hirdetés

Na, végre elindult ez az utazás is

Megint szinte munkából indultam, de hát ez van. Úgy látszik, ez az ára2011-01-17 10:29:47

Világjárás motorral, Indonézia, Dél-Kelet-Ázsia  Utazás, Motoros túra, Indonézia, Bali, Lombok, Flores  

Bookmark and Share

Hajnali ébredés, esős január, fekete, majd szürke reggel, irány Bécs. Onnan indul a repülőút első fele a Quatarban lévő Doháig. Ott nyolc óra várakozás, majd tovább Balira.


Tehát, szürke minden, monoton jár előttem az alaktörlő, balról jobbra, jobbról- balra, piszkos csíkokat húz az üvegen. Lassan virrad, köd ül a Székesfehérvár környéki földeken. Győr után a vetést dézsmáló őzeket látok, csomó helyen víz lepi a földeket. Hihetetlen, hogy pár órányira innen 30 fok meleg van, és dús vegetáció, és könnyű ruhákat hordanak az emberek. Valószínűleg. Innen az autóból nézve ez lehetetlen.

Aztán pár órás repülés, és Quatar, Doha, elképesztően fényűző repülőtér. Jólét, jólét, gazdagság. Hófehér dzsellabás férfiak, arany karórákkal, csadoros nők, hippiszerű, drogos kinézetű világcsavargók, nyugati világbéli turisták, aki hozott kaját eszik, az volt szocialista blokkos.

Hmmm, tök jó ez a hasé, kár, hogy összenyomódott a repülőút alatt. Fotózni tilos, csak akkor lehet, ha a kiállított Rolls Royce Ghostot akarom lekapni. Akár az ország szimbóluma is lehetne… A duty free-ben elképesztő álomautókat, sportkocsikat hirdetnek. Ha érkezéskor netán kedved szottyan egyre, meg is veheted.

A dohai repülőtér

Bábeli zűrzavar, tényleg vannak itt mindenhonnan. Antropológiai órát itt kellene tartani. Bár eszkimót nem láttam.

A férfi mosdóban iszonyatos harákolás, krákogás, orrfújás, európai füllel akár borzalmas is lehetne… de nem az. A vallás által előírt rituális tisztálkodás zajlik. Nagyon tiszta, ápolt népség. Mi, európaiak látszunk toprongyosnak mellettük az egyszerű farmerjeinkkel, meg a hippis világjáró gönceinkkel.

Hajnalban indulás tovább Balira, Az Istenek szigetére. Ott is este lesz, mire leszáll a gép, valahol út közben még lesz egy tankolás…Vegyes érzések: fáradtság, várakozás, egy kis bizonytalanság, megint várakozás… milyen lesz Indonézia, milyen lesz Bali és vajon a komodói sárkány megeszi a szemüveget, vagy csak kiköpi?

Vissza a John McField gondolatai a világról és a motorozásról bloghoz >>
3 komment
Értékeld!

Kommentek

Hozzászólást csak regisztrált és belépett látogatók írhatnak. Regisztrálni itt tudsz.

gigerpaul

2011-01-21 09:49:55

előbb-utóbb cipő lesz belőle

rgary

2011-01-17 13:13:11

Én meg egy ilyen sárkánygyíkot kérek, és akkor már nemcsak Gépsárkányom lesz hanem élő is. Majd sétáltatom reggelente, a szomszédok biztosan odalennének tőle. Fifinek fogom hívni!

FeR1

2011-01-17 11:22:54

Baliról eddig csak filmet láttam, nagyon megragadott. Azt hiszem kicsit irigykedek, hogy olyan jó időd lesz januárban A varánusz megeszi a szemüveget, majd kiköpi...az alfelén. Bár a hosszú hajat nem szereti, mert rátapad a nyelvére és a nyelőcsövére, szóval nem kell tartanod tőle.
Ha nem nagy kérés, hoznál egy kisebb követ innét is, mint a Bamakóról? Köszönöm!