hirdetés

Ma pofán akartak vágni, avagy Az én kvantumelméletem

Post alcíme2010-12-08 13:30:51

Erőszak, küzdelem, boksz, közlekedés, agresszió  

Bookmark and Share

Ma reggel pofán akartak vágni, majd lebuziztak. Természetesen egy közlekedési szituációban


Nem tudom, megfigyelték-e már, hogy a rossz dolgok ritkán jönnek önmagukban, egyedül. A rossz hír nem tűri a magányt. A rossz hírek összevárják egymást a sarkon, és gyorsan egymás után érkeznek. Kvantumokban.


Ma reggel pofán akartak vágni.
Majd lebuziztak és még le is köcsögöztek, amit nem értettem, mert a köcsögöt még súlyosabb szitoknak szánta a szónok, mint az előzőt, holott ugyanazt jelenti mindkettő, ha jól tudom. Mindez természetesen egy közlekedési szituációban történt.
Így jár, aki autóba ül…

Ma ezt az esetet akarom kiírni magamból, nehogy megbetegedjek tőle.

Milyen jó, hogy van ez a blogosdi mostanában. A blog ugyanis egészségünk szempontjából fontos dolog, mert megszabadulhatunk ezektől a lelki izéktől, amiket teremtünk magunknak, vagy embertársaink teremtenek nekünk.

Előzmények: zöld lámpa, a kereszteződés túloldalán áll a sor, ezért a sor innenső felén, az élen állva nem hajtottam be a kereszteződésbe, nehogy bent ragadjak, amikor keresztbe lesz zöld. És amikor végre elindulhatok, mert éppen van egy autónyi hely a túloldalon, bevág oda egy autó mögülem. Amikor mögé értem, megtapsoltam.

Erre kiszállt.
Máig emlékszem Cromwell Oliver híressé vált mondására: „Bízzál Istenben és tartsd szárazon a puskaport.” Úgyhogy én is kiszálltam. Ha úgy hozza a sors, jobb állva várni csapásait, mint a csapások közben próbálni kikászálódni az autóból. De a fonott copfos, betyár-indián identitások között hánykolódó élőlény meggondolta magát. Milyen szerencse, hogy reggelente, ébredés után nem vagyok szép, még akkor sem, ha alig pár másodperce tapsolva fejeztem ki elismerésemet – gondoltam.
Az a helyzet, hogy hiába áltatom magam: van bennem szemernyi rosszindulat hasonló szituációkban, és ahogy Jerome K. Jerome mondja, ilyenkor szeretnék vidám dalokat énekelni ellenfelem házának romjain. Talán az arcomra kiülő leplezetlen neheztelés késztette meghátrálásra Rózsa-Winnetout, aki miközben visszaült az autójába, még verbálisan pofán vágott párszor, majd lebuzizott, stb.
Túlzás lenne azt állítanom, hogy hidegen hagynak az efféle inzultusok. Bennem maradnak, aztán szegény blog olvasó issza meg a levét a dolognak, amikor megszabadulok a rossz emlékektől.

Beérve a szerkesztőségbe jött a második csapás.
Ha egy üzlet egyszer beindul…
Telefon a Bamako irodából, hogy fizessek be 110 Euro biztosítási díjat - annak ellenére, hogy nem megyek - mert az már ki lett fizetve Afrikába az afrikaiaknak. Ha nem az én Macskaszemű Évám lenne a Bamako iroda lelke, nem fizetném ki, de így győzött a bennem mindig is erősen jelen lévő Gentleman. Bár meg kellett mérkőznie a szintén bennem tanyázó Sötét Oldallal. Azzal amelyik házak romjain szeretne vidám dalokat énekelni.
Végül győz: kék sarokban, a Gentlemaaaaan!
Taps…

     


                                           A Gentleman                                 és a                             Sötét Oldal


Pedig ez így Karácsony előtt úgy ért, mint a tegnapi bunyóedzésen Sallai Norbi egyik dinamikus állbavágásban megnyilvánuló spontaneitása, ami után sikerként könyveltem el, hogy második kísérletre megtaláltam az öltözőszekrényemet.
Ez egy érdekes dolog ezekkel az öltözőszekrényekkel. Onnan lehet tudni az öltözőben, hogy ki a bokszoló, hogy aki az, az általában tanácstalanul téblábol a szekrénysorok között és próbálgatja, vajon a kezében tartott kulcs melyik szekrényt nyitja, mert az az övé.

Most pedig emelt fővel várom a nap újabb csapásait.


Vissza a John McField gondolatai a világról és a motorozásról bloghoz >>
13 komment
Értékeld!

Kommentek

Hozzászólást csak regisztrált és belépett látogatók írhatnak. Regisztrálni itt tudsz.

jmezo

2010-12-23 12:02:24

Hangszórónak

Értem....
És ki játszott 1962-ben a Vecsés bal összekötőjeként Gyál ellen?

hangszoro

2010-12-16 14:57:55

Ez a Norbi sem a régi már. . . . . .
Azt, hogy a testvérem, csak nemrég tudtam meg, különben nem álltam volna össze a volt nejével, hogy pénzt csaljunk ki tőle. . . . .

Személyesen nem ismerem (bár hamarabb ismerném meg az utcán, mint Ő engem), csak szeretem a sportot, ezen belül a boksz az egyik kedvencem, s hát innen a nevének ismerősen csengése.

De ha már úgyis összejártok, elmondhatnád neki, hogy ha nem kell vissza adjam a pénzt, nem küldöm vissza a nejét sem.

jmezo

2010-12-16 11:20:57

Hangszóró!

Tegnapelőtt megint találkoztam Sallai Gyilkos Norberttel, említettem neki levelezésünket, de miután keveset tudok rólad, nem igen tudtam leírni neki, ki lehetsz. Ő meg az alapján, hogy motorozol, meg hogy Hangszóró a nickneved, nem tudott hova tenni. Honnan ismered? Tartozol neki? Vagy együtt élsz volt feleségével? Esetleg testvéred, akitől idejekorán elszakított a kegyetlen sors?

hangszoro

2010-12-16 10:59:43

Ebben különben van ám valami! Még abban az időben, mikor nem csak pánikszerű okok miatt voltam hajlandó futni, egyszer egy nálam jóval gyorsabb csapathoz kerültem, életem legjobb idejét futottam. Amit előtte ha megfeszültem(volna) sem tudtam volna összehozni. Egyszerűen "húztak" magukkal.
Legalább olyan szívesen "ütögetnék" a Sallai Norbival, mint a Tumbász Józsival................

rgary

2010-12-09 08:04:05

Életem szerves részét képezi a sport, ezzel vezetem le a stresszt, agressziót, haragot, bánatot, csalódást, stb. Úgy gondolom így egészen jól egyensúlyban vagyok, megfelelő önuralommal, és önértékeléssel rendelkezem. Az edzőtermeket kivéve nem keveredtem verekedésbe, és sosem bántottam senkit, eddig még sikerült szavakkal megoldanom a konfliktushelyzeteket. Így talán sikerül kitartani a jó út mellett mindvégig....

jmezo

2010-12-08 17:10:51

Zsoltynak

Drogbáró??! Ugye a második képről beszélsz?

jmezo

2010-12-08 17:08:43

Hangszórónak

"A lerombolt házakon való vidám nóta dalolása egyenértékűnek számít valaki sírján való táncolással??"

Egy és ugyanaz. Az esetemben mindkettő pusztító hatású. Énekem hallani, táncom látni... nem gyermeknek, gyenge nőnek való - más szóval rémes mindkettő.

Hát kicsi a világ, ha szabad ezzel a közhellyel élnem. Ez bizony ugyanaz a Sallai Norbi lesz, nehézsúlyú és éppen a napokban láttam a Youtube-on egy meccsét. Szegény mondta is kis mentegetődzéssel, hogy: nézd meg, Jani, de sajna nem túl hosszú...
Ez persze két dolgot is jelenthet, de tényleg sajna, hogy rövid volt... A Flórián téren vagy egy konditerem a bevközp. tetején, ahol van egy terem elkülönítve az igaz embereknek ringgel, tükrökkel, zsákokkal. Norbi nemrég tűnt fel köreinkben. Egész jó vele kesztyűzni, bár a súlya miatt néha nagyobbat üt, mint egészséges. Mindemellett neki is jó - állítása szerint -mert gyorsul velünk, 80 kg-os kisemberekkel.

Zsolty882

2010-12-08 17:04:05

az egészben az a legszomorúbb,hogy ez nem kirívó eset,hanem lassan minden közlekedő,vagy egyeltalán otthonról kimozduló ember keveredett már hasonló helyzetbe.A képen meg nem is Gentleman van,hanem egy drogbáró

jmezo

2010-12-08 16:57:02

Rgary-nak, vagy -nek

Ezzel együtt kitartok a jó út mellett. Ne hagyd magad, mert a Sötét Oldal még börtönbe juttat.
Hirtelen felindulásból elkövetett nagy értékű sikkasztás, stb.

jmezo

2010-12-08 16:55:34

Fer1-nek

Nekem nem kell a Szeretet Terápia, mer én csak vidám dalokat akartam énekelni házának romjain, nem pedig erőszakoskodni, mint Te annak idején. Ráadásul az időtájt elharapódzni látszott a szeretetlenség a fórumban, ezért kellett bevetnem.

hangszoro

2010-12-08 14:16:53

...... úgy szép az élet, ha zajlik! Rózsa Úr minden bizonnyal nem volt ott azon az órán, melyen azt oktatják, hogy "minek beszélgetni, ha ütni is lehet...". Vagy lehet, fázott már rá harcias jellemére, s törölték már orron, mikor nem is kérte. Emberek vagyunk, birtokoljuk a verbális kommunikáció különböző mélységű képességeit, csak kérdés ugye, hogy ki mire használja ezt a tudást.
A lerombolt házakon való vidám nóta dalolása egyenértékűnek számít valaki sírján való táncolással??
A Sallai Norbi az a Sallai Norbi, akire én gondolok, s nem mellesleg nehézsúlyú?! Ha az, akkor meg lehetne annyi eszed, hogy nem állsz le vele boxolgatni.....

Akkor lehet, hogy annak idején nálunk a cégnél az a réti néger, aki végigpróbált minden öltöző szekrényt, az nem is lopni akart, hanem bokszoló volt???? Ezúton kérek tőle szíves elnézést amiért lerohadtlopóscigányoztam. Üvöltve. 3 centiről.

R. Winnetou meg hazament, elmondta, mi történt vele, s azzal a mocskos szájával, amivel oly bőszen, s trágárul káromkodott, arcon csókolta szunyókáló kisfiának rózsás pofiját, majd odasúgta a kis ember csöpnyi fülébe, "aludj csak, Apa egy hiró, megvéd bármitől"

FeR1

2010-12-08 14:07:02

Nyugtass meg Gentleman, a hófehér öltöny ugye csak Photoshop?
Egy régebbi bejegyzésben még engem nyugtatgattál valamilyen szeretetterápiával, miután kedvem támadt megverni egy több piroson is keresztülhúzó robogós kollegát.

rgary

2010-12-08 14:05:07

Így jár az aki szabályosan akar közlekedni vagy ahogy mondani szokták: minden jó tett elnyeri méltó büntetését... Ezzel jó oldal rossz oldal dologgal én is küzdök, de már előre félek, hogy mi történik ha egyszer a sötét oldal kerekedik felül... Hiába lesz esetleg igazam, abból semmi jó nem fog kisülni....