hirdetés
 
 

Tegnap kaptam egy sokkoló levelet

Mi is lesz a Budapest-Bamakó jövője? 2010-02-25 22:40:24

Bamako 2010  

Bookmark and Share

Villám Géza megrázta magát és dobott egy amolyan igazi villámosat.  Nem fogjátok elhinni, mi történt, Kedves Budapest-Bamako rajongó polgártársak! Kénytelen vagyok megszakítani a bamakós motorosok bemutatását egy hír miatt, amit tegnap este kaptam. A Bamakó jövőjéről szól...


Na, jó, nem sokkoló, hanem felvillámozó volt a kapott levél.

Nem cjfrázom, nem variálok, egyszerűen bemásolom ide.

Előzményként annyit, hogy mint egyezerszer elmondtuk, a Bamakót Villám Géza találta ki, és ő nemszervezte meg az első négy alkalommal. Tavaly a nemszervezés jogát négy évre bérbeadta a Polgár testvéreknek, akik félreértették a feladatot, és ők viszont megszervezték az ideit. De akkor jött a terrorfenyegetés probléma, amivel még nagyon nem lett volna baj, de a magyar külügyminsztérium végül kétszer is bekérette a szervezőket azért, hogy töröljék a mauritán és mali szakaszokat, mert külföldi hírszerző forrásokból (pl. 007-es ügynök) arról értesültek, hogy támadás érheti a mezőnyt.

A többit tudjátok...


És akkor az a levél:

Kedves Budapest-Bamakos!

A Budapest-Bamako 2010 nagyon szokatlan volt a korábbi évekhez képest. Ezt gondolom, nem kell elmondani senkinek.

A 2010-es futamot a Challenge sorozatról jól ismert Polgár testvérek szervezték, akik nagyon keményen dolgoztak az év során, hogy a futam sikeres legyen.

A mai napon a Polgár testvérek és Budapest-Bamako licenc tulajdonosa, az AfriTrans között közös kompromisszumként megszűnt a további együttműködés.

Számomra továbbra is a kaland, a felfedezés, az afrikai kultúrák és a helyi közösségeken való segítés marad a legfőbb cél. A Budapest-Bamakot, mint az utolsó nagy kalandok egyikét emlegetik a világon.

Célom, hogy ne váljon belőle marokkói terepjárós társasutazás, hanem őrizze meg eredeti arculatát. Maradjon az, amiért a világ megszerette!

A 2011-es Budapest-Bamako ezekkel a hagyományokkal és célokkal rajtol majd 2011. január 15-én Budapestről és fut be Bamakoba, január 30-án.Lehet, hogy megint lesz ilyen? 
 


Arra a kérdésre pedig, hogy és mi van a terrorveszéllyel pedig elég egyszerű a válaszom.

Terroristák eddig több tucat repülőt raboltak el, robbantottak fel vagy repítettek felhőkarcolókba, de a légiközlekedés mégsem halt meg, csak nagyobb biztonsági intézkedéseket hoztak a reptereken.

Az elkövetkező hetekben egy új, a Bamako szellemiségét követő, két hetes, maratoni nyári mega kaland terveit is nyilvánosságra hozzuk. A cél Közép Ázsia közepe.

Tervezett rajt: augusztus 20, Budapest.

A korábbi évekből jól ismert Hernádi Éva lesz a futam budapesti képviselője és adminisztratív vezetője, aki eddig is készséggel állt a csapatok rendelkezésére.

A Polgár testvéreknek pedig nagyon jó egészséget, és további céljaik eléréséhez nagyon sok sikert kívánok.

Üdvözlettel,

Szabó Gál András (Villám Géza)
Fővédnök/Alapító
Úristen, ilyen is lesz megint? Fábry Sándor krokodilt keres. Mi láttuk... a krokodilt. Majd arról is hozok képet. Az egy külön sztori, a sivatagi krokodilok.

Vissza a Budapest-Bamako - Flúgos futam bloghoz >>
29 komment
Értékeld!

Kommentek

Hozzászólást csak regisztrált és belépett látogatók írhatnak. Regisztrálni itt tudsz.

FeR1

2010-03-03 19:12:08

www.duvardakiadam.com/files/konu_1249.jpg
Ez nagyon jó kép! Nagyjából a szöveg:
-Aaaaaa! A pokolban is vannak hurik?
-Miért, a tiéd is huri?...Itt mindegyik jobb a tiédnél! Nagyon sokkal, nagyon...hahahahaa!

Amúgy a török cehennem és a magyar, népies gyehenna között is felefedezhető a hasonlóság

Tehát, lehet, hogy jó a Menyország...de a pokolban több az ismerős

FeR1

2010-03-03 18:49:49

Amúgy, amikor az igaz hívő belép a Paradicsomba, egy nagy csoport hurit kap, s ezek közül mindegyikkel annyiszor szeretkezhet, ahány napot Ramadán hónapban végigböjtölt, és ahány jótettet élete során cselekedett. Szóval böjtöljünk és cselekedjünk sok-sok jót! Persze, csak, ha mohamedánok lennénk. De ki tudja, lehet a Menyországban is van hasonló. Attól, mert nem mondta senki, miért ne lehetne?

FeR1

2010-03-03 18:45:55

Igazad van Hangszoro! Lehet kevés lenne az a 70 huri...naponta Najó, hetente...és akkor még nem is vagyok nagyravágyó, meg mohó, meg akaratos Az ÜberParadicsom meg még jobban hangzik. Nem kell tőlük megijedni. Légy férfi és állj a far...ööö...sarkadra!

jmezo

2010-03-03 17:28:21

Hangszóró!

Ha már egyszer valaki harcos, akkor legyen harcos a Paradicsomban is.
Mondjuk nem tudom, a Paradicsomnak van-e folytatása. Ugyebár a földi harcos elesik a harcban, fölkerül a Paradicsomba, 70 huri társaságába. Ha ott a hurik közötti kötelességteljesítés során elhalálozik, akkor vajon hová kerül? Talán valami ÜberParadicsomba 140 huri közé és így tovább?

hangszoro

2010-03-03 12:18:50

Asszem kissé elkallódtatok, mint naposbárány az alpesi legelőn. . . . de sebaj! Van az a kockacukor és szűzlánymennyiség, amiért hajlandó vagyok megmutatni a helyes utat.
Most jöjjön egy kis matek! 70 csaj. Az, hogy a deflorációs eljáráson túl, vagy innen, esetünkben mindegy. Illetve mégsem. Mert ha innen, akkor vélhetőleg fiatalok -ha öregek, abba is hagy6juk-, természetes igényekkel, mint pl. a szexuális kielégítettség. Ha csak minden ötödik napon jön rá a "6nék", az akkor is 14 muff lon egy nap!!! Nem vagyok egy beszari típus, de 2 - 3 nap után elgondolkodnék azon, hogy tényleg ez e a mennyország??!!? Kockacukor ide vagy oda.

jmezo

2010-03-02 21:05:39

Micsoda???? A Motorline előtt a Dr-Zebra??? Felháborító, milyen szokásokat vett fel az utóbbi időben. Szerintem elcsalták a szerkesztőségből. Talán kockacukorral... A lovak szeretik, talán a Dr-Zebrák is. :-)

FeR1

2010-03-02 17:30:45

Cipőfűzőért nem jár 70 szűz leány
Ma mentem Pomáz felé és mit látnak szemeim még Budapest szélén? Csak nem Dr.Zebra?! Dehogynem, visszafordultam, leparkoltam, megyek be a MotorLine-ba, aszittem vásárolsz, hogy tovább pimpeld a Zebrát, gondoltam beköszönök, de sajna valakivel vmi megbeszélésen voltál a zemeleten

jmezo

2010-03-02 10:42:04

FeR1!

Hihetetlenül telhetetlen alak vagy. Hetven darab, ráadásul szűz! Hogy mi nem kéne neked?!
A kövecske lelőhely koordinátáit megtudhatod, de meg kell néznem. Mhamid és Foum Zguid közötti szakaszról való. Nem volt fehér alkoholos filcem, mert ráírtam volna. Úgy mégis csak érdekesebb lett volna.
A dzsihádban elesni, meg... hááát, te tudod. Mi lenne, ha másban esnél el? Cipőfűző? Hmmm?

FeR1

2010-03-02 08:17:34

Áh, az jó. Az iszonyatos mennyiség nem 70db pontosan? És akik a dzsihádban esnek el, na nekik automat jár 70 szűz leány lehet mégis muzulmánnak kéne lennem, nem katolikusnak
A körülbelüli koordinátáit megtudhtnám a kövecskének?

jmezo

2010-03-01 16:31:59

FeR1!

A követ szívesen. Ha hiszed, ha nem, úgy válogattam, mert ott volt egy rakás. Mondjuk egy kősivatagra való! De a legtöbb nem volt ilyen szép. Azonkívül tartsad csak nyugodtan a szobádban, mert lehet, hogy nem a Sivatag Szelleme, hanem mindenféle dúskeblű, selyembugyogós hurik jönnének elő belőle, a köldökükben egy-egy smaragddal.
A hurik pedig csodaszép leányok, az a dolguk, hogy megédesítsék a férfiak életét (vagyis csöndben maradjanak), a Paradicsomban élnek, és iszonyatos mennyiség jut belőle minden igazhitűnek, ha odajut.
Na, lehet, hogy ilyen köved van. Felelősséget nem vállalok.

jmezo

2010-03-01 16:27:58

Hangszóró!

"Második Államalapító Szent János, nyújorkba menő Bamakó, amerikába csapódott villám, polgári engedetlenség, miegymás nyalámság - vidámság!"

Nagyon tetszik ez a mondat. Szép gyűjtemény!
A főnökömet ügyvezető igazgatónak hívják. Az eddigiek közül a legjobb. Bár még bizonyíthatna ... pl. ezzel az Ázsiával... :-)

Közlekedésügyi szakminiszter... hmmmm... oszt mennyi fizetést kérsz érte? Mostan azon gondolkodom, hogy mi legyen majd, demokrácia, anarchia, vagy legyen inkább önkényuralom? Mert ha önkényuralom lenne, akkor nekem Türkménbasi lenne a példaképem. Róla hallottatok már? Egy Türkménbasinak, minden türkmének apjának pedig nem kellenek miniszterek, mert minden szerepet ő tölt be.
Viszont én lusta is lennék mindenfajta hatalomgyakorláshoz, úgyhogy pár tárcát átengednék....
Hűha, kezdünk eltérni a bejegyzés témájától... Kapunk majd a fejünkre.

FeR1

2010-03-01 15:30:24

Szia Jani! Nos, végre megvan a kő, köszönöm szépen. Olyan, mint valami varázskő, egy gonosz varázskő...nem is tudom, kint merjem-e hagyni éjjelre az asztalon. Ki tudja, lehet előjön belőle a sivatag szelleme, esetleg gonosz dzsinnek támadnak rám az éjszaka közepén

FeR1

2010-03-01 11:01:23

Nagyon remélem, hogy nem lesz szükség aláírás gyűjtésre, anélkül is elküldenek Ázsiába. Az lap érdeke is, hogy valaki első kézből tudósítson
Hangszoro! Legfeljebb szakállamtitkár lehetsz, a miniszter én leszek

hangszoro

2010-03-01 08:14:24

Na kérem, van itt minden! Második Államalapító Szent János, nyújorkba menő Bamakó, amerikába csapódott villám, polgári engedetlenség, miegymás nyalámság - vidámság!
Ha úgy látod, az aláírásgyűjtéssel van reális esély, akkor Villám Jani módjára kezdjük el gyűjteni! A motorkiállításon való gyűjtése sem eldobandó 5let!
A főszerkesztő főnökét főfőszerkesztőnek hívják?! A magam részéről tényleg szívesen ol
vasnék egy Ázsiai túráról is itt a fórumon, de persze a MR -ben is!
Ja és míg el nem felejtem! MEZŐ FOR PRESIDENT! Lehetek közlekedésügyi szakminiszter? Ígérem, nem a motorosokkal tolok ki.. . . . :-)

figgol

2010-02-28 22:21:40

János!

)
Szerintem nem vagyok egyedül azzal, hogy ez a politikai program a legjobb amit mostanában hallottunk.... na de szerintem ide legalább ne hozzuk be a politikát....maradjon ez a lap, honlap egy kis menedék, ahova a mindennapok gondjai, bajai és többek között politikai csatározásai elől menekülhetünk, és hobbinkkal/szerelmünkkel kapcsolatban olvasgathatunk, dumálhatunk....
A motorokról, csak úgy érdekelt volna mégis milyen motorokat osztogatnál Te, ha tehetnéd.... vagyis mik a kedvenceid
Nekem Honda NSR 125 van most, nagyobb cserében vagyok éppen...valamilyen naked, vagy túra, amin gondolkodom, hogy távolabbra is eljuthassak motorral, az endúró amúgy külön is édekelni, mint hobbi, de egyenlőre nincs se túl sok pénz, se túl sok szabadidő hozzá.....így marad az utcai motorozás..
Budapest-Bamako New Yorkot érintve....nem lenne rossz kör, de kelet vagy nyugat fele indulna a túra??)
ez lehet vajon az Ázsia-Rally? : http://www.azsia-tura.eu/

jmezo

2010-02-28 07:53:06

Figgol

ez a legjobbb politikai program, amit idén hallottál... na, ez szép állapotokat tükröz. :-)
Miért érdekel a márka és a típus? Neked milyen van? Vagyis milyet szeretnél?
Nagytestű tundraendurót te is? :-)
Az Ázsia Raliról még semmit nem tudok. Utána fogok nézni. Villám állítólag most Ámerikában van. Lehet, hogy jövőre érintjük New Yorkot is a Budapest-Bamako során. Vagy vállal nagytételben afro-amerikai lakosság visszatelepítést, és azért ment.

figgol

2010-02-27 21:38:06

Jövök önkéntesnek!!!! Eddig ez a legjobb politikai program, amit idén hallottam!))
De azért még néhány dolgot pontosítani kellene, ingyen motorosztás miden márka minden típusára vonatkozik-e..)) Már lapozgatom is a Motorkatalógust, hogy milyen legyen a következő gépem..))
Komolyra fordítva a szót...tényleg jó lenne, ha részt tudnál venni ezen az Ázsia Rallyn...vagy hogy is hívják...
És ezt mindenféle program, ígérgetés nélkül is támogatjuk! Go János Goooooooo!

jmezo

2010-02-27 21:25:01

Szeretteim!

Hát... könnyes szemmel olvasgatom, hányan támogatnátok aláírásotokkal, hogy tudósíthassak a ... a... mi is a neve, ennek az ázsiai raliszerűnek?
Egyébként lehet, hogy ha ennyien támogattok, akkor polgári kört alapítok, még az sem kizárt, hogy elindulok a választásokon. Összetákolok valami programot, lesz benne egy csomó demagóg marhaság. Azaz, dehogy marhaság. Egy biztos: minden adót elengedek és mindenkinek lesz fizetésemelés. Ha győzök, kilépünk az EU-ból és azt már mint külsős ország, diplomáciai mesterfogásokkal csak úgy simán Magyarországhoz csatoljuk.
Az lesz a dolguk, hogy dolgozzanak, kereskedjenek és azért, hogy mi hagyjuk nekik ezt, fizetnek egy csomó adót Magyarországnak. Ingyenes motorosztást is hirdetek, és minden motoros éves benzinjegyet kap. Azt meg majd még meglátjuk, hogy a három motorossáv valamelyikébe, amelyiket létrehozatok szerte az ország összes útjain - mondjuk a legszélsőbe - talán beengedjük majd az autósokat, meg a buszosokat.

Önkénteseket keresek a kampányomhoz....

dragboyz86

2010-02-27 13:58:18

Naná, hogy aláírom!

2010-02-27 11:24:51

Szia Mező!

Mennek a levelek szépen közben is. Azt hiszem nagy tettet hajtottunk végre a haverommal: azon az egyetlen Budapest-Bamakon voltunk, mely nem jutott el Bamakoig. Profik vagyunk na.:-)
Jövőre meglátom hogy mi történik és 2012-ben lehet megpróbálom újra. Addig meg gyűjtögetek.
És csak szólj, hol kell aláírni!:-)

Üdv. Cé

figgol

2010-02-26 23:50:59

Természetesen énis aláírom ezt, de egy emailt is szívesen írok a Főnöködnek, egy ilyen kéréssel!
Jó lenne, ha mennél, és tudósítgatnál minket!!!

Kobra111

2010-02-26 17:19:50

Én örülök ennek a döntésnek! Ideje volt már a talpára állni. Legjobban ott az igazság : -----"Célom, hogy ne váljon belőle marokkói terepjárós társasutazás, hanem őrizze meg eredeti arculatát. Maradjon az, amiért a világ megszerette!"----- Ez nagyon okos mondat!
Jani!
Én is aláírom a papírod! ha kell tudok még jó pár aláírást intézni számodra.
Sőt lehetne a motorkiállításon gyűjtened az aláírásokat ,mint amikor a buszsáv használatáért ment a gyűjtés!

jmezo

2010-02-26 17:10:34

Csaba, Marton Csaba Beremendről!

Jó, hogy hallok felőled. Lehet, hogy élni fogok a felajánlással, és igényt tartok arra a 30 aláírásra!

Emberek! Motorosok!
Beremend környékére érdemes elmotorozni, isteni borospincék várnak arrafelé a motorosra. A helybéli motorosok meg büszkék a környékre, és rendkívül vendégszeretőek.
Ettől persze jól be lehet rúgni.

fokuszka

2010-02-26 17:08:20

Már azt hittem nem marad más Bamakoról ,csak az emlékezés. Trabant, Dácia, égből pottyant Lada Níva. Ez most nagyon jó, visszatérni az őskezdethez, az eredethez, nem szervezni, csak menni bármivel, hogy 2012 ben Mező szavaival élhessünk " Úristen, megint van ilyen"!

jmezo

2010-02-26 17:07:23

FeR1
Bent a kő a recepción. Ha lenne egy fehér alkoholos filcem, a koordinátákat is rá tudnám írni, hogy honnan van pontosan.

Északi motorozáshoz a legjobb lenne egy tundraenduró, vagy egy sporttundra, de azon nagyon meg lehet fázni. :-).

IP-Billy

2010-02-26 16:47:53

Szia Jani!

A Beremendi-Motorosok mind a 30-an aláírják a követelést! Nem szeretnénk kimaradni! Legalább az írásaid, és fotóid révén lássunk olyan helyeket, ahová a punnyadt ünket féltve nem jutunk el!

Várunk idén is egy jó kis előadásra Beremenden, és a villányi pincékben!

Üdv. Csaba Beremend

FeR1

2010-02-26 14:53:08

Természetesen van! Jó ötlet! Ez remek, vissza a sztyeppékre vaslovakon Még jobban hangzik, mint a Bamako! áá, ilyenkor mindig fellángol bennem a mehetnék, csak nincs hozzá való motorom Bár még azt sem tudom, milyen legyen a következő. Túraenduró v. sporttúra?? Nem tudok dönteni. Most megint a túraenduró felé billent a mérleg nyelve.

jmezo

2010-02-26 00:13:59

Figgol,

Lehet, hogy ezt meg kellene írnod egy követelés formájában a főnökömek is ... Tényleg, nincs kedvetek aláírásgyűjtési akciót szervezni, hogy mennem kelljen?

figgol

2010-02-26 00:05:06

Húúúúúúúúúú, nem semmi.....:o
Közép Ázsiába:o
És már most nyáron!? Nem semmi news!
Remélem Jánosunk ezen is ott leszel Dr Zebrával, vagy valamelyik kollégájával.....és így mi is kicsit ottérezhetjük majd magunkat beszámolóidon keresztül!!
Jó hírek! Tetszik!