hirdetés
 
 

Újabb sokkoló levél - de máshonnan

Most akkor merre tovább? Keletre, vagy nyugatra, ez itt a kérdés2010-03-03 17:28:42

Bamako 2010  

Bookmark and Share

Kedves Budapest-Bamako rajongók, Kedves skizofrének! Vagy ha még nem azok, akkor hamarosan azok lesznek.


A bekövetkező eseményektől tudatuk érett dinnyeként hasad majd ketté, aztán már csak azt veszik észre, hogy önmagukkal vitatkoznak, veszekszenek, majd szakítanak. De nem tudják faképnél hagyni önmagukat és ez tovább súlyosbítja helyzetüket.

Bekövetkezett az elkerülhetetlen!
Kaptam a Bamako sorsáról egy másik levelet. Kíváncsi lennék rá, Kedves Leendő Skizofrének, Önök melyik mellé állnak lelkileg, érzelmileg. És egyáltalán, mit gondolnak erről az egészről? Ha egy kicsit is azon filozofálnának, hogy Önök is - legalább is az egyik énjük - elindulnának, melyiken mennének? Ha beteljesedett jóslatom és valóban kettéhasad elméjük, akkor gondolom, mind a kettőn.
A nagy kérdés az, hogy mi lesz, hogy mi legyen, merre tartsunk?

Talán a fáraók földje és a fáraók átka, ahol milliónyi halálra dolgoztatott rabszolga lelke lebeg a homok fölött...

... vagy Fekete Afrika, a titokzatos, ahonnan begyűjtötték azt a sok szerencsétlen, halálra dolgoztatott rabszolgát, akinek lelke ott lebeg az előbb említett  homok fölött?

Tehát A LEVÉL:

Kedves Érdeklõdõk, Nevezõk!

A Challenge hírek mellett, a héten kezdõdött, hirtelen változások után néhány további rövid információval jelentkezünk:

Mint azt már biztosan tudjátok, a Budapest-Bamako alapítója, Szabó Gál András 2010. február 24-én, szerdán szerzõdést bontott a futam licencbevevõjével, a Sahara Passage Ltd.-vel, így a szervezési feladatokkal megbízott Polgár testvérekkel is.

Szintén ismeretes, hogy a 2010-es Budapest-Bamako futam január 29-én, Marokkóban, Agadirban ért véget a terrorfenyegetés vállalhatatlan kockázata miatt. Múlt heti, még Bamakós hírlevelünkben tájékoztattunk Titeket arról, hogy a fenyegetettség elõre láthatóan a közeljövõben sem fog javulni, így 2011-ben, tartva az ígéretünk, új, biztonságosabb útvonalon szervezünk másik futamot. Új országok, új kalandok várják indulóinkat! Irány a piramisok földje!

Fontos megemlítenünk, hogy nem célunk visszatérni a Fapados Dakar kaotikus gyökereihez, ezzel ellenkezõleg, a fejlõdõ igényeknek próbálunk ezek után is megfelelni. A futamon a továbbiakban is elérhetõ áron lesz asszisztencia, illetve több partnerünk pozitív visszajelzése alapján további szolgáltatások is elérhetõk lesznek.

Mindezek mellett felelõtlen döntésnek tartjuk, hogy Villám Géza a Nemzetbiztonsági Hivatal és a Külügyminisztérium tájékoztatását figyelmen kívül hagyva 2011-ben ismét a terrorveszélyes országokba szervez futamot, de szívbõl kívánjuk, hogy mindenféle atrocitás és emberrablás nélkül végzõdjön a túra, és hogy indulói épségben térjenek haza szeretteikhez.

A Challenge futamokat az eddig megszokott rendben, de új útvonalakon szervezzük meg. Az elsõ megmérettetés egy éjszakai futam lesz 2010. március 19-én, pénteken, Gyõr végállomással.
Nevezés:
A folyamatos információáramlás érdekében az alábbi hírleveleket fogjuk kiküldeni hamarosan:
1. A 2010-es Futam indulóitól még mindig sok kérés érkezik a szponzori egyeztetések miatt, hogy a Merzougában bemutatott, és a Futam alatt rendelkezésre álló Nemzetbiztonsági Hivatal levelét küldjük ki. Hamarosan mindenki részére eljuttatjuk.
2. Tájékoztatást fogunk küldeni, hogy a Challenge futamokkal kapcsolatban milyen változások várhatók. Annyit azonban már most elárulhatunk, hogy lesznek keményebb, nehezebb erõpróbák, illetve lesznek könnyebb, játékosabb futamok, melyeken többet bulizhat együtt a mezõny.
3. Az új afrikai futamról új címen keresztül adunk majd bõvebb tájékoztatást, ezen belül pedig bemutatjuk az új nevezési rendszert. Az árakról szintén adunk pontos információt, illetve kedvezményeket is közzé teszünk.

Szíves türelmeteket kérjük, az új afrikai futam engedélyeztetése már folyamatban van, a Challenge szabályzat kisebb átalakítása is elkezdõdött.

Bízunk benne, hogy az új tapasztalatok birtokában és a biztonságosabb környezetben, indulóink új embereket, népeket ismerhetnek meg, új kalandokat élhetnek át, és fantasztikus tájakon autózhatnak/motorozhatnak.

Üdvözlettel
Polgár András és Polgár Tamás

Vissza a Budapest-Bamako - Flúgos futam bloghoz >>
16 komment
Értékeld!

Kommentek

Hozzászólást csak regisztrált és belépett látogatók írhatnak. Regisztrálni itt tudsz.

jmezo

2010-03-07 14:44:40

KeriLaci

Szép levezetés, szerintem olyan 90 %-os pontosságú. Illetve ennyiben vág egybe azzal, amit én gondolok róla. Ennyire azért nem hiszek az ártatlanságában, mint te. Pontosabban abban, hogy ne lett volna egy - ugyan meglehetősen sajátos - fejlesztési cél az egész mögött már az első alkalommal. Azt is mondhatnánk, hogy a Bamako egy szinte törvényszerű - bár sajnálatos - fejlődési utat jár bemostanság. Bár még mindig szerencsésebb egy csomó hasonló szervezésnél, mert úgy tűnik, ennek legalább van esélye visszakanyarodni az eredeti szellemiséghez.
A skizofrénia nem is a két szervezettségi szint közötti választásra utalt, hanem a két külön útvonalra. Mert mind a kettő érdekes. Hogy a Bamako már ötödször ugyanarra megy? Na, hát éppen itt van a legújabb hír, amit a következő bejegyzésben meg is írok.

KeriLaci

2010-03-07 11:00:09

Az egész egyébként a Forrest Gump futására emlékeztet, ő is csak futott mert jól esett neki, a többiek meg gyártották az ideológiát, meg az üzletet köré.

KeriLaci

2010-03-07 10:59:01

Nem nagyon követtem a Bamakot, de elmondom nekem hogy jött le:

-Fogja magát egy ember és elmegy pár barátjával egy kalandos túrára aminek pont az a lényege hogy nincs asistance, meg lepukkant gépeikkel magukra vannak utalva, de mivel jó a társaság, segítik egymást, erre alapozva biztosak lehetnek hogy eljutnak a célba.
-Persze jó buli ezért egyre többen csatlakoznak és mivel több barát jobb, miért ne csatlakozhatnának?
-Aztán mivel egyre jobb buli, már jönnek a celebek, meg sznobok akiknek már nem értenek a gépeikhez, csak a buli miatt jönnek, de bepiszkolni már nem akarják magukat, de nem is értenek hozzá, így hozzák magukkal a kiszolgáló személyzetet.
-Gazdag emberek igényeit kiszolgálni már üzlet, ezért rászerveződik, erre egy kisebb iparág, ami azt a hangulatot ígéri, ami eredetileg a Budapest-Bamako volt, de az túl nyers ezért csinálnak egy biztonságos, műszakilag jól támogatott "kalandtúrát" mert hát a pénzes kuncsaft nehogy már veszélybe kerüljön.
-Mivel már egymást nem ismerő, a "kalandért" pénzt adó társaság van, így nyoma sincs a régi összetartásnak, egymás segítésének és szépen lassan az egész egy elit, fizetős turista úttá válik.
-Eközben az ember aki a barátaival elhatározta, hogy túrázik egyet, lepukkant gépeikkel egymásra utalva, veszélyes helyeken, ugyan úgy továbbra is elindul a saját túrájára és továbbra is az csatlakozik hozzá aki akar.

Nincs itt tudathasadás. Mindenki eldöntheti hogy biztonságos, szervezett kirándulásra akar-e menni, vagy egy kalandtúrára.
A maga nemében mind a kettő jó lehet. Én inkább haverokkal megyek túrázni európán belül így olcsón, szabadon és biztonságban túrázhatok, ha pedig végkép segítség kell, akkor csak az első benzinkútig kell eljutni

freazer

2010-03-05 18:54:17

hát én inkábba biztonságosabbat választanám, nem szeretném valami kondérban végezni főfogásként Meg szerintem a piramisok környéke sem lehet olyan rossz

FeR1

2010-03-04 17:04:30

Hát ez jó, viszont azt, hogy a lényeg ami belül van, azt nem a csúnya emberek találták ki. Eredetileg a pénztárcára kell érteni
Az viszont jó, hogy kijavítja Zotya a szoftvert, mert szerintem sértés a z-s-i-d-ó-k számára, ha a nevüket automatikusan butá-ra cseréli a gép Aztán még kap a fejére a motorrevü, hogy antiszemita szaklap, pedig csak jót akart

hangszoro

2010-03-04 15:20:13

A Zoli? Még soha nem láttam, de szeretem. Na nem félreérteni! Szeretem, mert ha ír nekem üzenetet, akkor mindig kapok valamit Tőle, Tőletek, hát ezért. Ma pölö Old Timer belépőt. Mert ugye van az a mondás, mely szerint jobb adni, mint kapni, de az egy oltári baromság, mert kapni sokkal jobb! Meg ugye, hogy a külső nem számít, mert a belső értékek a fontosak - na ezt meg a csúnya emberek találták ki! S ha már humoros kedvemnél vagyok, elmesélem Neked, hogy add ide a tanyát! Nem érted? Nos, jöhet a mese! : van 1 Izs Planéta típusú motorkerékpárom /barátommal közös tulajdonképpen/, majd egyszer felújítandó vettük. Hallottam hírét, hogy a "Nagyszigetben" Szabó Pali bácsiéknak is van egy ilyen motorjuk, de vagy 20 éve nem használják. Mondom, megkeresem, megkérdem, hátha eladják, alkatrésznek jó lenne. No, elkezdtem keresni, de a Szabó nem valami ritka név, sejted milyen könnyen ment. A nagy pusztaságban már kezdtem olyan tanácstalan lenni mint egy kisközség, vagy Ádám anyák napján, mondom, megkérdem, hol is van ez a tanya. Megmondták: ott van a Mezőn. Tehát kérem, mert nem lelem.

Most visszaolvastam, nem is olyan vicces. Bocs.

jmezo

2010-03-04 14:01:32

Még Kedvesebb Hangszóró!

Azér' mégkedvesebb, mert tudtam én, hogy nem úgy gondolod. Az is igaz, hogy fura ez a szócserélő szoftver. Én nem is tudtam, hogy ilyen létezik, most mutatta Zotya. Hááát, nagy hü... balgaság.
Azt mondta Zotya, kijavítja, hogy ilyet ne csináljon. Nehogy már ne lehessen leírni egy nép nevét, ha azt normális szándékkal teszi valaki...
A skót vicc nagyon jó, azt hittem, az elkopó cipőtalp miatt kapja a fülest. Bár az nem is vicces...

hangszoro

2010-03-04 10:20:44

Így így, ahogy mondod! Eszembe se jutott megbántani akármilyen vallású embertársaim bármelyikét, meg az sem, hogy ezt bárki is személyes sértésnek venné. Egy vicc, egy szójáték, semmi több, kéretik nem többet beleképzelni a sztoriba, mint amennyi benne van.
Arra voltam bátor utalni, hogy mekkora dilemma ebben a helyzetben dönteni, hogy menjen e az ember fia /lánya/, s ha igen, akkor melyik túrára? Mert olybá tűnik, lesz választék.
De cinikus mivoltomat meghazudtolni sem akarom, ezért zárszóul csak annyit, hogy bármely más vallás nevén való nevezésekor nem javít a szoftver. . . . . . . . részemről vallásügyi szakreferendum lezárva.
Skótékról meg csak annyit, hogy hazamegy a skót fia és büszkén mondja az apjának, hogy spórolt 1 fontot, mert nem szállt fel a buszra, hanem szaladt mellette, erre zutty egy füles!
-Hülyegyerek! Ha a taxi mellett futsz, spórolhattál volna 3 fontot is!!!

jmezo

2010-03-04 09:43:24

Kedves Hangszóró!
Akkor már miért nem az araboknak, berbereknek és mindazoknak még, akik szintén nem esznek disznóhúst. Aminek egyébként - mint a legtöbb vallási előírásnak - egészségügyi okai vannak. Párszáz évvel ezelőtt nem igen lehetett beleverni az iskolázatlan emberek fejébe, hogy ne egyenek disznóhúst, mert annak húsába egy bizonyos féreg petéi találhatók, amelyek betegségeket okozhatnak. Sokkal egyszerűbb volt azt mondani, hogy Isten, Allah, stb. akarja így és kész!
Csak ennyi, mielőtt elszabadulnának az indulatok butakérdésben. Ugyanakkor tudom, hogy ez a Te hasonlatod sem más, mint egy skót vicc, akik a spórolásukról híresek.

hangszoro

2010-03-04 08:30:04

Bocs, elfelejtettem, ez a vallás tabu. . . . . no comment, de a butaknak = z s i d ó k n a k

hangszoro

2010-03-04 08:29:04

Tudjátok ez legalább akkora dilemma, mint butaknak az INGYEN disznóhús. . . . .

jmezo

2010-03-04 06:58:39

Szép reggelt Csaba Beremendről!

Hááát, nem tudom! Én is tartanék-tartok tőle, de hát úgy van ezzel az ember, hogy arra gondol: miért éppen velem történne meg? Az a mercis kaland - bocs, még csak kaland sem - pár pillanatig elég rossz érzés volt. Még messze van, majd meglátjuk, mi történik addig. Ha a szívemre, nem az eszemre hallgatnék, azt mondanám, Bamako az irány. Engem Egyiptom sajnos egy csöppet sem dob fel. Tunézia sem, Líbiában jártam egyszer, az volt az életem egyik legelementárisabb motoros élménye a Bamako mellett. Azért az sem az őshaza. Az őshazás raliról még semmit sem tudok, csak azt, hogy tervezik.

IP-Billy

2010-03-04 06:23:19

Sziasztok!

Én félteném a emet, ha meg nem sértenélek benneteket attól, hogy Afrikában a motorom, a személyes cuccaim, és egyéb ingóságaim nélkül, valamilyen törzsi viszály közepette, pénzért áruljanak a beduinok! Lehet, hogy puhapöcsű vagyok, de nekem úgy érzem lenne mit veszíteni, ezért nem kockáztatnék!
Jani! Te mint rutinos Afrika utazó, ha félre tennéd az Afrika iránti imádatodat, és nem lennél skizofrén, be mernéd vállalni megint, hogy pisilés közben jön a nagy merci a távolból,és most a rossz arcúak beszállítanak az autóba és ott kell hagynod a gépedet és az előző életedet?
Én az őshaza felé venném az irányt, ha indulni kéne!

Üdv Csaba Beremendi Motorosok

kawa

2010-03-03 19:39:30

Villám Géza kitalált és megszült valamit, aminek a kaland és a segítés volt a lényege.
Aztán elkövette azt a hibát, hogy bevett a szervezésbe olyanokat is, akik az üzletet látták ebben is. Le is nyúlták az ötletet, ahogy kell. Ki is túrták, ahogy kell.
Hulladéktelepre való népművészeti cserépedények(mert ugye a köcsögöt a fórummotor úgy is cenzúrázza)

FeR1

2010-03-03 18:26:22

Szerintem nem rossz ötlet, bár ettől függetlenül egyszer eljutok Bamakoba!
Az új útvonal pedig lehetne: Magyarország, Szerbia, Macedónia, Görögország, Egyiptom, Líbia, Niger és Mali, szintén Bamakos befutóval Meg van oldva a probléma!

Kobra111

2010-03-03 18:16:26

Ha az én véleményemet kérdezed biztos hogy a kaotikus ,rendezetlen igazi B-Bamakó ralinál maradnék . Ennek az egésznek pont az a lényege.. Azért volt kihívás.Járművek sokszínűsége pedig gyönyörű volt ...volt.
Maradnék a Villám Géza féle ralinál. És ha egyszer tehetős embör leszek ,be is nevezek rá!