hirdetés

Drogdílernek néztek

Post alcíme2011-01-30 11:03:11

Utazás, Motoros túra, Indonézia, Bali, Lombok, Flores  

Bookmark and Share

Nem semmi, ahol halálbüntetés jár a kábítószerért

A nyitóképet láttam a teraszról... de már nem ott vagyok...

Eléggé feszített volt a tempó eddig, ha meg nem, nem találtam internetet, pedig az elég sok helyen van egyébként errefelé.

Tehát: a korábban felsorolt holmi sok volt. Amivel már egy hete Flores szigetét rovom, az egy kisebb fajta hátizsák meg a fotós cuccok.
A tartalom: esőnadrág, dzseki, két póló, egy trikó, egy fürdőgatya, egy saru, egy cipő, egy törülköző, egy short, egy hosszú, vékony vászongatya, egy zokni, tusfürdő, füldugó, fogkefe. Az állványt meg egyéb vackokat Balin hagytam. El sem kellett volna hozni.

Az érkezés legelső élménye: meleg, puha, párás levegő, olyan, mint az Állatkert Pálmaházában.
Érdekes: 200 emberből csak engem emelt ki a vámos. Mindenemet szétpakoltatta, gyanús voltam neki. Amikor kiértem a terminálból, szakadt az eső. De milyen eső! Szó szerint langyos. Ezer ember, kínálkozó taxisok. Arrébb mentem, távolabb intettem le egyet. Az otthonról foglalt kis hotelbe 8 USD volt a menetdíj – de ebből is lehetett volna alkudni.
Háromszáz méterre van... de hát én félek a cápáktólMég azon frissiben, éjjel elmentem felderíteni a környéket. Meleg pocsolyákban gázoltam, esett rám a meleg eső és nem zavart, és mindennek illata volt. A hotelszoba egyszerű, mint egy faék, de valamilyen nagyon illatos virágsziromból volt pár az ágyra szórva. Az utcákon már nem sokan mászkáltak, és mindenhol tisztaságszag lebegett, meg a füstölők illata. Varázslatos, pláne egy otthoni január után...
Egyenlőre ennyi, meg annyi, hogy ma leszakadt a kikötőben egy falépcső alattam, bedagadt a bokám. Minek gyalogol egy motoros? Abból ez lesz…  

Vissza a John McField gondolatai a világról és a motorozásról bloghoz >>
5 komment
Értékeld!

Kommentek

Hozzászólást csak regisztrált és belépett látogatók írhatnak. Regisztrálni itt tudsz.

gigerpaul

2011-02-02 09:17:32

"minek gyalogol egy motoros" milyen igaz. jobbulást kivánok

FeR1

2011-02-01 18:56:55

Vigyázz, mert még hazafelé is lecsukhatnak!
A videót személy szerint izgatottan várom, mint minden utazásról szóló filmet. Canal du Midiben nem csalódtam, Barcelona is jó volt, ez is partiban lesz velük.

jmezo

2011-02-01 13:02:59

Hát nem nagyon hiszem, hogy a lábam állapota nagyon közügy lenne, de azért csak megírom: tök jó lett két nap alatt. Ma csomagolunk, reggel elkezdődik az utazás hazafelé. Első lépcsőben baliról Kuala Lumpurba, majd onnan Dohába, onnan Bucarestre, onnan pedig Budapestre.
Jó hosszú, de így volt a legolcsóbb, illetve a legkevésbé drága, mert olcsónak azért nem nevezném.
Innen eléggé nehézkes bloggolni, a napi életritmus és a sávszélesség sem igen teszi lehetővé. Arról, hogyan lehet Indonéziában motorozni, arról majd otthonról fogok részletesen írni. Nem lesz kis munka a rengeteg rövid klipet összevágni, de lapzárta után nekilátok, hogy élőképen is be tudjuk mutatni ezt az országot, pontosabban egy részét. Egzotikus dolog lesz, az már biztos.

Hr.Geiger

2011-01-31 14:35:41

Hello McField,

remélem jól van a bokád! Én is lépcsőztem egyet, be is gipszeltek térdig..., vagyis igazad van abban, hogy motoros ember ne gyalogoljon ill. lépcsőzzön! :-)
További jó elmélkedést!

rgary

2011-01-31 09:18:24

Látod János igazi nehézfiúnak néztek! Mondjuk ezt a lépcső is igazolta később....
Itt -14 fok van, vérfagyasztó hideg, köd, szürkület, utálom....