hirdetés

Alakul, mint púpos gyerek a prés alatt...

Post alcíme2010-04-14 13:57:03

Motorrevü a Duna Plázában  

Bookmark and Share

Május 8-án leromboljuk a Duna Plazát?


Már megint egy határidő, ami mindjárt itt a nyakunkon: Május 8-a.
Na, erről röviden pár szót, hogy hogyan is van ez a Motorrevü a Duna Plazában. Ja, számomra most derült ki, hogyan kell írni... nem Duna Plázában, hanem Duna Plazában. Elnézést az eddigi írásmódért.

Az okok:

Évek óta szajkóztam, hogy koncentrálnia kellene a piacnak, a gyártóknak, a kiegészítőket forgalmazó cégeknek a motorozás népszerűsítésére. Mi, mostorosok is akkor járunk jobban, ha egy masszív tömeg áll mögöttünk. Akkor mindjárt jobban odafigyelnek az érdekeinkre, minden tekintetben nagyobb lenne a súlyunk.

2004- körül, amikor még minden értelemben véve dübörgött a motoros piac, akkor nem gondoltunk erre, pedig lett volna miből megtenni. Most amikor nem nagyon van miből, mindenki rájött, hogy valamit kellene tenni, hosszabb távon kellene gondolkodni.
Igen ám, de ha mindenki külön-külön próbálkozik tesztnapokkal, ezzel-azzal, akkor az nem lesz akkora, mintha többen összefogunk.

Hát... azt találtam ki, hogy akkor majd mi, a Motorrevü összefogjuk a piacot és csinálunk valami nagyobb fajta eseményt.
Ebben a törekvésben eddig - nem akarom elkiabálni - remek partnernek látszik Dankowsky György, a Duna Plaza igazgatója, úgy hogy belevágtunk. Eddig túl vagyunk pár találkozón, összeállt a program, éppen a helyeket osztjuk be és a programok időbeosztását.
Készült pár plakátterv is. Alább megmutatom őket, kérem, szavazzatok, melyik hogy tetszik.
I.
12345678910


 

II.
12345678910
III.
12345678910
IV.
12345678910Vissza a John McField gondolatai a világról és a motorozásról bloghoz >>
18 komment
Értékeld!

Kommentek

Hozzászólást csak regisztrált és belépett látogatók írhatnak. Regisztrálni itt tudsz.

hangszoro

2010-04-27 21:30:55

FeR1 átlátott a lényegen, mint sonkás szendvics a folpakkon!
Valóban kápéeszes a történet és attól tartok igazad van a "szomszédos" ügyben is.

FeR1

2010-04-19 08:30:16

Hát ez az! Mint egy reklám! Ez kell a népnek, hogy elhitesse magával és a többiekkel, ha neki motorja lesz, ő is jól fog kinézni egy dögös babával az oldalán és egy király géppel a lába között. Ha már más nincs neki ott Ahogy hangszoro mondaná KPSZ! A vicsorítós kiscsajos tényleg jobb, abban van valami vidámság, amit a motorozás nyújt sokaknak, akik nem az aktuális divat miatt motoroznak meg mert a szomszédnak is van, nehogymá'nekem ne legyen, hanem a tényleges érzésért.

jmezo

2010-04-18 22:50:19

MI voltunk rá kíváncsiak, hogy mi a véleményetek. A Duna Plazanak egy kicsit mások voltak az elképzelései, mint a miénk. Mi meg nem akartunk sokat vitatkozni. Elvégre partnerek vagyunk egy közös ügyben...
Nekem személy szerint az egyik gyerekes tetszett. Az amelyik a végeredmény lett, nekem túl átlagos. Két szép ember, egy dögös motor. Ennyi... mint akármelyik reklám.

hangszoro

2010-04-18 21:54:27

A 6.81 több mint a 7.53? Vagy nem csak ez döntött?

jmezo

2010-04-16 21:28:44

Jöttök?

hangszoro

2010-04-15 14:55:35

Ja, így lenne teljes a kép, de....a nihill nem az a hely, ahová pl. a Talmácsiék kisfiát szánnám. Persze előbb utóbb eljön az a pillanat, hogy a jó pap sírkövére is felvésik a "Tanulmányait befejezte", vagy a "Vizsgázni mentem." feliratot. Csak, hogy az aforizmáknál maradjunk. (Azt ismeritek, hogy mondok egy jó aforizmát, csókold meg a farm izmát?) Az utolsó mondatos benyögéseket kerestem régebben, azokat nagyon bírom, mert kevés szóval sokat mondanak. Ilyen pl: "Á! Nem is meredek." vagy a "Mondom, hogy a kék a fázis!", esetleg a "De aranyos kiskutya.", vagy a "Szia cápa!", végezetül a "Dobd már ide a baltát!"
Jaj, azt tudjátok, mit mond életében utoljára a mitfárer? Illetve......
A kirekesztők? Totál igazad van! Azoknak rohadtul mindegy, hogy kit, mit, csak legyen utálni és gyűlölni való, de boldogok. Le vagyon írva! Tudod ez a "lelkiszegényes" duma. Bár aki látta a Brian élete című filmet az azzal is tisztában van, hogy a sajtkészítők is boldogok, valamint a heringek öröklik a földet. Már ha nem vágnak ki velük erdők legöregebb fáját, de ez már a NI lovagok mániája.

Megint elkalandoztam, pedig próbálok megjavulni......http://www.youtube.com/watch?v=MEbieC-5mTY&feature=related

jmezo

2010-04-15 13:13:12

Rgary!!!

Keblemre, ez jó jó volt! :-)

rgary

2010-04-15 11:16:56

hangszoro: az idillből még hiányzik nekem ahogy Talma aláírt posztereket oszt szét az új "Pannónia" nyergéből, hogy a sportot is belevigyük egy kicsit, és mindezt a kirekesztők bámulnák a kordont rázva a túloldaláról hiszen nekik mindegy csak utáljanak valakit valamiért.....

jmezo

2010-04-15 09:11:18

Hangszóró!

Van egy lelkivilágod ám neked!
Öt percet nevettem, amint elképzeltem a plakátodat! Fantasztikus. ELképzelem, ahogy összetereljük hozzá a szereplőket. Mármint a fotózáshoz. A rendőr a nagymamit, nagypapit, anyukát és kislányt, a cigánygyerekeket, meg a meleg motorosokat. Kellene még hozzá egy pár kirekesztő fajta, aztán mosolyoghatnának együtt a képen. De lehet, hogy a kirekesztők és a melegek közé kordont kellene húzni...

jmezo

2010-04-15 07:55:32

Fer1

Ehhez egy publicisztának nincs joga. A magvas gondolatokat tessék megosztani a világgal! Akár újrakörmölve is...

jmezo

2010-04-15 07:54:23

Fer1 és Hangszóró!

Aforizmákat kreálok, mert azt akarom, hogy ezek legyenek majdan síromon.
Az egyik:

"Csak a gyávák mentenek!"

Nagyon büszke vagyok rá! :-) Van még...

FeR1

2010-04-14 22:39:38

Úh, mintha nem tőled hallanám ezt

hangszoro

2010-04-14 22:31:36

Most már én is sajnálom! Szoktad menteni?? Minek? Jó, jártam már én is úgy, hogy a Caps Lock-ért nyúltam, de a TAB-ot találtam el.......értem én.
Szóval a motorozás mindenkinek jó és mindenkinek öröm. Ez tény. Nemtől, kortól, bőrszíntől, vallási hovatartozástól függetlenül. Legyen mondjuk egy olyan plakát, hogy egy öltönyös fószer besegíti a nagymamát az oldalkocsiba, miközben a hátsó ülésen pajkosan mosolygó kislánynak odainteget az Anyukája a másik motorról, hogy engedjék el a nagypapit, aki az utcában lakó cigánygyerekeket tanítgatja motorozni, nehogy elé csellenjenek a motoros rendőrnek, aki a meleg motorosok rendezvényén unatkozik, mert hogy biztosítani nincs mit, hisz idilli a nihill.......na?

FeR1

2010-04-14 22:21:49

Elkövettem egy baromi nagy hibát...nem mentettem a vágólapra a kommentem, mielőtt elküldtem
Nagyrész arról lett volna szó, hogy részben igazad van, részben meg ott az első kommentem. Család mellett nehezebb elkezdeni, újrakezdeni. Sokaknál életük végéig csak a kacérkodás az ötlettel lesz meg.
Áh, a fenébe is, hogy nem küldte el, nem fogok még egy fél órát megint pötyögni és fogalmazni! Sajnos ez bennem marad mindörökre és nem lesz okosabb a világ!

hangszoro

2010-04-14 21:56:27

A terv remek! Mint máshol már írtam, a felhozatal (látni, hallani, bambulni, csodálkozni valók) kiváló. De az öltönyös plakát.....hát az nem tetszik. Le is pontoztam, na nem végletekig, de lejjebb, mint az elsőt, az jó.
A hondás pali a motorosmacával szintén nem az én világom, meg szerintem nem a "motort mindenkinek" érzést sugallja, hanem a némileg burkolt, (vagy burkolatlan) erotikával, vagy csak annak sugallatával átitatott reklámdömpingnek a sorát gazdagítja - szerintem, bár nekem a KPSZ -szindrómát juttatja mindig eszembe az ilyesmi. De ez már csak az én gondolkodásmódom jelentős deformitását van hivatva jellemezni.
Az első kép a felhőtlen gyermeki gondtalanság és öröm keveréke, humoros köntösbe burkolva, s ráadásul mindezt egy HJC sisakkal megtetézve......gut.

Ja, közben elolvastam FeR1 kommentjét, hát azzal sem mindenben értek egyet, valószínűleg a majdnem generációnyi korkülönbség miatt. Merthogy. Tény, hogy a fiatalok fogékonyabbak az ilyesmire, de a mostani "középkorúak" nagyobb számban motoroztak akármilyen kétkerekűn (már csak az autók jóval kevesebb családban való birtoklása miatt is), meg ez a korosztály az (40+), aki már elért valamilyen egzisztenciát (már amennyiben a "sikerült kiköhögni a pecót, meg a kölkök suliját" egzisztenciának tekinthetjük),de még nem elég öreg ahhoz, hogy csak a termálstrand "belehugyozós" medencéjében ücsörögjön egész nap,S talán VAN rá pénzük, hogy vegyenek motort, meg a közlekedésben tanúsított viselkedésük is más. A végleteket most hagyjuk, átlagban beszélek.
Bár az utolsó előtti mondatában megfogalmazott "utopisztikus" világot elég könnyen meg tudnám szeretni.....

Hát ha még azt is sikerülne elérn(ed)i, hogy néha leadjanak a tévében a +tessék figyelni a motorosokra" tartalmú figyelemfelkeltő "reklámot", tuti vennék kalapot csak azért, hogy megemeljem előtted.

FeR1

2010-04-14 18:35:59

Biztos jó lesz ,csak véletlenül se a 3.kép legyen az öltönyös és kosztümös majmokkal a rokkantmotoron Rossz belegondolni, hogy valakinek ez élményt nyújt

jmezo

2010-04-14 17:02:34

Szia Fer1

Köszönjük a véleményt. Közben lett még egy verzió az utolsóból egy kicsit átalakítva.

FeR1

2010-04-14 15:18:45

Az első és az utolsó nagyon találó, nehéz dönteni melyik lenne a megfelelő.
Az első, ahol a kiscsaj vicsorít, az a családosokat mozgatná meg inkább, az utolsó pedig inkább a fiatalokra hat. Kérdés, kiből van több, kire érdemes több figyelmet fordítani?
Talán a fiatalabbakra kell koncentrálni, mivel családos embereknek jóval több a kiadásuk és már kevésbé fogékonyak az új dolgokra. Nehezebben kezd el valaki motorozni egy feleséggel és két-három, esetleg még több gyerekkel a háznál. A fiatalabbak viszont kevésbé kötöttek, a keresetük és az idejük nem osztódik annyi felé, vagy jobban tudják azt úgy beosztani,ahogyan nekik tetszik, tehát könnyeben vághatnak bele a motorozás művelésébe. Ezáltal élményeket szereznek, majd újabb barátokat csábítanak eme hobbi felé, majd mikor családos emberré válnak, megszerettetik az egész családdal és tovább adják a gyerekeiknek a motorozás iránti szeretet, akik majd ugyanezt fogják csinálni az övéikkel és elérkezünk egy olyan utopisztikus társadalomképhez ,ahol mindenki motorozik, a benzin ingyen lesz, az útmenti fákat gumi fogja borítani és az úttesten kiváló minőségű aszfalt lesz. Tovább szerintem nem is kell magyarázni