hirdetés

Csőd a Yamaha teszten?

2010-05-04 22:37:35

Yamaha, Ténéré, XT1200Z, Xt660Z, teszt, Mező János  

Bookmark and Share


Na, most mi van? Nem is volt csőd a Yamaha teszten, de az Olvasóknak bulvár cím kell, mi?:-)
Ugyebár, arra bukunk... A bajra, a katasztrófára, bezzeg jönnek, mi? És ha azt írtam volna, hogy minden a legnagyobb rendben van, akkor a kutya sem olvasná el...
Mert igazából fura egy nap volt. A Nemtudommilyen Hotel kilencedik emeletén ébredtem, egy akkora ágyban, hogy létra kellett, hogy felkaszodhassak rá. Reggel a nap a horizontról felemelkedve még éppen be tudott sütni a gyülekező felhők alá. NAgyon szépen nézett ki Párizs, ahogy a Nap megvilágította alulról-felülről a felhőket.  Ettől úgy nézett ki a világ, mintha már napos is lenne.
Na, ez jól elmúlt. Mentünk vagy száz km-t autópályán, aztán jöttek a földek, dimbek-dombok között kanyargó utak. majd déltől jött esőuraság, szélasszonnyal karöltve.

Majd részletezem de leragad a szemem, az előbb már írás közben nem tudam, miről szól a mondat eleje.

Innentől másnaő reggel, azaz ma reggel van.  Amikor azt írtam, leragad a szemem, az nem csak olyan jaj, de álmos vagyok volt, hanem olyan, hogy valóban ötször kezdtem egy mondatot, mert nem tudtam írás közben, hogy miről akar szólni.

Tehát: tegnap elindultunk a... a... a Pullmann Hotelből, ami 23 emeletes, ott volt a vacsora tegnapelőtt, a huszonharmadik emeleten. Még soha nem voltam ilyen magas épüéetben. Néha éreztem valami mozgást, ahogy megrendült kicsit, egészen halványan érezhetőn. Kint tombolt a szél...
A huszonöt motorral elvergődtünk a reggeli csúcsforgalomban at Eiffel toronyig, ott fotózkodtunk, csodálkoztunk fölfelé, aztán kivergődtünk Párizsból három csoportba osztva. Én görögökkel, szlovénnel, horváttal meg még ki tudja kikkel voltam együtt. A kivergődésben egy vezető és egy Tripy nevú készülék segített, ilyenje mindenkinek volt. Műholdas alapú gps, de egyben olyan roadbook féle is, mint amilyet a raliversenyzők használnak. Nem az utat mutatja, hanem az irányokat és a távolságokat. Meg lehet szokni, egész jól lehet vele manőverezni, de ha letérsz az irányról, mivel utat nem mutat, csak irányt, nehéz visszakeveredni. Hála a Fennvalónak - legyen bármi is a neve, Isten, Allah, Nommo, vagy Sors - nem volt erre szükség, mert nem keveredtem el.

Kezdtünk vagy 100 kmautópályával teljesen logikusan, hiszen a Yamaha hosszútávú utazómotorként mutatta be a Super Ténérét.
A legmelegebb idő 12 fok volt, tomboló széllel, aztán jött hozzá az eső. SZerencsére volt kb három órás fantasztikusan jó motorozás, kanyargó utakon, bár én magam nem szoktam ilyen tempóban menni. Én sem mindig tartom be a szabályokat, de gyönyörű helyeken kanyargó másodrendű utakon azért mégsem mennék néha 160-al. Vagy éppen 180-al. Persze, minnél hátrébb van az ember egy motoros sorban, annál gyorsabban kell mennie néha. EZ fura, de mindannyian tapasztalhattárok már.
Aztán jött az eső, az előttem haladó görög srác motorja egyszer csak hihetetlenül beszitált. Kitört a hátulja, visszatapadt,m megint kitört, csapkodott jobbra-balra, de szerencsére megfogta. Nem tudom, mi lehetett az oka. Lehet, hogy kikapcsolta a TCS-t, a kipörgésgátlót. AZ is igaz, hogyő egykerekezgetett állandóan... AZ biztos, az eset után feltűnően sokat villogott a féklámpája...
A végén 8 fok lett, minden átázott, elmerevedve vacogtunk a motorokon, senki nem számított ilyen időre. Amikor 500 km után beérkeztünk St.Nectaire-be, már csak négy fok volt. A bárpultos ember, aki egy órás forróvizes zuhanyozás után a hideg, párás falu pohárban a gyöngyöző sört kihozta, azt mondta, reggel havazott, holnapra is várható. Vagyis mára. Lehet, hogy így menekülünk majd el innen...

 


Most, reggel kinéztem az ablakon... mintha a Bíbor folyó című film helyszínén lennénk. Ködös, párás, borult, komor kőházak, bespalettázott ablakok.
Hívogató, mit mondjak. Ja és a bejegyzés címe pontosítva... a Ténéré csődöt mondott hóelűzésben, napfénygyártásban és tavaszelőállításban. De motornak eddig szuper!Vissza a John McField gondolatai a világról és a motorozásról bloghoz >>
7 komment
Értékeld!

Kommentek

Hozzászólást csak regisztrált és belépett látogatók írhatnak. Regisztrálni itt tudsz.

dragboyz86

2010-05-06 18:09:00

Le lesz tesztelve keményen!

hangszoro

2010-05-05 21:44:18

Az előbb láttam a híradóban egy Franciaországi bejátszást, egy ürge hólapáttal serénykedett.....volt mit dobálni.......

FeR1

2010-05-05 17:06:24

Szép idő, mondhatom. Sokan úgy vannak vele, hogy nyugaton minden sokkal szebb és jobb. Erre, itthon süt a nap, ott esik az eső meg a hó, meg hideg van stb. Bár az is igaz, hogy ott van motorozás új SuperTenerével, itt meg nincs. Lehet mégis azt választanám

Főleg, hogy itt is elkezdett szemerkélni. Ennyit a jó időről. Kellett nekem elkiabálni

hangszoro

2010-05-05 14:28:22

De tegyünk csak, hisz itt van Ő is! Azaz én. Szóval, nem is tudom, akarnék -e még a helyedben lenni.........póló, rövidnaci, s így is melegem van. Azt mondták, lesz 29 fok is.....jól van, ne aggódj, az csak 25 celsiussal több mint a Tiéd, átlagban egész jók vagyunk.
160 - 180 -al 4 fokban? Igazi tesztnek tűnik, nem valami katalóguslapozós buli......
További kellemes motorozást kívánva kérdem meg, hogy oké, sí, de hova teszitek a motort? Mondjuk a hátatokra....hisz nem is nehéz, legalább jól felfexik majd a léc.....

rgary

2010-05-05 07:44:41

Látod hangszoro kutyába sem néznek minket..
Először azt hittem motoros szánt kapott János a Teneré helyett, de mi ebben a csőd?
Téli időjáráshoz ez való! Látom nem gyengén vagy fáradt János, mert már a betűk is keverednek a mondataidban! Az a szép, hogy én kipihenten is így irkálok, össze-vissza minden hülyeséget.... hangszororol meg már ne is tegyünk említést...

FeR1

2010-05-04 23:17:01

Így kezdtem kattintás közben, mint a kocsmában a verekedést: Mivan?Mivan?Mivan?
Aztán megnyugodtam Nézd a jó oldalát, hogy leragad a szemed és elalszol. Ha most itthon lennél, nem engedhetnél a fáradtságnak, mert tuti lenne még ezer dolgod, amit holnapig meg kell írni, el kell küldeni, fotosoppolni kell, stb. Így egész nap motoroztál, tapasztalatot gyűjtöttél, nekünk írtál egy szenzációhajhász blogbejegyzést.
Viszont én is hasonlóan vagyok. Csak pislogok és ásítozom, de még ezt el akarom olvasni, azt megnézni, meg még tanulni is kéne a holnapi zhra. Áh, mind1! Na jóccakát!

hangszoro

2010-05-04 23:10:03

Látom, van helye a pihenésnek..........................
Nem, a kutya biztos nem olvasná el, nem jöhet be a házba, én sem megyek be az Övébe.
De vagyunk itt egy néhányan, akik a "lopottmotorralmenekülőnagymamáteltposórablótrágottszétaveszettkutyabüdösgörönygyösalsón" - típusú cím nélkül is szívesen elolvassuk azt, amit velünk megosztásra alkalmasnak tartasz.
Itthon ma tuti idő volt! Napsütés, enyhe szellő, madárcsivit, miegyébb. Párizsban meg esik, fúj?? Nos, majd ha vége a szundinak, s elolvasod, tippelj egyet, hogy cserélnék -e Veled? De jól gondold meg, mert lehet, hogy ezt most azért mondom, hogy a klasszikus "én tudom, hogy te tudod, hogy tudom, hogy tudod" példán alapulva elrontsd. De lehet, hogy nem.

Tehát? -Ja tudom. Háttal, teháttal nem kezdünk mondatot. Nem mi? :-)