hirdetés

Esett egy jó nagyot a motoros, a szemtanúk meg csak kameráztak

Baleset és tetlen szemtanúk2010-04-18 22:51:39

Mi újság a Motorrevü háza táján - Moto Guzzi V7 Classic, Honda VFR1200F  

Bookmark and Share

Felbőgött egy motor hangja, majd feltűnt egy endurós. AMikor a vizes útszakaszra ért, ráfékezett és óriásit esett. 


Pénteken ismét plazáztam. Pontosabban Duna Plazáztam. Ott szambáztunk a Plaza előtt, léptük a távolságokat. Szabolcs osztotta be a helyeket. Még mindig érkeztek be kérések, hogy hadd csatlakozzanak a kiállítókhoz. Legújabban egy motoros biztosításokat ajánló cég jelentkezett be. Hétfőn állítólag el tudjuk küldeni a kiállítóknak a közel végleges helybeosztást. Ha ez meg van, akkor a programok időbeosztása következik.

Hétvégére bőven ígérkezett program: pénteken a Hősök terén Harley tesztmotorozás, sajtósoknak.
13 modell, Sporiktól kezdve az Ultráig.
Szombat délelőtt ugyanez, a publikumnak. Erre már kimentem. Motorozni ugyan nem motoroztam, de kipróbáltam, milyen lehet nőnek lenni. Legalább is részben. Felültem hátra, ráadásul egy Buellre. 20 km után mondhatom: nem lennék nő...
Azért ültem hátul, mert videózni akartam.
Fél kézzel kapaszkodtam, féllel próbáltam tartani a kamerát, tergett össze-vissza, lökdösött a menetszél, rázott az út... a Buell nem valami lágy rugózású.
Visszaérve találkoztam egy csomó ismerős motoros fazonnal. Egy olyannal is, aki majdnem két méter magas. Ő is kipróbálta, milyen nőnek lenni. Ő egy Fat Boy Low-on utazott... hátul. Mivel éppen most fotóztam a motort, hamarosan írunk is róla, hirtelenjében meginterjúvoltam: mondja már el kétméteres magasságból, milyen ekkora embernek a Fat Boy hátul.
Hamarosan felteszem ezt a videót is.

Vasárnap a Pest Megyei Rendő Főkapitányság egy érdekes dolgot szervezett.
Tartottak egy demo balesetet az egyik legkedveltebb motoros útvonalon, Pilisszentlászó előtt. Jött egy tűzoltóautó, fellocsolta az úttestet. Kisvártatva felbőgött egy motor hangja, majd feltűnt egy 100-al jövő endurós az úton. Amikor a vizes szakaszra ért, ráfékezett, a motor kicsúszott alóla és esett egy közepeset. Nem, inkább egy kisebbet. Az esét követően egy hólyagszerű kitüremkedés jelent meg a nyakánál, a gerince pedig púpos lett. Mindkettő a légzsákos dzsekijétől. Amikor föltápászkodott és levette a sisakot, akkor láttuk, hgy Erdős Csaba motoros kaszkadőrről van szó.A kopasz - Erdő Csaba. Mint látják, kutya baja az esés után. A szakállas alak Toncsi - bunyós edző és motorosAztán, honnan, honnan nem, előkerült két ember, akik egy másik légzsákos dzsekit reklámoztak. Ráadásul a 100 ezer forintos lélektani árhatár alattit. Erről is van egy kis videónk.
A sajtótájékoztatón megtudtuk, hogy egy átfogó ellenőrzési kampány indult, amely során az útvonal összes motorosát megállítják és igazoltatják - szerintem száznál is több motorossal találkozhattak aznap.Hogymiért pont azon az úton? Azért, mert az ország egyik legkedveltebb motoros útvonaláról van szó, amelyen hétvégén valódi motors zarándoklat zajlik. Az ellenőrzésektől azt várják, hogy a kérdéses szakaszon csökken majd a balesetek száma.
Úgy legyen!!!!!!!!

Vissza a John McField gondolatai a világról és a motorozásról bloghoz >>
8 komment
Értékeld!

Kommentek

Hozzászólást csak regisztrált és belépett látogatók írhatnak. Regisztrálni itt tudsz.

Petman69

2010-04-24 09:52:31

Értem én, hogy kell szűrni a motorosokat is, mert van közöttünk is degenerált, de pont a hétvégén, amikor a kevés jó időt kihasználva megpróbálnak hódolni a hobbijuknak? Ez azért sokat ront az élményen. Sokkal jobb lenne, ha többször, több helyen próbálhatnák a motorosok a képeségeiket. Akár időlegesen lezárt útszakaszokon is.
Láttam egy-két légzsákos motoros ruhat tesztet. Kiábrándító volt
Fer1!
Jól cselekedtél. Kevesen tették volna meg ugyanezt szerintem.

hangszoro

2010-04-23 13:35:35

Igen, egyéne, személyisége válogatja, hogy meg akarjuk, merjük e kérdezni, mert nem tudjuk, hogy neki milyen érzés beszélni róla. Bár keresztapám szerint -aki maga is kerekesszékes- előbb utóbb kell beszélni róla, mert különben kialakul a saját, egyszemélyes világa, ott meg elég egyhangú a társasági élet........
Látványosságnak, figyelemfelkeltésnek jó egy ilyen motoros produkció, de amit én nagyon hiányolok, hogy legalább így a szezonjában nincs a tévében naponta egy két figyelemfelkeltő snitt, vagy bánja fene, legyen reklám akár, de tudnák az autósok, hogy ott vagyunk. Meg a KRESZ szabály változásról is jó lenne, ha tudnának az emberek. Sokszor hallom, miközben előre "pofátlankodom" a lámpánál, hogy "nyádbasijetsz". Mert a korlátolt fejével azt sem tudja, hogy amit teszek, teszünk, jogszerű, hovatovább szabályos. Ja, hogy nem is számít rá, mert nem is tudja, hogy van ilyen? Lesz az elsodort motorosból statisztika, aztán meg jön a "hülyemotorosok" szlogen, meg a fokozott ellenőrzés! Abból a lé -ből, amit egy egy fokozott hétvége elvisz, simán kijönne egy szezonnyi figyelemfelkeltés a tévében és szerintem érne is annyit.

jmezo

2010-04-21 08:33:04

Erdős Csaba tulajdonképpen nagyobb esésre készült, csak a mindenféle médiaképviselő és egyéb szájtáti népek közben belakták a helyet, amit kinézett magának. Hogy igazán mit akartak ezzel megmutatni, vagy kifejezni, azt nem tudni. Valószínűleg valami "csemegét" szántak a meghívott médiának. Az, hogy a rendőrőrsről, vagy honnan kirajzik egy rakás rendőr a napi dolgát végezni, az nem lett volna látványos dolog, ez tény. Láttátok volna, ahogy a sok kamerás ember milyen fontoskodva szaladgált ott össze-vissza.
Meghívtak egy srácot is, aki kerekesszékben éli az életét egy korábbi motoros balesetből kifolyólag. Őt is sokan kérdezgették. Engem nem vitt rá a lélek, hogy sztorit csináljak a tragédiájából. Bár lehet, hogy hatásos lett volna, és elgondolkodtat pár száguldozót... nem tudom, nekem nem ment.
Csináltam helyette két kis videót az ott bemutatott airbag-es kabátról. Az egyik már 100 000 alatti áron megy.

freazer

2010-04-20 18:05:39

én is azt hittem valami valós balestet írnak le, de tanulságnak nem rossz

dragboyz86

2010-04-20 08:37:44

A címből ki indulva torkom elszorult mikor elkezdtem olvasni, aztán meg.... jól meg tréfáltatok kis aljasok!

hangszoro

2010-04-19 12:46:22

Nem mosolygott? Fene se érti a mai sofőröket..... már a nevükben is benne van: úrvezetők.

FeR1

2010-04-19 09:11:09

Érdekes az biztos. Én nem csinálnám, puding vagyok ehhez Szándékosan elesni...brrr..
A sztori pedig hihető, hogy a szemtanúk esetleg csak kameráznának. Tegnap az 1esen haladva láttam egy autóst az árokban benn a dzsumbujban, aki kiegyenesített egy balos kanyart. Ment előttem kettő autó is, ők csak picit lassítottak(értsd 100ról 80ra), aztán továbbmentek. Én álltam meg egyedül megnézni, hogy van-e baja az illetőnek, nem mintha sok kedvem lett volna halottat pesztrálni, de megnéztem, mert ha én esek el, mellettem is így mennének el, egyesek meg is rugdosnának Szerencsére jól volt, épp telefonált...mondjuk nem mosolygott

hangszoro

2010-04-19 07:44:25

Érdekes elfoglaltság lehet motoros kaszkadőrnek lenni.....de én nem biztos, hogy szeretném csinálni.
Jó, hogy írtad, ma akartam Buellt venni..........vagy nőt. :-)