hirdetés

Exhibicionizmus és motorozás avagy Pávatoll, műpénisz, motorkerékpár

Post alcíme2010-10-12 09:14:14

Motor, exhibicionizmus, Motorrevü, csajok, Intermot   

Bookmark and Share

Tanulmány arról, hogy mire való a motorkerékpár


Egy motor az alábbi dolgokra való:<

- garázsdísznek
- a szilikonmell mintájára műpénisznek
- pávatoll helyettesítőnek…

Figyelem, mert innentől érdekesebb…

- on és offroad versenyezésre
- hétköznapi közlekedésre
- hétvégi kalandozásra
- a világ megismerésére

A fenti besorolás persze igazságtalan. Előszeretettel köpködjük azokat, akik másképpen látják a világot, mint mi magunk. Emlékszem, hány épületes vitának voltam fültanúja, sőt - ma már szégyellem bevallani – szereplője, amely arról szólt, hogy ki az igazi motoros. Persze a vita összes szereplője annak tartotta magát – én is – és nem tartotta annak a többieket.
A megengedőbbek ismertek valakit - aki soha nem volt jelen - aki viszont szintén igazi motoros.

Erről sokszor eszembe jutott Soha Lászlónak, a magyar motorépítés egyik teremtő ősatyjának a véleménye, amikor Delhusa Gjon-ról, a motorjáról és az ő stílusáról esett szó. Soha Laci azt mondta, hogy ő semmi kivetnivalót nem talál abban, ha valaki rózsaszínre festett, flitteres motorral korzózik a Nagykörúton pávatollal a seggében. Azt mondta, ha az ember ettől boldogabb, elégedettebb lesz, akkor a motor az ő életében már betöltötte a szerepét. Meglepően toleráns nézet és bevallom, józan állapotomban nekem tetszik.

Ezeket a gondolatokat a Motorrevü weblapján, a kölni Intermot suzukis újdonságaihoz tett olvasói kommentek inspirálták. Többen azt kifogásolták, hogy a GSR750-re nem lehet csomagot rögzíteni, csak szaladgálós motornak jó.

És sajnos ebben van valami, jómagam is szoktam hasonló dolgokon bosszankodni. Meglepett, hogy most hasonló véleményekkel találkoztam a weben. Pedig már azt hittem, hogy én vagyok hü... szóval olyan más. Nem úgy más, hanem úgy, hogy szeretnék egy motort utazásra használni. Ide azt a gondolatot szántam még, hogy arra használni, amire való, de mire való a motor valójában? Hogy magamban is tisztázzam, összeállítottam a fenti osztályozást.
Várom a kiegészítéseket.

A pakolhatóságra visszatérve: persze lehet utazni poggyász nélkül, egy nagyon kis és lapos kis bankkártyával is, de ha az a bankkártya nem csak fizikailag, hanem matematikailag is lapos, akkor azért kellene a poggyász. Egy csomó motorra meg nem lehet pakolni, mert az a vége, hogy össze-vissza kötözgeti az ember a motyót, aminek a felét begyűri a lánc, a másik felét elhagyja az ember, harmadik fele meg félrefittyed és meggyullad a kipufogótól. Tényleg, a későbbiekben leírom pár emlékezetes csomagpusztításomat. Szakértőnek számítok csomagelhagyásban, megsemmisítésben. A jobbtól nem szégyen tanulni.


Vissza a John McField gondolatai a világról és a motorozásról bloghoz >>
22 komment
Értékeld!

Kommentek

Hozzászólást csak regisztrált és belépett látogatók írhatnak. Regisztrálni itt tudsz.

Fazervin

2010-10-16 23:33:54

Soha Lacinak lehet igaza...
Az egyszeri ember jutott eszembe, mikor az új barátnője kiröhögte, mondván: kit akarsz ezzel a kicsi f@sszal kielégíteni??? Kit, kit, hát magamat!

rgary

2010-10-15 18:50:11

hangszoro: azaz!!

vtx1300elira

2010-10-15 18:36:56

Ebben az autópályázós dologban én is ugy gondolom, ha ithon lődörög az ember akkor nem kell erőltetni.Viszont ha időd hiányában rá vagy kényszerítve, akkor ott kell tekerni.Aztán célod elérésével még hálás is vagy érte nem ,hogy utálod.

jmezo

2010-10-15 18:17:06

Hangszóró,

már jó ideje számomra több a motorozás egyszerű hobbinál, de még szenvedélynél is. Napi közlekedési eszköz, emiatt nem egyszer azt kívánja az élet, hogy fizetős úton menjek, mert a távolság gyors leküzdése a cél.
Nem osztom egyébként a ma divatos és hangzatos "utálom az autópályát" nézetet. Egy csomó autópálya fut szép környezetben, elég sokszor leltem örömömet abban is.
Aztán: ha például távoli kalandokra indul az ember - és miután szabadsága meglehetősen korlátozott - kénytelen a rá- és visszautazáskor autópályázni is.
De ha elfogadom, sőt, megértem, ha valaki nem szereti.

hangszoro

2010-10-15 09:56:05

Nem kell menni fizetős úton! Ne a távolság mihamarabbi leküzdése legyen a cél János! A motorozás, na az igen. :-)

A "motornak" meg egész formás a kipufogója.......ha jól láttam a paramétereket, ez egy klasszikus kettő az egyben dob?????

jmezo

2010-10-14 21:49:31

MZTibi!

Hát te meg honnan kerültél elő? Egy új arc, de jó!
Az általad és Fer1 által említett megoldás a lehető legkényelmesebb. Én speciel rühellem a fizetőkapukat. Kesztyű le, kotorászás egy szűk zsebben az apróért, nem találod, másikban van, mögötted megőrülnek, mire megtalálod, akkor kesztyű vissza stb. Már egy ilyen rekesz is tök komfortossá teszi az utazást.

FeR1

2010-10-14 18:58:45

Ez a megoldás több motoron is működik, pl. 990 Adventure elég nagy rekesszel rendelkezik a két tank között.

MZTibi

2010-10-14 16:50:37

A pakolásról jut eszembe egy nagyon praktikus megoldás az Aprilliától. Mondjuk ez nem ugyanaz a túrás "pakolós téma", de nekem nagyon tetszik. A pegasónak van a tank tetejében egy kis hely, ahova mobilt tárcát, jogsit ... lehet tenni. Mondjuk sportmotoron elképzelhetetlen a megoldás, de mondjuk aki bőrruhában nyomul és egy kb. 10x15-ös zsebbe tesz bele telót, kulcsot, tárcát (mint én ), annak tetszhet a megoldás. Meg a bordáinak is.

rgary

2010-10-13 11:08:45

Esetleg rosszul vagy összerakva kawa, de ez ugye mindig nézőpont kérdése.....

kawa

2010-10-13 10:57:11

Mivel nem romlott el bennem semmi tényleg javíthatatlan vagyok.
Az tisztességes embör nem forgattya az köpönyegét.

rgary

2010-10-13 10:13:47

Így van! Nincs abs, leszabályzó elektronika, nem segít semmi! Egyedül a saját tudásod vagy nem tudásod számít! Ez nem biztonságos a mai mércével nézve, de lehet, hogy jobban megtanít kezelni a motort. A motorozás örök tanulás azt mondják, és én még igen csak az elején járok... Semmi villogás, csak tapasztalat, és örömszerzés céljából gurigázok. Tényleg olyan ez mint a kábítószer, nem tudom hogyan jöhetnék le róla...
Megint elkalandoztam úgy látom....

jmezo

2010-10-13 09:34:03

Tudod Rgary ez a Motorrevü következetes és hatékony felvilágosító munkájának köszönhető. Annyit írtunk arról, hogy tessék rendesen felöltözni motorozáshoz, hogy eltűntek az ilyen lányok. Vagy átmentek Amerikába, ahol azóta erősen megnőtt az úgynevezett ráfutáss balesetek száma, mert mindenki kigúvadt szemekkel bámulja az elé táruló látványt.

Amit meg a régebbi, bevált motorokról mondasz, azzal tökéletesen egyetértek. Szó szerint pár százezer forintért lehet venni öregebb, megbízható masinákat. Azokkal kevésbé lehet villogni, motorozni viszont igen. Azokkal aztán őszinte dolog a motorozás, nem?

rgary

2010-10-13 08:25:46

Ne pakoljatok, akarom mondani papoljatok itt nekem! Szerintem nem kell milliomosnak lenni, hogy motorozhassunk. Nincs szükség ezekre a csilli-villi új motorokra ahhoz, hogy jól érezzük magunkat motorozás közben. Ott vannak a régebbi jól bevált gépek, amik ráadásul kényelmesek, és jól pakolhatóak! Viszont az ilyen öltözékű, és küllemű motoros lányokat hiányolom! Nemigen találkozni velük manapság...

FeR1

2010-10-13 08:16:52

Igen, a Ti, drága jó szerveretek miatt és a fekete öltönyös hapsi miatt, aki állandóan bejön és a türelmemet kéri és lenyeli a hozzászólásaimat. De már bátor vagyok, megacéloztam a szívemet és nem mentek

jmezo

2010-10-12 22:49:31

Fer1

Kis pihenő után belekezdek a csomagolós-elhagyós-felgyulladós esetekbe. Azért tartom magam szakértőnek e téren, mert már egy kisebb motorra valót elvesztettem motorról.

A mi szerverünk miatt faragtál rá? Mert nem mentettél. De hát azért a bátorság sem semmi.

jmezo

2010-10-12 22:44:32

Kawa, te javíthatatlan! :-)

A széles spektrumú revüsöknek sem kell jóban lenniük mindenkivel. De az ember azért választja ezt a munkát, mert alapvetően nyitott. Ha nem nyitott valaki, az nemigen való újságírónak. És most tessék nem a korrupt disznó, sajtótájékozatókon élősködő újságíróra gondolni.
Egyébként mindannyiunkat a motorozás más-más részei érdekelnek jobban. Engem a túrázás nomádabb formái és a custom világ - a maga choppereivel, cruisereivel - érdekelnek. A többieket mások. Van kollégám, akit leginkább a robogók. De egyikünk sem kirekesztő fajta. És ez így jó.

FeR1

2010-10-12 19:54:51

Helyreigazítás: cukkolnak, nem cuccolnak. Csak a sok-sok cucc, amin jár már megint az eszem, mert épp csomagolok, na azok félre vitték a gondolataimat

FeR1

2010-10-12 19:40:03

Csak a gyávák mentenek, ahogy mondanád. Én bátor voltam. El is tűnt egy jó adag gondolatom.
Sebaj, nagy vonalakban, újból.

A motor ma már inkább életmód kellék, ami nem baj, de sokak szemében ez visszatetsző. Talán a saját irigységük miatt.

Esetleg szándékosan úgy tervezik a motorokat ma már, hogy egy motor ne legyen elég szinte mindenre?

Aztán a csomagolás/pakolás témában szívesen olvasok segítséget/ szívást/tapasztalatot, hiszen szeretem agyonpakolni a motoromat és mindig vakarom a fejem, hogy ez meg ez vajon még hova fér fel. Ráadásul a lakótársaim mindig cuccolnak, ha indulok haza Pestről, hogy úgy nézek ki, mint valami felmálházott tevén. Mondjuk elhagyni még nem hagytam el semmit és nem is sikerült magamra gyújtani a cuccaimat, épp ezt szeretném elkerülni

A kép meg tényleg nem rossz. Most az egyszer élvezném, hogy hátul utazhatok Minden "hátsó" szándék nélkül

És most gyáva leszek, mentek, mielőtt a "Mehet"-re kattintok, hála a drága jó szervernek.

kawa

2010-10-12 19:03:32

Na, azért nem kell betojni, szerencsére vannak más gyártók is nem csak a suzi.
Tessék csak odavigyázni(és mielőbb tollhegyre tűzni kedves szerk.!) a Z1000SX-re. Szép is, új is, jó is és még utas meg dobozok is jöhetnek.
Az elfogadásról-i nézeteim ismertek a fórumozók előtt, ehhez nem is tennék hozzá mást, csak azt hogy nem irigylem a széles spektrumú revü szerkesztőit, hisz nekik kötelező jóban lenni a motorozás összes résztvevőjével ugyebár...

rgary

2010-10-12 14:59:33

De igen a popsis! Nem baj, hogy magamutogató, mutogassa csak magát...

jmezo

2010-10-12 14:36:40

Rgary!
Melyik kép? Ugye nem a popsis... mert az csúnya, exhibicionista kép.

rgary

2010-10-12 13:02:55

Állat ez a kép! Egyebet nem tudok mondani!