hirdetés

Egy tűzoltólány kellett volna

Post alcíme2010-10-20 10:58:49

Motorrevü, motor, poggyász, tűz, tűzoltólány,   

Bookmark and Share

Amikor felröppen a vörös kakas, csak ez segíthet


Ha még emlékeztek Kedves Olvasóink, ez a téma két mértani formával, két félgömbbel kezdődött. Az említett két félgömb egy isteni női popsit formázott, és illusztrációul szolgált ahhoz a témához, hogy bizony, akadnak ezen a földön olyanok, akik feltűnési viszketegségből motoroznak. Hála istennek, a blog olvasói – kivéve Kawát  J – vannak olyan nyitottak, hogy elfogadták Soha Laci véleményét. Tulajdonképpen Kawa is csak dacos, mert ő is elfogadja, hogy léteznek másként gondolkodó emberek, csak ő nem szereti őket. Ebben megint nincs különbség közte és a blog többi olvasója között, hiszen azok sem szeretnek mindenkit, kivéve Hangszórót és talán Fer1-et. J
Annak idején, válsághelyzetben elővettem a Szeretet Terápiát – ha még emlékeztek rá. Alkalmasint ismét elővesszük, de a szeretetlenség egyenlőre nem öltött olyan méreteket itt a blogon, ami ezt azonnal indokolná.
Az előző blogbejegyzésben azt ígértem, hogy - mint a téma nagy szakértője – mesélek pár csomagelhagyós, kigyújtós történetet. Az első és talán a legnagyszerűbb nem velem történt meg, hanem Matyával.
Egy forró augusztusi vasárnap délután éppen az egyik Vagabonds portyáról gurultunk hazafelé, amikor látom, hogy az előttem motorozó Matya…

Első történet

Egy forró augusztusi vasárnap délután éppen az egyik Vagabonds portyáról gurultunk hazafelé, amikor látom, hogy az előttem motorozó Matya jobb oldaltáskájából gomolyog kifelé a füst. Gyorsítottam, hogy szóljak neki, de azt hitte, versenyezni akarok. Ő is gyorsított, nem tudtam neki szólni. A végén 170 körül sikerült megelőznöm az 1500-ös Intruderét és integettem neki, hogy álljon már félre! Azt hitte, félrefittyedt a csomagja, ezért integetek. Kisorolt az autópálya szélére és megállt. Na, abban a pillanatban, ahogy a menetszél már nem fújt, egyszerre belobbant a bőr oldaltáskában a tűz. Próbálta kinyitni, de már nem fért hozzá. Nagy kapkodás lett,  víz nem volt, leszedni a táskát nem lehetett, mert be volt húzva az ülés alá. A tűz pillanatok alatt egyre nagyobb lett, és az 1500-ös Intrudernek az ülés alatt van az üzemanyagtankja! Ott, ahol éppen lángolt a motor! Már éppen futni készültünk, amikor a kiégett oldaltáskából kiesett egy zsebkés. Matya puszta kézzel felkapta, majd ugyanazzal a lendülettel el is hajította, mert ugyebár tűzforró volt. Odadobtunk neki egy kesztyűt, azzal felkapta ismét és elkezdett vele vagdalkozni, a lángoló oldaltáskát akarta levágni a motorról. A nagy kapkodásban, füstben belevágott a segítő kezemen lévő kesztyűbe is, végre érzésünk szerint az utolsó pillanatban sikerült a táskát levágnia és félrehajítani.
Hát, mit mondjak, remegő térddel, izzadtan álltuk körül az éppen hogy megmenekedett motort. Törölgettük a homlokunkat, és az ijedelem elmúltával éppen kezdtünk humoreszkálni, amikor egyszer csak látjuk, hogy vagy tíz méter szélesen lángol az autópálya mellett az augusztusi kánikulában sárgára fakult fű. Nosza, rajta, oltani megint, ugráltunk rajta, csapkodtuk dzsekikkel, de az csak égett. Autósok álltak meg, hozták a literes ivóvizeket, végül megérkezett egy poroltókészülék is, azzal sikerült eloltani az M7-es lángoló szélét.
Elkezdtünk nyomozni, mi gyújthatta föl Matya táskáját… Nos, Matya szakadár természetének áldozata lett kishíján. A tévelygő – figyelmen kívül hagyva a Vagabonds alapelvének számító nomád puritánságot – hónalj stiftet rejtegetett a poggyászában. Abban a táskában, amelyben volt egy sokoldalas térkép is és amely éppen rálógott a kipufogóra.Veszélyes eszköz
Kerüljétek a golyós dezodort, mert megégethetitek magatokat


A veszedelmes és Vagabonds idegen eszköz a hőtől begyulladt, vagy felrobbant, a térkép és a váltóruhák pedig (újabb elhajlás a Vagabonds eszméktől!)  remek táptalajul szolgáltak a terjedő tűznek.
Mint minden esetnek, ennek is van tanulsága. Hogy mi?
Az, hogy aki eltér a közösségi normáktól, annak kigyullad az oldaltáskája.
A folytatásban további eseteket ismerhetnek meg a blog olvasói. Azok, akik nem olvassák, azok a tudatlanság homályában tapogatózhatnak tovább, mint jómagam egykor a gimnáziumi matekórákon. És idővel fény derülhet arra is, hogy mi az a titokzatos Vagabonds


Vissza a John McField gondolatai a világról és a motorozásról bloghoz >>
22 komment
Értékeld!

Kommentek

Hozzászólást csak regisztrált és belépett látogatók írhatnak. Regisztrálni itt tudsz.

hangszoro

2010-10-27 06:22:22

Csak ne tegyél bele kötőt, mert lófax se lesz belőle, nemhogy szmájli.........élek Jánosom, már amennyiben ezt a vegetatív időszakot életnek nevezzük.

jmezo

2010-10-26 21:39:22

Hangszóró!!!!!!!! Mégis élsz? Ez a kettőpontkötőnagydé tök egyszerű és tök jó. Eddig nem használtam, pedig ez egy jóízű, teliszájas röhögés, nem kis félszeg mosoly.

hangszoro

2010-10-26 14:16:23

Kettőspontkötőnagydémi? Ahhát!

hangszoro

2010-10-26 14:15:10

:-D Még nincs csekkecském, de nem akarom elkiabálni! Egész nap azt a rothadt szappant hajkurászom, de csak nem akarnak letámadni........ja, hogy még nem vagyok sitten??? Ez lehet a gond....

FeR1

2010-10-21 12:55:35

Lehet elvitték szegényt a hűvösre. Kíváncsi vagyok, hogy hajolt-e a szappanért

rgary

2010-10-21 10:53:16

FeR1: vagy kipróbálta amit javasoltál neki, és meglett az eredménye!

rgary

2010-10-21 10:51:41

Kettőspont zárójel Kettőspont nagy D

jmezo

2010-10-21 10:11:18

Fáradt, mi? Mitől, fűnyírástól? itt vigyorjel következik. Azt egyébként hogy kell írni? Én a hagyományos pontosvessző-kötőjel-zárójelet szoktam, de az itt J-vé konvertálódik.

rgary

2010-10-21 08:04:41

Jani: tudtam, hogy ezt fogod kérdezni! Tiszta vagyok nem füvezem, inni is csak ritkán szoktam, és nem dohányzom! Ennek fényében még érdekesebb ugye? egyszerűen csak fáradt voltam, és ezek a gondolatok jöttek. Ilyenkor szoktam azt mondani, hogy most nem érdemes velem beszélgetni!

FeR1

2010-10-20 23:10:58

Szerintem nem fű. Inkább az a csodaszer, amit régebben használtál.
Az engem is érdekelne, hogy Hangszóró merre jár, mert a fórum sem pörög igazán.
Biztos még mindig a kefét rágja a traffipax miatt

jmezo

2010-10-20 22:54:19

Fazervin

az nem tűzoltó, hanem chilei bányász. Most jött föl. Azért ilyen fehér a bőre.
Egyébként mit szeretnél róla beszélgetni? Le szeretnéd írni a testét geometriai formákkal? Nos, a női test jó esetben szép számban tartalmaz félgömböket, homorulatokat és domborulatokat.
Most nézem csak, Hangszóró még sehol... Látta valaki? Csak nem beteg?

Húúúú, Rgary, érdekes a leveled... Mi volt? Fű?

Fazervin

2010-10-20 21:43:09

Egy szót se értek abból amit itt összeírkáltok... Beszéljünk inkább erről a tűzoltólányról...

rgary

2010-10-20 21:05:28

Jók a képeid Jani, vagy szépek a fogaid Laci!? Már nem is tudom... Azt hiszem mind1 is....
A csavargó eszméktől némi elhajlás megengedett a jó társaság és egy-két pofa sör kedvéért. Viszont mit keres nálatok egy női dezodor? Értem én hogy "más" de azért mégis.... A nők veszélyesek, a dolgaik is... "Fussatok bolondok"! Nem, inkább motorozzatok!
<-- remélem átjön....

vtx1300elira

2010-10-20 20:24:54

Jómagam már 15-16 éve motorozom és az első 10 évben erőltettem a találkozókat.Szerintem ment szépen.Azóta a haverjaimnak a nagytöbsége lecserélte találkozós motorra a saját bringáját és már szinte köszönni sem köszönünk egymásnak.Csak egyedül mocizom.Nagyon ritkán még előfordul de már nem az igazi ha néhány megmaradt haverral gurulok.Én tényleg nem vágtam ,hogy ez vigyorjel.

FeR1

2010-10-20 14:01:32

Hogy képtelen lennék elengedni magamat? Nem hinném. Annak idején, mikor fellépésről jöttünk haza és lerobbant a buszunk, fogtuk magunkat és a felszerelést, dobostól, gitárostól kipakoltuk a buszmegállóba és ingyenkoncertet adtunk az embereknek. Ami akkor sok mindenkinek nem tetszett. Lehet mi is majomnak tűntünk a szemükben, de nem zavart. Mégsem jön be a sasnak öltözöm, kipingálom magamat stílus.
A másik, amit említesz, nos a hazánkfiai napszemüvegben éjfélkor. Ez sem az én világom.
Mikor még nem volt motorom, mindig a motorostalálkozókról álmodtam, amint meglett és voltam egy-kettőn, elment tőle a kedvem. Rájöttem, hogy én motorozni szeretek, nem feszíteni egy korsó sörrel a kezemben és ócsárolni a másik motorját. Amolyan magányos farkas vagyok motorozás terén, bár néha jól esik a fórumosokkal is gurulni.
Ha személyesen részt vennék egy faakersee-i bulin, lehet másként vélekednék, de mivel nem adatott meg eddig, hogy ott legyek, csak képekről ismerem, az meg nem jött át

kawa

2010-10-20 13:43:06

Ez az ami nem jön át?
Az annyi meg konkrétan 43, és az említett baráti társaság nagy része is belefér ennek a + - 8-10 évnyi körébe. Véleményem szerint nem véletlen hogy a hasonló gondolkodású és tapasztalatú emberek hasonló motoron csapják a szelet. Ha annyi kezem lenne mint Sívának, akkor sem tudnám megszámolni hány Tdm-est ismerek, és ezek közül csak 1-et tartok síkhülyének, ő rövid időn belül el is tűnt a balfenéken mert szerintem maga is érezte hogy nem közénk való.

jmezo

2010-10-20 12:34:37

Na, Kawa

tudtam én, hogy a kérges lélek mélyén ott az érzés. Itt egy vigyorjel következne, de az nem jön át és mindig egy J betű lesz belőle, pedig több helyre is odaírtam már eddig. Azt' volt is belőle baj, hogy olyan nagyon vicces voltam, és nem látszott, hogy én éppen viccelek.
Szóval, lehet okoskodni, de "az élni és élni hagyni"-nál nehéz okosabbat kitalálni.
Mit jelent az az "öregesen"? Hány évet?

kawa

2010-10-20 12:25:52

Van némi igazság abban a mit mondasz, egy ideje már én sem járok nyilvános motorostalálkozókra. Ha csapatra vágyom, a saját kis baráti körünkben mindig találok valakit(kiket) akikkel gurulhatok, bulizhatok, vagy csak öregesen beszélgetve emelgethetem a poharat. És ezeknek az embereknek jó része az országban szanaszét szórva él, de mindegyikünk tudja hogy kit látogasson meg ha éppen arra jár az országban.
És érdekes hogy az ilyen találkozókon engem azok zavarnak a legjobban, akik ugyan hasonlóan gondolkodnak némely dologban mint én, csak szerintem ők már nagyon átestek a motor túloldalára. Bár lehet nem ez jött le eddig, de szerintem élni és élni hagyni.
És én csupán csak ezt az "élni hagyni"-t várom el az általam nem kedveltektől, de azt szigorúan.

jmezo

2010-10-20 12:12:31

Hát Fer1
eléggé el szoktam szomorodni tökös, rátarti hazánkfiaitól, akik képtelenek elengedni magukat. Emlékszem, amikor régebben egy síelés alatt azt láttuk, hogy a parkolóban az osztrákok kiraktak a buszból két hangfalat, egy gázpalackot, percek alatt volt zene, forraltbor és egy rögtönzött buli. Az egyik tanár, akikkel voltam, azt kérdezte szomorúan: hogy mi miért nem tudjuk így elengedni magunkat sehol?
Tudod, az a véleményem ezekről a "majmokról", hogy nagyon jó, hogy léteznek ilyenek. Mert ezektől vidám a világ. Ezek az emberek el merik engedni magukat, mert nem érzik úgy, hogy állandóan keményíteniük kellene. Mint hazánkfiai szép számmal. Menj el egy hazai motorostalálkozóra: karbatett kézzel ülő kőkemény rockerek, éjfélkor napszemüvegben köcsögöznek le maguk körül mindenkit. Faaker See-t messziről és itthonról lehet pocskondiázni, vagy hogy modern legyek: fikázni - ehhez tényleg mindenki másnál jobban értünk. Százezernél több ember érzi ott jól magát. És gondolom, pár tucat magyar - szarul. Leginkább azért jó ott lenni, mert vidám, oldott hangulat van, nem karbatett kéz - éjfélkor napszemüvegben, áramszünet idején, alagútban.
A "majom" odamegy, röhög, bulizik, nem veszi véresen komolyan az életet pár napig, és jó érzésekkel hazamegy. Hát, ez tényleg szar...

Persze mindezekkel együtt sem akarom megváltoztatni a nézeteidet, éld úgy az életedet, ahogy jónak látod.

kawa

2010-10-20 12:04:02

Bexarok, bevezető lettem egy cikkhez!
"Mint minden esetnek, ennek is van tanulsága. Hogy mi?
Az, hogy aki eltér a közösségi normáktól, annak kigyullad az oldaltáskája."
Sajnálom, de ez kizárt, tekintve hogy nincs oldaltáskám.
Viszont épp most faragtam fel egy dupla Nonfangot hátra a régi egysisakos helyett, ami nem fog kigyulladni, és ha mégis, akkor sem fogja veszélyeztetni a benzintankot, mert az én motoromon( a rosszul megtervezett chopperekkel ellentétben ) rendes helyen van a benzintank.
A közösségi normákhoz pedig nem alkalmazkodni kell, hanem (vissza)alakítani őket.
Azért az mégsem állapot, hogy már ott tartunk hogy a lépesmézeknek már nem elég hogy ha békén hagyjuk őket, de már azt is elvárják, hogy mosolyogjunk amikor vigyorogva az arcunkba törlik a szennyesüket. Elfogadó vagyok vagy sem, divatos vagy sem, én ilyenkor hangot adok a nemtetszésemnek!

FeR1

2010-10-20 11:59:57

Ráadásul, ez a két mértani forma sem rossz, igaz nem altáji, mint a múltkori, de ezt is szeretjük

FeR1

2010-10-20 11:44:29

Én, mint aki mindenkit szeret? Hát, legfeljebb, ha motorja van az illetőnek, no és azt sem lopta Bár, ahogy elnéztem a mostani számban megjelent FaakerSee-s fotókat, kissé rosszul lettem a sok majomtól. De ez van. Ők ilyenek.

Felgyújtani a csomagot még nem sikerült, viszont hevedert ráégetni a kipufogóra, azt igen. Egy kereszteződésnél megállva csapott meg a fura szag, aztán láttam, hogy a csomagrögzítőm vége elcsöpögött és elfüstölt útközben Azóta kétszer is megnézem, hogy nem lóg-e le sehova.