem?

Megyek Kunmadarast folytatni, este 7-től eligazítás, vacsora, utána ismét cikkírás. Utoljára akkor éreztem így magam, amikor matekleckét kellett írnom.

Hétvégén, szombaton gyertek a Duna Plazához!!!!!!!

Vissza a John McField gondolatai a világról és a motorozásról bloghoz >>
8 komment
Értékeld!

Kommentek

Hozzászólást csak regisztrált és belépett látogatók írhatnak. Regisztrálni itt tudsz.

hangszoro

2010-05-04 22:48:35

Egy gondolatnyit mégis visszakanyarodnék, aztán jöhet a Teneré élménybeszámoló, vagy legalább egy kis ízelítő belőle, részletesen majd a lapban.
Szzóval ha 220 -nál visszarugdosod másodikba, lehet, hogy túlpörög, de Te már azt nem hallod, mert leráz magáról.........
A büszkeség? A harag testvére, egyik sem jó tanácsadó, mégis élünk mindkettővel, de így teljes egy ember élete. Túlhajszolás, megfelelni akarás, önérzet? Nekünk, kívülről szemlélőknek csak jó, de benne lenni, taposómalom, de mondhatnék mókuskereket is. A gond csak annyi vele szerintem, hogy öngerjesztő a folyamat. De igazad van FeR1, kicsit fékezni nem jó, mint ahogy két kis ugrással sem lehet átugrani egy árkot, csak egy megfelelően naggyal. Ezt átfordítva Jánosunk több szálon futó életének megkönnyítésére irányuló kéretlen tanácsaim nyelvezetére annyit tesz, hogy Rgarynak is igaza van és a Te szélesre kondizott válladra telepszik több súly. De Te fiatal vagy, erős, bizonyítani akaró, na meg különben is: teher alatt nő a pálma nagyra!
Arról már nem is beszélve, hogy amit írsz, azt olyan stílusban teszed, hogy könnyedén olvasható és érthető. Na meg aki egy nap belever egy 50 -es robiba 200 km-t, arra nem lehet azt mondani, hogy felületes tesztelő!
Záró gondolatként, s egyben eredeti téma felé való kanyarodási szándék jelzésszintű cselekményeképpen csak annyit, hogy őszies időjárás nálunk is lesz a hét további felén. Legalábbis ezt ígérik az idő- jó -sok.

rgary

2010-05-04 09:20:31

FeR1: az eszköz és egyben a közös pont a motor, és a motorozás. Te pedig majd kapni fogsz egyre komolyabb feladatokat is szerintem. Most egy robogóval kezdted úgymond a "legalján" de ez idővel változni fog, és lesz még sok minden amiben majd segíthetsz Jánosnak a MotorRevünek, és az olvasóknak vagyis nekünk! Viszont elkanyarodtunk a a blog témájától egy kicsit ami ugye Párizs, az őszies időjárás, a Teneré teszt, és persze a rohanás felgyorsult világunkban....

FeR1

2010-05-04 08:29:54

Akkor ez olyan, mint mikor 220nál visszateszed kettesbe és akaratlanul is túlpörög szegény. Ez pedig nem tesz jót még a motornak sem, hát még egy embernek.

Hangszoro!
A kevésbé, de folyamatosan fékbehúzást nem javasolom, ugyancsak hasonlóan motoros dolog miatt, mert azt se a tárcsa se a betét nem díjazza, jelen esetben a főnökség meg a Jani önérzete. És bizony sokszor a saját büszkeségünk miatt képesek vagyunk agyon hajszolni magunkat, no meg a kedves olvasók miatt is, hogy mindig frisset és izgalmasat kapjanak, ne méltatlankodjanak.

Rgary!
Ezek szerint én egy afféle tehermentesítő eszköz lennék? Bárcsak az lehetnék. Most még inkább amolyan önkéntes segítő, no nem mintha annyi feladatot kaptam volna, amibe belerokkannék.

Szóval ezúton is szívesen várom, mit segíthetek

rgary

2010-05-04 07:51:25

Nem véletlenül kezdődött el a következő generáció(FeR1) kinevelése hangszoro!
Így majd János válláról levesz néhány terhet ezáltal talán kicsit könnyebb lesz az élete.
Az eső is eláll lassan kisüt a nap, és lehet majd felhőtlenül jókat motorozni.......

hangszoro

2010-05-04 07:18:08

Henrykókler: ízlések és pofonok, vagy ha úgy jobb ízlések és ízléstelenségek. Mivel rendkívül felvilágosult embernek tartalak, tudom, hogy nem vágod be a durcit emiatt. Én elolvastam minden részét. Az első pár tetszett, de utána túlbonyolítottnak éreztem (passzol a krimis hasonlat!), meg a sok szövevény kezdett untatni, a film meg....na lapozzunk.

Én azt mondom Kedves János, hogy vagy drasztikusan húzd be a féket, vagy kevésbé, de azt folyamatosan. Mindenki munkabírásának van határa, de mint tudod, csak aki átlépte már, az tudja hol a határ. Ne legyen későn. Tudom, hogy én voltam az is, aki megjegyzést tett a ritkuló blog bejegyzéseidre, de hiába álommeló a Tiéd, ha felőröl (Te a magába szív kifejezést használtad) és akarata alá rendel.
Mert a hiedelmekkel ellentétben igenis lehet a gyertyát mind a két végén égetni (meg széllel szemben is lehet pisilni, csak olyan lesz a nadrágod), de ha középen is meggyújtod, észre sem veszed, s már négy helyen ég.......

Na, tanmeséből mára ennyit, menjél, motorozzál, aztán írjad nekünk a cikket, én nemtom mijé kell mindig ennyit várnunk rá...........................................

jmezo

2010-05-03 22:48:21

Kedves kitartó blogolvasóink, Fer1 és Hangszóró!

Az a helyzet, hogy én ennél jóval lassabban élnék, ha lehetne, én nem túlpörgök, hanem engem az események és a kényszer pörget, és ez most - meg kell, hogy mondjam - kezd nyomasztani. A Hangszóró haverja az más eset, meert ő magától pörög. Úgy könnyebb, mert neki az a természetes. Nekem ez nam az...
Harrypotter meg kifejezetten jó hallgatmány. Tényleg az. Imádom és nagyon szeretem hallgatni, különösen, ha nem motorral utazom valahova messzebbre. Nagyon jó mesének találom. Néha már-már kriminek inkább.

hangszoro

2010-05-03 21:53:59

Hm....néha sajnálatos, hogy egyes emberek nem találják meg az igazi helyüket, azt, ahol lenniük kéne. S, hogy miért mondom ezt? Mert ha mondjuk Te, Kedves Mező János mondjuk motorszerelő lennél, akkor mi alulértékelt magyarok bizony világszám! Hogy miért? Mert a jelenlegi életviteledet átfordítva a motorszerelés szakterületére, valószínűleg egy időben glettelnél egy tankot, javítanál defektet, meg cserélnél menet közben hajtókar csapágyat!!! Na és olyat még nem tudott csinálni senki!!! Ez így érthető, vagy szolgáljak további magyarázattal arra nézve, hogy ha most gyerek lennél és annyi idősen cselekednél ennyi dolgot egyszerre, simán rád húznák a "hiperaktív" jelzőt és ülhetnél a hátsó padba?
Kísértetiesen emlékeztetsz egy nagyon jó barátomra, (a faházas) Ő is efféle "duracellnyúl" szindrómában szenved. Egyszer elkísértem egy napon keresztül spontán kíváncsiságból.
Én este 22 órakor úgy éreztem magam, mint akin egy koplett hadtest végzett menetgyakorlatot, Ő meg felajánlotta, hogy süssünk tárcsán valamit. Mondom neki: Gabi! zd..meg, totál kivagyok, nem mindennap rohangálok ejtőernyővel a hátamon kilómétereket (siklóernyőzik is), hagyjál lógva jó? Oké. Kis csönd, majd a kérdés: tollasozunk?!
Jó, majd nézlek, számolom a pontjaidat, oké? Elment ütőkért, ........én meg haza. Szerintem jól ellenétek egymással..................... :-) de a Tenerét irigylem, még herripotyijét is hallgatnék érte, s ez már részemről áldozat, szabad értékelni!

FeR1

2010-05-03 18:55:47

Ez nem semmi! Hogy bírod idegekkel, meg energiával? Vagy ezt inkább ne kérdezzem, mert kénytelen leszel elárulni annak a tudatmódosítónak a nevét, amit írás előtt beveszel és azáltal, hogy leírod, kiadod magadból a fáradtságot és a nyúzottságot? Mindenesetre sűrű program, ráadásul hétévégén is garantált a sürgés-forgás, pihenni nincs túl sok idő Kitartás, nemsokára az új Tenere nyergében élvezkedhetsz!