hirdetés
 
 

Sokkal olcsóbb lett...

Ki gondolta volna2010-04-06 22:29:57

Bamako 2011, Nevezési díj, Motorosok a Bamakón, motor, Bamako, KTM, BMW  

Bookmark and Share

A Budapest-Bamako Ralit a Dakar kisöccsének tartják. A költségei szerint inkább a dédunokaöccse. Tessék összespórolni, a rá valót, megéri! Ha nincs rá pénze, vegyen föl kölcsönt! Egy Bamakóért még az uzsorakamat is megéri! 


Kedves Eddig Passzív Olvasók!

A fenti sorokban a felhívás nem minősül ajánlattételnek. Mindenféle változtatás jogát egyoldalúan fenntartjuk!


HA ezt a sort nem tudja elolvasni, az nem véletlenül van. Mi tanulunk a bankoktól
HA ezt a sort nem tudja elolvasni, az nem véletlenül van. Mi tanulunk a bankoktól, , HA ezt a sort nem tudja elolvasni, az nem véletlenül van. Mi tanulunk a bankoktól


A szerződés részleteit fentebb az apróbetűs részben találhatja meg.


Kezd szorulni a hurok az Önök nyaka körül. Egyre kevésbé mondhatják azt, hogy az ára miatt nem mennek a Bamakóra.
A Motorrevü és Hernádi Éva, a Bamako szép, szőke, macskaszemű üdvöse karöltve küzdött azért, hogy a motorosok érezzék, hogy rájuk is számítanak a szervezők.
Öt év után megvalósult a vágyunk. Végre motorosokra szabott árral álltak elő a szervezők.
Ráadásul
- Kérésünkre külön kontingenst kaptunk, amely nem függ az autós jelentkezők számától
- A motorosok nevezési határidejét késő őszig kitolták - a pontos dátumot később...
- Verseny kategóriában az éppen aktuális nevezési díj 50 %-áért nevezhetnek a motorosok

Tételesen:

1600 Euro/jármű (max 4 fő) 2010 Márc. 31-ig
1900 Euro/jármű (max 4 fő) 2010 Jún. 1-ig
2100 Euro/jármű max 4 fő 2010 Szept. 1-ig
2400 Euro/jármű (max 4 fő 2010 Szept. 1 után

Ne feledjék a fenti összeget kettővel elosztani!!!!


Ne feledjék: 2011-ben az eddiginél biztonságosabb úton, Szenegálon át éri el a mezőny Bamakót. Új ország, új tájak, új kultúrák, újabb törzsek 2011-ben!

Vissza a Budapest-Bamako - Flúgos futam bloghoz >>
31 komment
Értékeld!

Kommentek

Hozzászólást csak regisztrált és belépett látogatók írhatnak. Regisztrálni itt tudsz.

jmezo

2010-05-07 22:01:40

Kedves Összes Bamako Blog Látogató

Hamarosan írok még ide egy motor ajánlót, de hadd keveredjek ki a Dunaplazás időszakból. Már lelkiismeretfurdalásom van, amiért így magára hagytam ezt a blogot.

FeR1

2010-04-14 12:20:25

Hmmm...hát ezeket bizony nem számoltam bele. Akkor még maradok itthon

donquijote

2010-04-13 16:49:01

Jmezo!

Köszi a jó tanácsokat, remélem lesz alkalmam betartani őket .

jmezo

2010-04-13 09:21:48

Donquijote!

Többen mondják, hogy nem akarják a motort ütni-vágni. Hát akkor nem kell üti-vágni. Ott is lehet vele úgy menni, mint itthon, csak mindenhol homokos lesz. Azzal meg még egy év múlva is lehet dicsekedni. Gondold csak el: megérkezel borostásan, koszosan, mindenhol vörös homok, a motort ötször lenyagynyomásúzod, és még mindig ott a vörös homok. Nagyon csajozós az egész egyben...:-)

Így lehet óvni a motort:
1 - nem kell belemenni az óceánba
2 - nem kell elesni
3 - nem kell homokviharban motorozni
4 -ha szállíttatod haza, jól körbe kell rakni polifoammal, hogy ne sérüljön. Ha lábon jössz, akkor lsd az 1-3 pontokat. :-)
Komolyra fordítva: az út nyomokat hagy, de lehet rá vigyázni. Egyébként, meg minden nyom, ami marad rajta, egy-egy emléke lesz az útnak. A végére átértékeled, hogy mi a fontos, az élmények-e, vagy az, hogy a motorodon van pár nyom. Komolyan. A motornak az a dolga, hogy élményeket szerezzen az embernek.

jmezo

2010-04-13 09:13:35

Fer1

Nem akarlak lelombozni, de a 300 ezret szorozd meg kettővel, és akkor még húzd is össze magad. Üzemanyag, kompjegy, hazaút, kötelező oltások, GPS, vízumok, maláriagyógyszer, váltságdíj... stb... Az élményt nem adják ingyen, a szó szoros értelmében sem, meg áttételesen sem...

donquijote

2010-04-12 20:58:48

Jmezo: köszi a választ én is inkább a kaland útvonalra gondoltam 100-110 (120 is de akkor már nagyon forog osztán letilt és dadog) tud tartani,
, meg mivel v2-es még 125-höz mérten még nyomaték is van.
a pénz az sajnos nálam is nagy akadály, meg a motor is ütve vágva lenne de a kalandért megérné, végülis ha még ütött kopott is lesz elmondhatja hogy megjárta Afrikát is, a gazdájáról nem is beszélve
visszafele Spanyolhon fele beugrok Montesába újítsák már fel nekem (az enyémet ott gyártották)
majd sokat járok a lottózó fele hátha összejön ... amúgy tényleg lehetne kisebb motorokból egy külön bevetési csoportot csinálni

FeR1

2010-04-12 14:47:56

Ja és ez csak a túrakategóriára vonatkozik, amit számoltam.

FeR1

2010-04-12 10:58:39

Mi ez a nagy tömeg, mindenki menni akar?
Össze kéne fogni és kisebb motorokkal poénból elmenni...csak már megint a pénz a bibi...osztok szorzok, számolgatok de ez rohadt sok...legalább 300ezer, ha alacsony költségvetéssel számolok és időben benevezek...tanulóként nincs rá keret, meg a motoromat is sajnálnám ütnivágni

jmezo

2010-04-12 10:33:11

Donquijote!
A Bamakót végig nyomták már oldalkocsis Urallal is. Nem kell a versenyútvonalon menni, a Kaland útvonal is éppen elég nagy buli - én sem mentem teljesen végig rajta még.
Úgy hogy a Varadero is jó, meg még sok minden is jó. Az jó azért, ha egy 100-at tud utazni.

jmezo

2010-04-12 10:29:38

Hangszóró!

Machhiavelli jogász, politikus, filozófus és gondolkodó a XVI. századi Itáliából. A machiavellista egy elég rossz zöngéjű kifejezés, összeesküvés szövő, taktikázó, manipuláló, amolyan "játszmázó" emberre mondják.
Ha már rákérdeztél, hogy ki az, én is jobban utána néztem. Azt hiszem, alaposan félreismerték, és elég rossz értelemben maradt fent a neve, különösen ahhoz képest, amilyen szerepet játszott a történelemben.

hangszoro

2010-04-12 09:05:17

Na csak azért, hogy a rólam kialakult festői képet erősen lerontsam, megkérdem. Ki az a Machiavelli ?
Én mondtam, hogy nem lesz szép a tank, ha az XR lesz a ló. Ha lesz menetel egyáltalán! Most elsődleges célként a nevezési díj összekaparását tűztem ki, ha a lócsere nem jönne össze.
Erről jut eszembe! Van egy (nemsokára működő) motorom eladó............. :-)

donquijote

2010-04-10 20:33:18

Kedves Jmezo!!

Ha már 125-ös, egy kis varaderonak lenne ott esélye ?
- a többiektől szépen kéretik nem röhögni -
mondjuk rendes haspáncéllal és egy nagyobb hűtővel,
mondjuk a jelenlegi pénzhiány miatt
nem nagyon reális, de ha már flúgos futam akkor miért ne, legalább mindenkinek örömet szerzek hogy kibérelem az utolsó helyet, és amúgy is nevem kötelez hogy megküzdjek a szélmalmokkal
(17 lityós gyárilag a tank, pakolni meg van hely rajta)

jmezo

2010-04-10 19:10:25

Kedves Hangszóró!

Teneked van képed engem rafinált gondolkodásúnak nevezni, majd leírni ezt az eszmefuttatást? Hiszen tebenned egy Machiavelli veszett el!
Illetve egyáltalán nem veszett el.
A 25 liter, max 4 literes fogyasztással több, mint elég. Mondjuk, nem tudom elképzelni, hogy szép legyen, de hát minnél bolondabb, annál jobban néz kis egy Bolondok Dakarján. Hát tudod, hívták ezt már Flúgos Futamnak is.
Már elkezdtem összeszedni egy listát arról, hogy mit kell venni-vinni. GPS-t nem tudsz kölcsön kérni? Meg még pár dolgot?

hangszoro

2010-04-09 22:32:04

Hű de rafinált gondolkodásod van Neked! Na én se ma másztam le a falvédőről, ne félj! Amit lehet, elkövetek, hogy menjek.
Ha az XR -t veszem alapul (amikor műxik), olyan 3,5 - 4 litert tudok lenyomni a torkán maximum! Akárhogy gyilkoltam szegényt, többet nem bírtam vele megetetni.
Ha adva van két húszlityis kanna, a vágás, alakítás, darabolás után is legalább 25 liternek bele kell férjen. Szerinted?
De.
De másban gondolkodom. Kitaláltam, hogyan is jutnék pénzhez. ( a Te 5leteid sem elvetendőek, de egyrészt sosem űztem egyiket sem, meg nem is lehet rájuk alapozni, max a szerencsétlenjátékzéertének)
Szép finoman elkezdtem csepegtetni az infót Hangszórónénak, hogy ugye mennyire is szeretnék én egy másik motort. Na ezt mondjuk tudta is. Mondom egy kis pénz, meg a jelenlegi csacsi ára (jó, hogy nincs itthon, most biztos bevágná a durcit!) = másik motor. És itt jön a DE!
De az bizony nem annyiba kerülne, mint a motor + cash, hanem egy Bamakos nevezéssel kevesebbe.....tudom, a járulékos költség még akkor is az egekig ér, lévén kezdő motoros egy csomó mindent venni kéne még. A pocokdrága dzsípieszen kezdve az akkumulátoros féklámpaszimmeringkinyomópisztolyon át a mélyhornyú anyafacsavarbecsavarócsörlőkezelőkonzoltömítésolvasztófotonpuskáig.
Mert arról, hogy legyen nekem másik lovam, még csak - csak. De az én fejem is azután hajlana, hogy "legyen motorod rendes, majd mész máskor", stb. Nem mondom, de tudod, hogy ez közegészségügyileg indokolt sertéshúsfogyasztási töprengés, azaz.....

Mert ugye megjegyeztem én Fazervin mondását, hogy úgy kell élni, mint a kan kutya : amit nem tudsz megenni, el vagy megdugni, azt hugyozd le és hagyd ott...", de nem mindig megyen ilyen könnyedén.

Petman69

2010-04-09 18:31:35

A fórum Bamakós bejegyzései között volt már egy előzetes kalkuláció indulás előtt. Kíváncsi lennék, hogy mekkora eltérés adódott ahoz képest, és hogy milyen extra költségek jelentkeztek.
http://www.motorrevu.hu/forumnewpost.php?cikkid=2709&eloz=491707

jmezo

2010-04-09 10:07:01

Hangszóró!

A Pénzügyminisztériumasszonynak - gondolom - semmi nem lehet fontosabb, mint egy elégedett, boldog és kiéhezett férj, aki éppen hazatér rég nem látott asszonyához! Még az is lehet, hogy az első Bamako után Ő maga fog küldeni a következőkre.
A tankról - olyan 300 km-re elegendő benzin kellene. Ha több, az jobb...
Lottó? Totó? Keno?

hangszoro

2010-04-08 22:00:21

Azért a Pénzügyminiszterasszonynak még lesz beleszólása.....az a baj, olyan piszok meggyőző tud lenni......
Először legyen rendben (azaz legalább menjen), aztán a pakolást csak megoldanám valahogy. Édesapám lakatos, hegeszt az nekem bármit. Ja, vasból. Az nehéz, ez igaz, de jó kemény is! Nem törik ittyre - füttyre.
A benzintankot már megálmodtam (nem vicc, tényleg álmodtam róla), veszek két húszliteres benzineskannát, szétvágom, megformázom és ismét bizonyíthat Nemzőatyám, mit tud talajon kezében egy hegesztőpisztollyal. Mi? Hogy nem lesz szép? Hát nem. És?

Pedig megfogadtam tavaly szeptemberben, hogy nem stresszelem magam, meg nem hajtom mindig azt a rohadt főniciai talámányt, erre fel......................

jmezo

2010-04-08 16:33:42

Na, hát két első lánckerékkel - egy kisebbel, meg egy nagyobbal - meg lehet oldani a Bamakót az XR250-el.
Akkor hát Isten hozott a csapatban!
Pakolni tudsz rá?

hangszoro

2010-04-08 15:02:39

Nem sértődött meg (nem is tudott volna, hisz olvasni sem tud, meg nincs is itthon, doktornál lakik már huzamosabb ideje), meg én sem orrolok, tudom, hogy csak becézgetés volt, nem kell mindjárt visszakozni, nem harapok olyan gyorsan...... :-)
A jelenlegi áttétellel már kíváncsiból mentem 120 -at, de akkor már nagyon pörög az én fülemnek, olyan 100 körül tudja eszegetni a kilométereket, mondjuk egy foggal nagyobb lánckerék elöl dobna a kényelmes utazóján fölfelé. Amúgy is filóztam már rajta, mert ha városban megyek vele, állandóan csak sebességet váltok, erővel meg bírná a nagyobb kereket szerintem.

Hja, a pénz -az a legkevesebb szoktam volt mondani és tényleg.

Ma délután megyek Anyával vásárolni, mondta is: Te akarsz valamit, hogy eljössz (ugyanis jobban rühellem a vásárlást, mint a hátramenést). Nem szóltam, csak kedvesen mosolyogtam (tudod, az ólom szindróma), mondom, hát miért ne segítenék? A válasz : "gyanús vagy".
Még nem elég puha, főzöm még, hátha........sót tegyek bele szerintetek??

jmezo

2010-04-07 23:01:08

Hangszóró!
Nem akartam leszólni Rosinantét, sem leszegényezni. A szegény csak amolyan becézgetés-szerű lett volna, de ahhoz sincs jogom.
De hiszen az XR250-es az pont jó lenne oda... Egyenesben mennyivel tudsz utazni hosszabb áttétellel? Mi sem szoktunk 100-120-nál többel menni, de a 110 talán a jellemzőbb. Európát meg ki kell hagyni, az eszi a motort, a gumit, az embert.
Tényleg elkezdek számolgatni - nyilvánosan - de nem lesz igazán olcsó a dolog még a felezett nevezési díjjal sem. Ez persze nagyban függ attól, kinek i az olcsó, kinek mi a drága.

hangszoro

2010-04-07 21:56:11

Ja, most esett le! Látom Suzukiban gondolkodsz! :-)

hangszoro

2010-04-07 21:54:53

Rosinante (aki 1ébként nem "szegény", a második rahedli pénzt költöm rá, de a vége felé járunk, a himbákra várok) egy XR 250 -es Ronda, akarom mondani Honda. S ezzel a "kismotor is kéne lassan, valami 125, vagy 250-es" vágyad is ki lenne elégítve. Igazán gondom a hosszú, tempós egyeneseknél lenne, mert öreg motor nem gyorsvonat. Mert amúgy át és elmegy ez tűzön, vízen, csatornán, szántáson, hetekig ázott erdei ösvényen is. Mondjuk tűzön még nem próbáltam, azon a bizonyos ösvényen meg többet mentünk keresztbe, mint hosszába. De mentünk! :-) Az első kubik gödörig. Mesés esés volt az is!
Azt, hogy az első lépés a legnehezebb, tudom, ne feledd! voltam házas! Ó, ez nem jó kifejezés, mert a csiga is "házas", módosítanék nős -re, ebből kifolyólag becsapott ajtót is láttam.
Próbáltam ma szóba hozni, csak úgy "érintőlegesen", nem gyanút keltve, úgy látom, lassan kell adagolni, mint mélytengeri halaknak az ólmot....... :-)
Mondjuk, ha FeR1 szüleit megkérjük, hogy a féltett kisfiuk helyett azzal a némi ajróval szponzorálnának meg mondjuk engem, én meg megígérem, hogy mindenütt úgy mutatkozom be, mint édes gyermekük, valamint szent fogadalmat teszek, hogy sehol nem mutatkozom talajrészegen, jelmez nélkül (mez-telenül) hajszolva az őslakosok vérfrissítésre kiszemelt nőivarú egyedét. Az nem egy jó megoldás szerintetek??
Különben sem érdekel az egész.............., ma megnéztem, fél misit mekkora részlettel lehetne törlesztgetni.....a Zasszonynak el ne mondjátok, mert a hamvaimat kell vigyétek, nem engem istápolgatni az úton.....

FeR1

2010-04-07 20:34:16

Azt hiszem várok még egy-két évet, amíg lesz vmi Tenerém az már bizonyított úgyis!

FeR1

2010-04-07 20:33:40

Nem beszélsz nekem hiába, ha megírod a költségeket a következő bejegyzésben, biztosan elriasztasz
Mennék én akár az Ybrahimmal is, csak sajna nem sz@rom a pénzt(pedig akkor napi 5ször is elmennék wcr), a szüleim meg nem hiszem, hogy díjaznák az ötletet, hogy egy neméppen enduróval nekivágnék egy ilyen útnak. Bár, ha olyan patrónusom lenne út közben, mint Te, lehet könnyebben elengednének, némi ajróval támogatnának is

jmezo

2010-04-07 18:40:10

Hangszóró again!

MIlyen motorbicigli az a szegény Rosinante? :-)
A Bamakóra egy 500 000 Ft-os DR 350 vagy 650-nél jobbat szinte elképzelni sem lehet. De végimentek rajta Harley-val is... Volt már Dominátor, Freewind, kismotor is kéne lassan, valami 125, vagy 250-es. De hát a Fer1-nek hiába beszél az ember. :-)

jmezo

2010-04-07 16:32:59

Hangszóró!

Lehet, hogy könnyen beszélek, de ne feledd el: mindig az első lépés a legnehezebb. Ha kilépsz az ajtón, becsapod magad mögött - itt nem a családi élet ajtajára gondolok - akkor a többi lépés már magától kínálkozik, egyik jön a másik után. Én nem tudom, kinek milyen élete van, de hogy egy Bamako szerű dolog az életünk egyik meghatározó élménye, az biztos. Tapasztalom... de egyben veszélyes is. Az, hogy függőséget okoz, nem túlzás. Utána az ember néha úgy menne, hogy az már szinte fáj. Ez sem túlzás.
Nemsokára írok egyet a költségekről is.

jmezo

2010-04-07 16:29:03

Fer1!

Talált, jó a megoldás, más módot kell kitalálnunk az apróbetűs részletekre. Fehér betű fehér alapon például??? Az milyen lenne?

hangszoro

2010-04-07 11:08:00

Ja, nálam a sorrend a következő volt: kijelöl, word-be másol, nagyít, olvas, mosolyog.
Mos tmár csak azt mondd meg, ide a blogba hogy teszel vigyorgó fejeket, úgyis mindig elmegyek más irányba, ez az egy hátha nem számít, addig se a Bamakón töröm a fejem, most jól felpiszkálták a fantáziám......

FeR1

2010-04-07 08:37:56

Áh, sima Ctrl-C+Ctrl-V ja, előtte ne felejtsd el kijelölni

hangszoro

2010-04-07 08:15:13

.....aszki! Most mi legyen?!?!? Van egy kis spórolt pénzem, akartam még hozzá gyűjtögetni, meg mondom eladom Rosinantét, veszek egy "rendes" motort. És most hova tovább? Áldozzak egy kicsit (!) az "öreg" lóra, s menjek a Bamakóra?!
Vagy hagyjam, had fájjon a szívem? Mert a kuporgatott forintok meg úgyis elmennek egy másik "lyukat betömni"., s így is, úgyis marad a nagykorúvá cseperedő lovacskám?
Mert a családi viszály úgyis elcsitulna vagy így, vagy úgy. Ha mondjuk Júniusig befizetem (mert Márciusig már biztos nem), még marad egy kis idő a többi lóvé előkerítésére. De mi van, ha nem sikerül? Ugrik a nevezési díj. Tehát ha befizetem, menni kell, akárhogy. Jaj Jani, miért csináljátok ezt velem???
Adhatnál tanácsot.......meg egy kis lét.... :-).........lőttek a nyugalomnak
Tényleg tanultok a bankoktól! Legalábbis figyelemfelkeltésben mindenképp. FeR1! Word, felnagyít ?

FeR1

2010-04-07 07:52:14

HA ezt a sort nem tudja elolvasni, az nem véletlenül van. Mi tanulunk a bankoktól HA ezt a sort nem tudja elolvasni, az nem véletlenül van. Mi tanulunk a bankoktól, , HA ezt a sort nem tudja elolvasni, az nem véletlenül van. Mi tanulunk a bankoktól